Virtuvės šefas sekmadienį laidoje išdavė, kad gaminant midijas, jų skonio sugadinti beveik neįmanoma, o paruošti itin paprasta. Be to, gamindami šį aromatingą ir skanų patiekalą, užtruksite vos 8-10 minučių.
Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad ruošiant midijas svarbu žinoti keletą dalykų, nes kitu atveju galite net apsinuodyti.
„Prisiminkite, kad jei prieš kepimą midijos yra užsivėrusios, tai dar nieko nereiškia. Bet jei net ir pagaminę rasite užsivėrusių midijų, tuomet jų niekuomet neatidarinėkite – priešingu atveju, galite netgi apsinuodyti“, – įspėjo Gian Luca.
Perkantiems šviežias, neapdorotas midijas, virtuvės šefas sako, kad jas bent porą valandų reikia mirkyti šaltame sūdytame vandenyje, kad iš jų ištrauktų visus nešvarumus.
Midijos nealkoholinio alaus padaže
Reikės:
600 g Čilės midijų su kiautais; 400 g ropinių svogūnų; 400 g salierų stiebų; 200 ml nealkoholinio belgiško alaus; druskos; pipirų; čili pipirų; čiobrelio; citrinos; alyvuogių aliejaus; kelių skiltelių česnako; 200 g gruzdintų belgiškų bulvyčių; 50 g naminio majonezo.
Eiga:
Ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų. Beriame kapotą česnaką, kubeliais pjaustytą svogūną, salierą, čili pipirą ir čiobrelį. Troškiname 2 minutes ant vidutinės kaitros ir 5-8 minutes ant lengvos kaitros. Pagardiname druska, pipirais.
Midijas supilame į indą, ant viršaus dedame citrinos skiltelę, čiobrelio. Patiekiame su bulvytėmis ir naminiu majonezu. Skanaus!