Brolio ir sesės Audriaus ir Aurelijos įkurtame ūkyje „Pjaunu grybą“ auginami šitake, Lion‘s mane ir Eringi grybai, pasižymintys išskirtiniu skoniu.
Vis tik, ūkio įkūrėjų tikslas – ne tik supažindinti lietuvius su naujais skoniais, bet ir parodyti, kad grybai gali būti ne tik maistas, bet ir vaistas. Pavyzdžiui, išskirtinės išvaizdos Lion‘s mane grybas turi nemažai sveikatai naudingų savybių.
Įkvėptas pasakojimų apie įvairius grybų panaudojimo maisto gamyboje būdus, Gian Luca pagamino gardų grilyje keptą sumuštinį su grybais ir kiaušiniu. Itin greitai pagaminamas sumuštinis tiks vėlyviems pusryčiams, o jo skonis nepaliks abejingų.
Grill sumuštinis su grybais ir kiaušiniu
Reikės: 3 vnt. kiaušinių; URTĖS Anglijos įkvėptos kvietinės duonos; Shiitake grybų; Eringi grybų; 1 vnt. šalotinio svogūno; 0,5 stiklinės vandens; parmezano; petražolių; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Eiga:
Susmulkiname pasirinktus grybus. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir beriame smulkintą šalotinį svogūną. Gerai apkepiname ir suberiame grybus. Į keptuvę įpilame vandens ir leidžiame troškintis. Susmulkiname petražoles ir jomis bei druska ir pipirais pagardiname grybus.
Aliejumi pašlakstome duonos riekeles ir gerai apkepiname sausoje keptuvėje ar ant grilio.
Keptuvėje iškepame kiaušinius, pabarstome druska ir pradedame konstruoti sumuštinį: ant duonos riekelės dedame troškintus grybus, ant jų – iškeptą kiaušinį.
Viską papuošiame grybais ir parmezanu. Skanaus!