Sumuštiniui pasigaminti jums reikės:
~500 g vištienos šlaunelių mėsos;
1 vnt. vidutinio dydžio saldaus svogūno;
3-4 skiltelių šviežio česnako
1 vnt. žaliosios citrinos
0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
Druskos
Juodųjų pipirų
0,5 stiklinės majonezo
2 šauktų Sriracha padažo
0,5 žaliosios citrinos
Plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės
Salotų lapų
Gerai prinokusių pomidorų
Šviesios duonos
KAIP GAMINTI?
1. Per smulkią tarką sutarkuotą svogūną ir česnako skilteles sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, rūkyta bei aitriąja paprika ir paskaninkite žiupsneliu druskos bei maltų juodųjų pipirų.
2. Vištienos šlaunelių mėsą padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite maistine plėvele. Tuomet kočėlu ar specialiu plaktuku „išmuškite“ iki vienodo storio, bet ne taip plonai, kad pradėtų skilti.
3. Taip paruoštą vištieną ištepkite marinatu ir palaikykite bent 15 minučių (kuo ilgiau, tuo bus skaniau).
4. Pasiruoškite Srirachą majonezą. Visus pagardui skirtus ingredientus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve.
5. Grilį paruoškite tiesioginiam kepimui su ketaus grotelėmis ir pradžioje įkaitinkite iki ~150-170 °C laipsnių – kepsite šoninę.
6. Pjaustytą šoninę sudėkite ant sviestinio kepimo popieriaus ir dėkite į grilį. Šoninė keps vos keletą minučių, tad būkite atidūs! Kepimo metu reiktų keletą kartų apversti, kad iškeptų tolygiai.
7. Išėmę iš grilio šoninę, ant anglių užmeskite saujelę gerai išmirkytų obels medienos drožlių. Tuomet ant ketaus grotelių sudėkite marinuotą vištienos šlaunelių mėsą ir kepkite iki 180 °C lapsnių įkaitintame grilyje po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Iškepusią vištieną uždenkite ir palikitę 5-10 minučių pastovėti.
8. Paskrudinkite riekėmis pjaustytą ir sviestu ar aliejumi pateptą duoną.
9. Ant skrudintos duonos užtepkite Sriracha majonezo, dėkite vištieną, traškią šoninę, jūsų mėgstamus salotų lapus, gerai prinokusio pomidoro grežinėlius, ant viršaus dėkite dar vieną skrudintos ir Sriracha majonezu pagardintos duonos riekelę ir džiaukitės pačiu skaniausiu BLT sumuštiniu pasaulyje!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Skaniai ir paprastai“ žiūrėkite kiekvieną vasaros šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA: