Marinatui jums reikės:
1. 100 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
2. 200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
3. Pundelio šviežių mėtų lapelių
4. Didelio pundo šviežios kalendros
5. 10-15 skiltelių česnako
6. 1 arb. šaukštelio kumino
7. 1 vnt. apelsino žievelės
8. 200 ml alyvuogių aliejaus.
Taip pat jums reikės:
1. 1 kg kiaulienos mentės
2. 6 vnt. Brioche bandelių
3. Šiek tiek lydyto sviesto
4. ~6 vnt. sūrio Gouda riekelių
5. ~6 vnt. virto kiaulienos kumpio riekelių
6. ~10 vnt. išilgai pjaustytų marinuotų agurkų riekelių
7. Šiek tiek garstyčių (pagal skonį).
Kaip gaminti?
1. Į smulkintuvo indą sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus išskyrus apelsino žievelę ir aliejų, gerai susmulkinkite. Susmulkinus sudėkite likusius ingredientus ir trumpai permaišykite, kad gautumėte vientisą konsistenciją.
2. Kiaulienos mentę įpjaukite gyliais (2-3 cm), įstrižais pjūviais iš abiejų pusių. Užpilkite marinatą ir palikite marinuotis mažiausiai 12 valandų.
3. Marinuotą mėsą ištraukite iš marinato, gerai nusausinkite, nurinkite žoleles, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite apie 3 valandas. Pirmas 30 minučių 200 °C laipsnių temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija. Po to sumažinkite temperatūrą iki 140 °C laipsnių, uždenkite kepimo indą su folija ir kepkite likusį laiką. Iškepusią mėsą palikite maždaug 30 minučių „pailsėti“.
4. Brioche bandeles perpjaukite per pusę ir aptepkite vidines puses lydytu sviestu. Ant vienos pusės dėkite supjaustytą mėsą, sūrį, virtą kumpį ir marinuotus agurkus. Ant kitos bandelių pusės užtepkite gan gausiai garstyčių, suvožkite, paspauskite ir patepkite viršų lydytu sviestu. Kontaktinį grilį patepkite sviestu ir kepkite apie 10 minučių ant vidutinės kaitros. Jei neturite grilio, kepkite keptuvėje apverčiant, tik prispauskite sunkiu daiktu, sumuštinis turi susiploti.
Visą gamybos procesą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA: