sumuštinis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sumuštinis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sumuštinis“.
Valytoja negalėjo patikėti savo ausimis: buvo atleista, nes suvalgė sumuštinį
Gabriela Rodriguez iš Ekvadoro pasakoja, kad buvo atleista iš darbo dėl to, kad 46 mln. svarų sterlingų metinių pajamų gaunančioje advokatų kontoroje suvalgė sumuštinį su tunu, kuris buvo skirtas išmetimui.
39 metų G. Rodriguez, vieniša motina iš Ekvadoro, dabar pradeda teisinius veiksmus prieš Londone įsikūrusią teisininkų firmą po to, kai ją atleido iš darbo agentūra, su kuria firma sudarė valymo paslaugų teikimo sutartį.
Šiuos sumuštinius pamils visa šeima: nuo stalo dings žaibiškai
Į televizijos ekranus grįžta garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“, kupina įdomių kulinarinių kelionių po Lietuvą ir gardžiausių patiekalų receptų. Pirmojoje naujo sezono laidoje Gian Luca aplankė net 250 pomidorų veislių auginančią kolekcionierę Viliją ir įkvėptas šio susitikimo parodė, kaip pasigaminti sotų sumuštinį su kaimiškomis dešrelėmis, sūriu ir pomidorais.
Paprasčiau ir skaniau nebūna: itališkų skonių įkvėpti sumuštiniai
Sumuštiniai – universalus patiekalas, kuris vis labiau įsiskverbia į mūsų kultūrą. Jį galima valgyti tiek per pusryčius, tiek per pietus arba tiesiog kaip užkandį. Jei jums nusibodo sumuštiniai tik su sūriu ar dešra, kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis siūlo išbandyti paprastą, tačiau fantastiškai skanų itališkų sumuštinių receptą su pomidorų čatniu, kuris privers apsilaižyti pirštus.
Kitoks sumuštinių receptas: neišbandyti būtų nuodėmė
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?
Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Sumuštiniai tikrai gali būti nenuobodūs, jeigu išbandysite įvairias variacijas.
Šie sumuštiniai nuo stalo dings žaibiškai: norėsis pakartoti
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La Maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart šefas lankėsi Panevėžyje ir parodė, kaip pasigaminti sotų sumuštinį su jautiena ir burrata sūriu.
Gian Luca su laidos kūrybine komanda lankėsi Panevėžyje, kur susipažino su dviem draugais Vaidu ir Mariumi, kuriems idėja kepti sveikesnę duoną kilo susitikus ne bet kur kitur, o sporto salėje.
Greitai pagaminami vieno kąsnio sumuštiniai: puikiai tiks ant šventinio stalo
TV3 laida „La maistas“, kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco, tęsia savo kulinarines keliones po visą Lietuvą. Šįkart Gian Luca gamino vieno kąsnio sumuštinius, pagardintus pelėsiniu sūriu ir jautiena.
Tai sveikesnis sumuštinio variantas, nudžiuginsiantis visus gurmanus. Tai puikus, greitai pagaminamas užkandis, kuris puikiai tik ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Vieno kąsnio sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir jautiena
Reikės: 1 vnt. Feel the beef marmurinės jautienos; 1 vnt.
Gardūs sumuštiniai sočiai dienos pradžiai: norėsis pakartoti
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca prodė, kaip pasigaminti sotų pusryčių sumuštinį su rikotos užtepėle, kurį norėsis gaminti vėl ir vėl.
Šis sumuštinis puikiai tiks savaitgalio ar darbo dienos pusryčiams. Greitai pagaminamas, gardus sumuštinis patiks visiems, tad norėsis pakartoti.
Tokio gardaus sumuštinio dar nebūsite ragavę: dėkos visa šeima
TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis pasidalijo išskirtinio sumuštinio receptu. Anot Gedimino, tie, kurie yra matę filmą „Šefas ant ratų“, tikrai bus matę tokį sumuštinį, o jis yra ypatingas todėl, nes jam specialiai yra ruošiama sultinga ir burnoje tirpstanti kiaulienos mentė. Tad nors šio sumuštinio gaminimo procesas kiek užtruks, rezultatas bus pasakiškas ir nė kiek nenuvils.
Šių sumuštinių skonis nepaliks abejingų: puikiai tiks pusryčiams
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart, apsilankęs grybų ūkyje, šefas parodė, kaip pasigaminti gardų sumuštinį su grybais ir kiaušiniu.
Brolio ir sesės Audriaus ir Aurelijos įkurtame ūkyje „Pjaunu grybą“ auginami šitake, Lion‘s mane ir Eringi grybai, pasižymintys išskirtiniu skoniu.
Atsikandusi sumuštinio moteris nustėro: to jame rasti tikrai nesitikėjo
Užsisakiusi maisto į namus, moteris liko be žado. Pirmadienį, spalio 3 dieną, Leanne Daly nusprendė su vaikais užsisakyti maisto iš „Burger King“, tačiau atsikandus sumuštinio nustėro – jame rado pieštuką.
„Liverpool Echo“ Leanne sakė, kad ji užsisakė maisto išsinešimui, nes tai daro „visą laiką“, o vietoje, kurioje įprastai užsisakinėja, maistas „itin šviežias.“
„Mano sūnus padavė man mano sumuštinį, atsikandau ir pajaučiau kažką keisto, – aiškino ji.
REKLAMA
REKLAMA
Svetimos moters poelgis lėktuve šokiravo tauragiškę: „Lietuviai, ar išprotėjote?“
„Prieš kurį laiką skridau lėktuvu ir negaliu nepasidalinti tuo, ką pamačiau. Iki šiol nesuprantu, iš kur tokių žmonių aplink mus vis atsiranda“, – rašo į tv3.lt laišką atsiuntusi Nijolė.
Veiksmas vyko lėktuve, skridome iš Vilniaus į Turkiją. Skrydis buvo neįtikėtinai ramus – nebuvo jokio rėkiančio vaiko, kuris trikdytų ramybę, viskas ėjosi labai sėkmingai.
Tik ta ramybė pasibaigė vos man užsnūdus ir prabudus nuo neįtikėtinai keisto kvapo.
Pasigaminę šį sumuštinį nepasigailėsite – fantastiškas skonis išvers iš koto
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis išalkusiems žiūrovams parodė, kaip pasigaminti fantastiško skonio BLT sumuštinį su vištiena. Jį pagaminti yra visai paprasta, o jo skonis išvers visus iš koto.
Sumuštiniui pasigaminti jums reikės:
~500 g vištienos šlaunelių mėsos;
1 vnt. vidutinio dydžio saldaus svogūno;
3-4 skiltelių šviežio česnako
1 vnt.
Prakandusi sumuštinį 7-metė ėmė klykti: to rasti nelinkėtų niekam
Pasibaisėjusi mama tvirtina, kad jos dukra buvo „traumuota“, kai ėmė vemti suvalgiusi dalį sumuštinio. 39 metų anglė Rachel Stone ir 44 metų vyras Johnas nupirko 7 metų dukrai Poppie jos mėgstamiausią užkandį iš „Island BBQ Grill“ tinklo užkandinės.
Tačiau mergaitė ėmė klykti, kai „Dairylea“ užkandžių dėžutėje ant kumpio ir sūrio pamatė ropojančius kirminus, rašo thesun.co.uk.
Pradėjo vemti
Šeima mėgavosi maistu, kai vos paragavusi užkandžio, Poppie staiga pradėjo vemti.
Karalienė neįsivaizduoja dienos be 1 patiekalo: nustebins ne vieną
Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas Darren‘as McGrady vesdamas meistriškumo pamokas apie karalienės mėgstamus valgius, prasitarė, kad karalienės valgiaraštyje visuomet yra vienas sumuštinis, kurį ji valgo nuo pat vaikystės.
Karalienė turėdama gausią virėjų ir virtuvės šefų komandą visuomet gali valgyti ko tik panorėjusi. Bėgant metams, karalienei dirbę šefai pasidalino ir keliais jos mėgstamais patiekalais, tarp kurių galima tikėtis ir netikėtų staigmenų.
Prakandęs sumuštinį vyras negalėjo patikėti, ką pamatė: to nelinkėtų niekam
Deilas Lordas iš Kembridžo, Kebridžšyro, nusprendė pasilepinti ir nusprendė apsilankyti savo gimtajame mieste esančiame „McDonald‘s“. Tik jo užsisakytame „Big Mac“ sumuštinyje buvo daugiau sudedamųjų dalių nei įprastai, o radinys šokiravo.
Jis sakė daugiau niekada nebesilankysiantis „McDonald‘s“ po to, kai savo sumuštinyje išvydo besiraitančią kirmėlę.
Atsikandus sumuštinio moterį net supykino: to jame rasti tikrai nenorėjo
Nėščia moteris teigia, kad atsikandusi M&S sumuštinio, apsivėmė, nes burnoje pajuto „guminį“ dirbtinį nagą, o M&S tinklas pradėjo tyrimą.
Šeštą mėnesį nėščia 37 metų Bushra Perkins praėjusį mėnesį įsigijo jautienos ir svogūnų sumuštinį iš M&S parduotuvės „The Buck“ degalinėje, esančioje A303 kelyje Andoveryje, Hampšyro grafystėje, rašo mirror.co.uk.
Paragavus šio sumuštinio su sultingu šoninės šašlyku iš džiaugsmo rasos akys
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis siūlo pasigaminti sumuštinį su sultingu šoninės šašlyku, kurio paragavus, kaip sako pats kulinaras, iš džiaugsmo net akys rasos.
Radinys pirktame sumuštinyje kaip reikiant sukrėtė moterį: teko važiuoti net į ligoninę
Močiutė siaubingai išsigando, kai valgydama žuvies sumuštinį, kartu su žuvimi atsikando joje buvusių surūdijusių baterijų, pasislėpusių keptos žuvies gabalėliuose. Ją tuoj pat nugabeno į ligoninės priimamąjį.
79-ių metų Celia Walsh pasakoja, kad pasišildė šaldytą Birds Eye sumuštinį ir pajuto, kad kanda metalą, rašo Liverpool Echo. Jos dukra Dee teigia, kad mama pagalvojo, jog iškrito jos danties plomba.
Šefas įvardijo didžiausią sumuštinių gaminimo klaidą: kiti su juo nesutinka
Ar įmanoma ką nors padaryti ne taip, ruošiant sumuštinį? Vienas virtuvės šefas mano, kad taip – jis atrado kontraversišką būdą ruošti skanesnius sumuštinius.
Naujame savo podkasto epizode šefas Davidas Changas kalbėjo būtent šia tema. „Momofuku“ makaronų baro Niujorke įkūrėjas sako, kad reikia labai atidžiai žiūrėti, kokius pomidorus naudojate. Vietoj gražiausių, labiausiai prinokusių, pasak jo reikėtų rinktis prastesnės kokybės ar ne iki galo prinokusius pomidorus.
Kaip pjaustote savo sumuštinį? Atskleis visą tiesą apie jūsų charakterį
Psichologija moko, kad mūsų asmenybė veikia mūsų elgesį. Net ir iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi, smulkūs kasdieniai pasirinkimai gali daug pasakyti apie tai, kas iš tiesų esame. Tad kaip valgote sumuštinius? 1. Jei sumuštinį perpjaunate horizontaliai... Kaip ir kitais gyvenimo atvejais, norite, kad jūsų sumuštinis būtų tobulas ir tikslus. Perpjauti sumuštinį perpus – tai atlikti darbą veiksmingai, efektyviai, bet taip pat ir tvarkingai, sumuštinio nepažeidžiant. 2. Jį suvyniojate.
Greitai paruošiami sumuštinukai tiems, kas tikrai tingi gaminti
Kepti sumuštinukai, paruošiami greitai ir lengvai, taps tikru atradimu tiems, kurie nenori ilgai sukiotis virtuvėje. Tereikia drąsiai eksperimentuoti, nebijoti išbandyti naujų skonių ir mėgaukitės! Jums reikės: 1 prancūziško batono, 50 gramų majonezo, 100 gramų pievagrybių, 2 skiltelių česnako, 100 gramų fermentinio sūrio, 1 saujos krapų. Pradžioje ganėtinai smulkiai supjaustome pievagrybius, krapus bei česnakus.
Užsisakė sumuštinį lėktuve ir skaudžiai nudegė: nelinkėtų niekam
Jeigu jūs manote, kad jūsų diena prasidėjo blogai, vienas vaikinas savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, priverčiančia nusišypsoti. Visai neseniai lėktuvu skridęs vyras taip išalko, tad nusprendė danguje užsisakyti sumuštinį. 9 dolerius sumokėjęs Nickas tikėjosi pasisotinti, tačiau tai, ką jis gavo, neatitiko realybės.
Kai nesinori gaminti – šie sumuštiniai nuo stalo dings žaibišku greičiu
Šiandien neturite noro gaminti sudėtingus patiekalus? Tuomet jums tikrai patiks šis karštų ir be galo gardžių karštų sumuštinių receptas. Karštiems sumuštiniams reikės: 8 riekelės čiabatos duonos; 4 a.š. alyvuogių aliejaus, 4 a.š. žaliųjų alyvuogių pastos (galite keisti pesto padažu); fermentinio sūrio riekelių; 1 raudonosios paprikos; 12 griežinėlių saliami dešros;šv. petražolių.
Manote, kad sumuštiniai ryte yra nesveika? Rytą pradėkite šiais
Manote, kad sumuštiniai pusryčiams yra nesveikas pasirinkimas? Tik ne tada, kai vartojate sveikus ir patikrintus ingredientus. Kartu su skaitytojais pusryčių idėja dalinasi mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Pasirodo, kad sumuštinis ryte neprivalo būti dienos nuodėmė, jeigu pasirinksite sveikus jo ingredientus. Sumuštiniai su pomidorais ir avokadu – sudėtinės dalys: 35 g viso grūdo bemielė duona (1 riekė), 100 g pomidoras, 50 g avokadas ,1 a. š (6 g) kanapių sėklos.
Savaitgalio pusryčiams: tokių sumuštinių dar nevalgėte!
Vieni ant duonelės tepa sviestą ar majonezą ir pakloja kumpio ar sūrio. Kiti tiesiog ant riekelės užsideda avokado. Treti pagrindiniu ingredientu renkasi silkę, dar kiti – egzotinius vaisius. Visi turi savo firminį sumuštinių receptą, kuriuo šiandien siūlome pasidalinti su draugais ar kolegomis. Šio patiekalo kilmė įvairiuose šaltiniuose nurodoma skirtinga, tačiau populiariausia sumuštinio pavadinimo legenda siejama su anglų aristokratu 4-uoju Sendvičo miestelio grafu Johnu Montagu.
Valgote sumuštinį? Turite žinoti kai ką labai svarbaus!
Dažno lietuvio pusryčiai - du sumuštiniai. Vienas jų - su riebesne dešryte, kitas - su fermentiniu sūriu. Apie tai tiesioginėje transliacijoje kalbėjo Santarų klinikos dietologė Evelina Cikanavičiūtė. Kasdien su pacientais dirbanti medikė tvirtino, kad subalansuoti mitybą galima tik tuo atveju, kai pats žmogus tvirtai to nori. Kitu atveju visos pastangos bus bevaisės.
Jei valgyti sumuštinius, tai tik tokius: patiks jums ir svečiams!
Savaitgalis yra tas laikas, kai galima pasimėgauti gardžiais patiekalais arba užkandžiais. Šiandien siūlome jums tinklaraštininkės Ritos Žitaveckaitės, administruojančios feisbuko grupę ,,Meškos virtuvė“, gardžią idėją. Ji teigia, kad šis užkandis yra pagaminamas labai greitai, o rezultatas yra puikus. Jums reikės grūdų duonos be pridėtinio cukraus, tepamo ožkos pieno sūrio, žaliojo čiobrelio, kelių meduotų spanguolių.
