• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Niekuomet nedirbk prieš pusryčius! Jeigu reikia dirbti prieš pusryčius, pirmiausiai pavalgyk pusryčius!", – mano kredo ir auksinė taisyklė, kurios stengiuosi niekuomet nesulaužyti. Turbūt vienintelė išimtis – jeigu reikia keltis gerokai anksčiau nei įprasta, pavyzdžiui keliaujant anksti ryte į oro uostą, kai kiekviena papildoma minutė miego tampa brangesnė net už mėgiamiausią dienos valgį.

5

„Niekuomet nedirbk prieš pusryčius! Jeigu reikia dirbti prieš pusryčius, pirmiausiai pavalgyk pusryčius!", – mano kredo ir auksinė taisyklė, kurios stengiuosi niekuomet nesulaužyti. Turbūt vienintelė išimtis – jeigu reikia keltis gerokai anksčiau nei įprasta, pavyzdžiui keliaujant anksti ryte į oro uostą, kai kiekviena papildoma minutė miego tampa brangesnė net už mėgiamiausią dienos valgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusryčiai man svarbiausias ir laukiamiausias dienos valgis. Mielai vadovaučiausi patarle - "Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui". Būna vakarų, kai aplanko alkis - tuomet pradedu laukti ryto, kad galėčiau mėgautis savo pusryčiais.

REKLAMA

Kartais gamindama patiekalą, kurį noriu nufotografuoti ir aprašyti savo maisto tinklaraščiui, susimąstau, kad galėčiau rašyti tik apie pusryčius. Tai dienos metas, kai organizmui svarbiausia gauti tinkamą ir pakankamą maistinių medžiagų, vitaminų ir energijos dozę visai dienai. Galbūt todėl ir vienas iš produktų, kurių visuomet turiu savo šaldytuve yra kiaušiniai, nes iš jų galima pagaminti begalę patiekalų - nuo omleto iki deserto ar padažo salotoms. Artimieji juokauja, kad jeigu net ir pilname įvairiausių produktų šaldytuve neturiu kiaušinių, skundžiuosi, kad nėra ką valgyti. Nors pusryčių meniu gali apsieiti ir be jų, mano pasirinkime - didelė įvairovė, pradedant nuo omletų ir sumuštinių iki įvairiausių košių.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi ir šįkart pasirinkimas pusryčių patiekalo - su kiaušiniais. Nuostabu, kai galima "sutuokti" du patiekalus viename - sumuštinis su plaktais kiaušiniais. Tikrai nepameluosiu sakydama, kad dievinu šią kombinaciją. Nuostabiai skanu! Tuo pačiu sveika ir maistinga.

Ingredientai:

• duona • avokadas • kiaušinis • vyšniniai pomidoriukai • rukola • sviestas • druska ir pipirai Namuose dažnai turiu ir avokadų. Deja, mūsų prekybose centruose įsigyti avokadai su retomis išimtimis būna kietoki. Todėl jų nusiperku daugiau ir palaikau keletą dienų dubenyje su vaisiais, kad jie šiek tiek daugiau prinoktų ir suminkštėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nulupkite avokadą, susmulkintą sudėkite į dubenį, pertrinkite šakute su žiupsneliu drukos ir pipirų pagal skonį. Įmaišykite smulkintus vyšninius pomidoriukus. Paruoškite duoną. Galima naudoti tiesiog paprastas duonos riekeles. Jeigu jums patinka - paskrudinkite duonelę. Užtepkite paruoštu avokadu ir pomidoriukų mišiniu.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto (galima pakeisti šlakeliu aliejaus). Supilkite plaktą kiaušinį ir iš karto maišykite, kol kiaušinis įgaus norimą konsistenciją. Aš visuomet stengiuosi jo neperkepti, kaitlentę išjungiu kol kiaušinis dar šiek tiek skystesnės konsistencijos. Karštoje keptuvėje jis ir nukeltas nuo ugnies greitai sutirštėja.

Uždėkite plaktą kiaušinį ant duonelės su avokadu ir užberkite rukolos lapeliais. Skanių pusryčių!

Parengė Gintarė Bėtaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų