Sumuštiniui pasigaminti jums reikės:
1. 1 kg gabalėlio kiaulienos šoninės;
2. 1 česnako galvos;
3. 1-2 šaukštų prieskonių mišinio kiaulienai;
4. 2 šaukštelių druskos;
5. 3 šaukštų žemės riešutų kremo („sviesto“);
6. 3 šaukštų klevų sirupo;
7. 3 šaukštų obuolių sidro acto;
8. 3 šaukštų sojos padažo;
9. Kelių morkų;
10. 1-2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
11. Žiupsnelio druskos;
12. Gerai prinokusio avokado;
13. Pundelio šviežios kalendros;
14. Šviežios bagetės;
15. Artišokų ir paprikų užtepėlės.
Kaip gaminti?
1. Gaminant lauke visuomet labai svarbu iš anksto pasirūpinti griliumi! Šiam receptui bus naudojamas netiesioginis kepimas su trupučiu dūmo.
2. Obels (jos labai tinka rūkinant kiaulieną) medienos skiedras bent 30 minučių iki naudojimo užmerkite vandenyje. Keraminėje kepsninėje uždekite anglis panaudoję 1 uždegiklį, kad susidarytų įkaitusių anglių židinys. Įkaitinkite kepsninę iki 130 °C, ant įkaitusių anglių užberkite išmirkytas skiedras, įdėkite į kepsninę konvektorių, ant jo indą varvantiems riebalams surinkti ir plienines groteles.
3. Kiaulienos šoninę be odelės supjaustykite maždaug 2 сentimetrų kubeliais ir sumaišykite su trintu česnaku, kiaulienos prieskoniais ir druska. Taip paruoštus kiaulienos šoninės gabalėlius suverkite ant iešmelių (jei naudojate medinius, prieš tai juos bent 30 minučių mirkykite vandenyje) ir dėkite į anksčiau paruoštą grilį karštam rūkinimui 30-40 minučių. Tuomet praverkite skendes, užkaitinkite grilį iki 200-220 °C temperatūros ir šoninės iešmelius kepkite dar apie 20-30 minučių, kol mėsa gražiai paskrus. Iškeptą šoninės šašlyką uždenkite folija ir palikite 5-10 minučių „pailsėti“.
4. Kreminiam padažui paruošti sumaišykite visus ingredientus – riešutų sviestą, klevų sirupą, sojos padažą ir obuolių sidro actą – iki vientisos konsistencijos emulsijos.
5. Šviežią bagetę perpjaukite išilgai pusiau, gausiai patepkite paprikų ir artišokų užtepėle ir įdėkite į grilį maždaug 1 minutei, kad duonelė sušiltų, o plutelė taptų traški. Tuomet ant bagetės dėkite gerai prinokusio avokado griežinėlius, daug šviežios kalendros, šiaudeliais pjaustytų ir aliejumi bei druska paskanintų morkų, „pailsėjusio“ kiaulienos šoninės šašlyko ir viską „karūnuokite“ kreminiu padažu. Tai bus Jūsų pats geriausias kada nors ragautas suvožtinis.
Visą gaminimo procesą žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.