Netikėtas sumuštinio ingredientas jūsų pusryčius pavers tobulais
Daugelis lietuvių neįsivaizduoja pusryčių be sumuštinių. Populiariausias jo variantas - su kumpiu, dešra arba sūriu. Vis dėlto tokį derinį dauguma mitybos specialistų kritikuoja ir tvirtina, kad jis nėra tinkamas. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė pasidalijo ypatingu sumuštinio receptu. Jį išmėginę, liksite sužavėti. Ši sumuštinio variacija ypač tinkama šiuo metu, kai miškuose randama daugybė grybų.
Žmona pamokė išlepusį vyrą: patiks kiekvienai šeimininkei
Žmona į vyro pokštą sureagavo ramiai, tačiau nusprendė jį kaip reikiant pamokyti. O viskas prasidėjo nuo to, kad vyras savo mylimąją pavadino „sumuštinių gamintoja“, taip pabrėžęs, kad būtent ji turėtų kas rytą šeimai tiekti maistą. Įžeista moteris greitai sugalvojo, kaip atsikeršyti, o savo istorija pasidalino socialiniuose tinkluose. Žmonės nesulaikę juoko išvydę, kokį keršto planą moteris sugalvojo.
Pusryčių sumuštinis su avokadu ir plaktu kiaušiniu
„Niekuomet nedirbk prieš pusryčius! Jeigu reikia dirbti prieš pusryčius, pirmiausiai pavalgyk pusryčius!", – mano kredo ir auksinė taisyklė, kurios stengiuosi niekuomet nesulaužyti. Turbūt vienintelė išimtis – jeigu reikia keltis gerokai anksčiau nei įprasta, pavyzdžiui keliaujant anksti ryte į oro uostą, kai kiekviena papildoma minutė miego tampa brangesnė net už mėgiamiausią dienos valgį. Pusryčiai man svarbiausias ir laukiamiausias dienos valgis.
Sveiki ir skanūs sumuštiniai gerai dienos pradžiai
Daugelis iš mūsų rytą pradeda puodeliu kavos ir sumuštiniu (išskyrus nebent tuos, kurie labiau rūpinasi savo mityba ir pusryčiams valgo košę). O paruošti sveikus ir skanius sumuštinius yra daugybė būdų. Dalinamės pačiomis įdomiausiomis idėjomis, ką galima užsidėti ant skrebučio. Avokadas + fetos sūris + granatų sėklos + alyvuogių aliejus. Avietės + gervuogės + maskarponės sūris. Melionas + smulkinti graikiniai riešutai + agavos + ožkos sūris. Bananai + žemės riešutų sviestas + čija sėklos.
3 receptai Tėvo dienai: nustebinsite net išrankiausią tėtį
Kai 1910 m. Luiza Dod (Louisa Dodd) JAV sukūrė judėjimą pagerbti tėvams, kurių įtaka ugdant ir auginant vaikus ne ką mažesnė nei motinų, ši iniciatyva paplito visame pasaulyje. Dabar pirmas birželio sekmadienis yra Tėvo diena – šventė, kuria švenčiama tėvystė, panašiai kaip ir per Motinos dieną – motinystė. Pasak psichologės Grytės Ruzgės, nors Lietuvoje tėvo diena minima nuo 2009 metų, kol kas dar neįprasta šią dieną tėvų palepinti taip, kaip lepiname mamas.
Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas pristatė nekaloringus sumuštinius
Kulinarinių laidų vedėjas, knygų autorius bei kulinarinio žurnalo „VMG“ vyr. redaktorius Alfas Ivanauskas ir vėl stebina lietuvius. Virtuvės mitų griovėjas pristatė naujausią savo kulinarinį šedevrą – išskirtinius sveikus trijų rūšių miesto sumuštinius, kurių bus galima paragauti „Caif cafe“ kavinėse. „Džiaugiuosi“, kad kavinių tinklas priėmė mūsų „VMG Mokykla“ iššūkį, kurio pagrindinis tikslas – bendradarbiauti įrengiant modernias kulinarines klases Lietuvos mokyklose.
