Kavos ruošimas aparatu
Norintiems sutaupyti laiko, rekomenduojama namuose turėti kavos aparatą. Į paprastus kavos aparatus dedamos kapsulės, tad vos vienu mygtuko paspaudimu jau galite mėgautis kavos puodeliu rytais. Norint kavos iš šviežiai maltų pupelių, vertėtų įsigyti automatinį kavos aparatą ir mėgautis šviežiu gardžios kavos skoniu kasdien.
Turkiška kava
Šios kavos gaminimo metodas jau skaičiuoja ne vieną šimtmetį ir yra laikomas tradiciniu gėrimu Turkijoje. Turkiškai kavai pasigaminti prireiks: turkiško kavinuko, maltos kavos, šalto vandens ir cukraus. Šiai kavai tinkamiausios šviežios ir ką tik sumaltos pupelės.
Ruošimas:
- Į kavinuką įpilti šalto vandens
- Įberti kavos (1-2 a. š. vienam puodeliui)
- Cukraus (nėra būtina, pagal poreikį)
- Įbėrus cukraus, būtina gerai išmaišyti
- Kavinukas dedamas ant viryklės
- Svarbu: nemaišyti šylančios kavos
- Kavos putai kavinukas nuimamas, lengvai pamaišomas ir vėl dedamas ant viryklės. Taip kartoti tris kartus.
- Išpilsčius kavą, palaukti apie 30 sekundžių, kol nusės nuosėdos
Į pagamintą turkišką kavą negalima pilti saldiklių, pieno, galima paskaninti kardamonu.
Prancūziška kava
Šiai kavai paruošti reikalingas prancūziškas kavinukas. Į jį reikia berti stambiai maltą kavą, įpilti vandens, palaukti 1 minutę, išmaišyti ir supilti likusį vandenį, palaukti 3 minutes, uždengti indą ir su rankenėle nuspausti tirščius. Tai vienas paprasčiausių kavos gaminimo būdų, kuomet mėgstate kavą be tirščių.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!