13 sumuštinių receptų, kuriuos žino tik studentai
Kas jau kas – bet studentas tikrai žinos, kaip iš kirvio sriubą išsivirti. Neretas dar ir sumuštinį pusryčiams pasiruoš. Tik... ne visada taip, kaip tai pagamintų mamos. Pateikiame 14 keisčiausių pavyzdžių (buzzfeed.com). 1. Kai norisi suvalgyti save patį
Sumuštinis (nuotr. „Twitter“)
2. Arba ką nors kitą
3. Baisiausia, kai dėl to kenčia negalintys apsiginti
Sumuštinis (nuotr.
Mėsainiai – neturinčių laiko ar tendencijų kūrėjų maistas?
Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių vidurinės darbo klasės, bet stilingų, išsilavinusių, karjeros siekiančių jaunų žmonių vizitine kortele. Pasak UAB „Amber Food“ kokybės skyriaus vadovo Algirdo Furmanavičiaus, tendencija domėtis valgomo maisto kokybe ir naudingumu organizmui greitai paplito, todėl mėsainis iš užkandinės ant gatvės kampo persikėlė į prabangių restoranų valgiaraštį.
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
Kulinarijos lofto Čiop Čiop meistrai siūlo pasigaminti sumuštinius su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais. Pradedame gaminti! Sumuštiniai su rūkytu šamu ir keptais pomidoriukais Ant orkaitėje paskrudintos juodos duonos užtepkite varškės tepamą sūrį, sumaišytą su grietine ir šviežiomis žolelėmis. Uždėkite rūkyto šamo gabaliukus ir vyšninių pomidoriukų puselės, keptas orkaitėje su smulkintu česnaku, raudonėliais, čiobreliais ir alyvuogių aliejumi.
Bandymas „užsidirbti“ sužadėtuvių žiedą: vaikinas paprašė pagaminti jam 300 sumuštinių
„New York Post“ žurnalistė Stephanie Smith tikrai tiki, kad kelias į vyro širdį eina per skrandį – jos vaikinas jai pasakė, kad iki sužadėtuvių žiedo jai reikia pagaminti 300 sumuštinių, praneša odditycentral.com. S. Smith jau pradėjo gaminti ir šiuo metu yra sukūrusi 176 sumuštinius. Ji taip pat rašo blogą, kuriame fiksuoja savo pasiekimus.
Pirmoji „Subway“ užkandinė – Vilniaus senamiestyje
Pirmoji tinklo „Subway“ užkandinė iki metų galo atsidarys Vilniuje. Naujienų portalui Ekonomika.lt JAV užkandinių tinklo atstovas Peteris Mompaloa de Piro patvirtino, kad ji bus atidaryta Vokiečių gatvėje. Jo teigimu, naujoje užkandinėje planuojama įdarbinti apie 10 darbuotojų. P. Momaploa de Piro naujienų portalui taip pat teigė, kad vis dar ieško vietos verslininkų su kuriais galėtų bendradarbiauti plečiant „Subway” veiklą Lietuvoje.
Kiek trunka uždirbti mėsainį „Big Mac“
1986 metais leidinys „The Economist“ sukūrė smagų „Big Mac“ indeksą, kuris suteikia galimybę įvertinti perkamosios galios paritetą tarp dviejų skirtingų valiutų. „Big Mac“ indeksas yra paremtas perkamosios galios pariteto teorija. Anot „Big Mac“ indekso kūrėjų, valiutų kursai bet kurioje šalyje ilgainiui turėtų judėti link pariteto, o tapačių prekių kainos dvejose skirtingose šalyse turėtų tapti vienodos.
10 specifinių vaistų nuo pagirių iš viso pasaulio
Alkoholis padėjo formuoti žmonijos istorijos kursą. Didžiąją istorijos dalį buvo nesaugu gerti vandenį dėl didžiulės infekcijos rizikos. Vaisių fermentavimas ir alaus gaminimas leido saugiai malšinti troškulį, kadangi etanolis naikina visas bakterijas. Deja, alkoholio teikiama nauda ir malonumai kartu atnešė ir bjaurų šalutinį poveikį – pagirias. Kada tik žmonės vartojo alkoholi, jie turėjo susitaikyti ir su jo pasekmėmis.
10 sunkiai protu suvokiamų „Ebay“ aukcionų
„Ebay“ yra vienas žymiausių elektroninės prekybos tinklapių. Kaip ir sako pavadinimas, tai yra prekyvietė, kurioje mokėjimai yra atliekami internetu. Keliais mygtukų paspaudimais čia galima gauti įvairiausių prekių – nuo paprastų maisto produktų iki automobilių. Nors kiekvieną diena atliekama daugybė pirkimų ir pardavimų, kartais į aukcioną patenka keistų ir netikėtų daiktų/dalykų. Čia pateikiame 10 neįprasčiausių ir sunkiai sveiku protu suvokiamų prekių bei pasiūlytų „Ebay“ aukcionuose.
Sumuštinių istorija bei skaniausiųjų receptai
Sumuštiniai, picos, suvožtiniai – tokie patrauklūs ir skanūs žodžiai! Sumuštinių istorija driekiasi net iki I a. pr. Kr., o atrodytų, kad tai toks paprastas ir elementarus patiekalas, taip? Ką gi, gal reikėtų sužinoti, kokie yra naujų senų skanėstų receptai?
Prie ištakų – skanioji sumuštinių istorijos pradžia
Pirmą kartą sumuštiniai buvo paminėti žydų rabino Hilelio, gyvenusio 1 a. pr. Kr – 1 a. Šis žmogus buvo vargšas, tačiau labai žinomas išminčius.
Tyrimas: dauguma dirbančių lietuvių per pusryčius valgo sumuštinius
82 proc. dirbančių Lietuvos gyventojų per pusryčius valgo sumuštinius. Tokius duomenis parodė UAB „Fazer kepyklos“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 3113 respondentų nuo 20 iki 60 metų iš visos Lietuvos.
Šios vasaros pabaigoje UAB „Fazer kepyklos“, kepanti „Gardėsio“ prekiniu ženklu pažymėtus duonos gaminius, vykdė kampaniją, kurios metu siekė priminti pusryčių svarbą nuolat užimtiems dirbantiems Lietuvos gyventojams.
„Ryanair“ policijai įdavė maisto kokybe pasiskundusį keleivį
Iš Berlyno į Rygge (Norvegija) skridusiame „Rynair“ lėktuve keleivis užsisakė tai, ką manė esant „šviežiai pagamintu“ sumuštiniu. Deja, jo skonis vyrą nuvylė, todėl jis lėktuvo įgulai pasiskundė, jog sumuštinis yra „guminis“, - rašo „Aviation Herald“.
Po vyro skundo įgula priėmė sprendimą sulaikyti keleivį pasiekus Rygge. Lėktuvas nusileido saugiai, o vyrą oro uoste išsivežė policija.
Česnakiniai sumuštiniai
Ingredientai: 2 kietai virti kiaušiniai 3-4 česnakai sūrio (pagal skonį) majonezo (10g 1 žmogui) 10 riekelių batono arba šviesios duonos 2 virtos morkos kelios petražolės
Gaminimas:
Sūrį, kiaušinius, česnaką sutarkuojame smulkia trintuve, užpilame majonezą ir gerai išmaišome.
Batono riekeles supjaustome per pusę ir uždedame masę.
Virtą morką supjaustome gėlyte ir uždedame ant česnakinės duonelės, o petražolę – prie virtos morkos.
Svarbiausia – nepadauginti česnako.
Ispanijoje surengtos sraigių lenktynės
Ispanijos centriniame regione esančio Trisijaus kaimo gyventojai šeštadienį (08.23) buvo surengę "lenktynes", kuriose dalyvavo 37 sraigės.
Kasmet vasarą vietos gyventojai surengia puotą, per kurią suvalgo apie 200 sraigių. Šiemet šventė vyko jau 17-ąjį kartą.
Kaimo vaikai nusprendė pasilinksminti patys ir pasirinko po sraigę lenktynėms. Per septynias minutes jos turėjo kuo toliau nustumti tuščią skardinę.