jogurtas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „jogurtas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „jogurtas“.
Šie produktai – aukso gysla žarnynui: valgykite dažniau
Ar jūsų mityboje pakanka probiotinių medžiagų turinčių maisto produktų? Tikėtina, kad ne, kadangi daugelio mityba nėra visiškai tinkama, tad ir šių medžiagų gali trūkti. Daugeliu atvejų, norint į savo mitybos racioną įtraukti daugiau probiotikų, nebūtina pirkti brangių tablečių, miltelių ar papildų.
Iš tikrųjų yra daugybė maisto produktų, kurių sudėtyje yra natūralūs probiotikai. Šie produktai yra skanūs, universalūs ir lengvai vartojami kaip sveikos ir visavertės natūralios mitybos dalis.
Šį pieno produktą astronautai skraidinosi net į kosmosą: verta įtraukti į mitybą
Mažai kam žinoma, tačiau ankstyvuoju kosmoso tyrimų laikotarpiu būtent jogurtas buvo įtrauktas į astronautų mitybos racioną dėl savo maistinės vertės ir galimybės jį laikyti be šaldymo. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, kad jogurtas dėl savo gerųjų savybių išties puoselėja žarnyno mikrobiotą: tą padeda daryti jogurte esantys gyvieji mikroorganizmai.
Gydytoja dietologė papasakojo, kodėl jogurtas yra svarbus žmogaus organizmui.
Pakeiskite majonezą šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
Kai kuriuose patiekaluose, tokiuose kaip baltoji mišrainė, silkė pataluose ar kalėdinis virtas liežuvis, regis, majonezas yra nepakeičiamas.
Tą rodo ir prekybininkų skaičiai – artėjant Kalėdoms majonezo pardavimai kaip strėlė šauna į viršų, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Visgi, kasmet vis daugiau žmonių ieško ir sveikatai palankesnių alternatyvų majonezui – jų galima ir nusipirkti, ir visai nebrangiai pasigaminti namuose patiems.
Pusryčiams rinkitės 3 produktus: jūsų sveikata padėkos
Aukštas kraujospūdis arba hipertenzija vargina milijonus žmonių visame pasaulyje, tačiau specialistai pabrėžia, kad tinkama mityba gali padėti kovoje su padidėjusiu kraujo spaudimu.
Ekspertė pataria pusryčiams rinktis šiuos produktus – sako, kad jie padeda sumažinti kraujospūdį. Padidėjęs kraujo spaudimas reiškia, kad širdis turi dirbti intensyviau nei įprastai, norėdama paskirstyti kraują po visą kūną. Ilgainiui dėl to padidėja pavojingų būklių, tokių kaip insultas ir infarktas, rizika.
Įspėja dėl populiaraus pusryčių maisto: nuo jo gali „pūsti“ pilvą
Rytiniai pusryčiai, kuriuos sudaro jogurtas su vaisiais, gali sukelti virškinimo sutrikimų, teigia ekspertas.
„Vartojant jogurtą su vaisiais reikia atsižvelgti į keletą dalykų, – sakė „Chemist Click“ vaistininkas Abbasas Kanani. – Derinant citrusinius vaisius su jogurtu gali atsirasti virškinimo diskomfortas, nes šiuose vaisiuose yra daug rūgšties. Jei turite jautrų skrandį ar virškinimo problemų, turėtumėte stebėti, kaip jūsų organizmas reaguoja į šį derinį.
Kankina aukštas kraujospūdis? Ragina išbandyti 3 produktus
Aukštas kraujospūdis kankina daugybę žmonių, tačiau ekspertai atskleidė, kad vos keli maisto produktai gali padėti jį sumažinti. Šiuos 3 produktus geriausia rinktis pusryčiams, tačiau verta vartoti kuo dažniau.
Aukštas kraujospūdis, dar vadinamas hipertenzija, reiškia, kad širdis dirba sunkiau nei turėtų pumpuodama kraują po kūną – papildomai apkraunamos kraujagysles ir organai, o laikui bėgant gali kilti rimtų sveikatos sutrikimų.
Taip gaminti šaltibarščius išmokė kolegė: deda 1 slaptą ingredientą
„Jau darbe galvojau, kaip parbėgusi namo gaminsiu šaltibarščius pagal kolegės receptą. Kolegė pasakojo, kad į šaltibarščius įdeda jogurto ir, kad su jogurtu ruošiami šaltibarščiai patys skaniausi. Pasigaminau. Dabar ir aš galiu teigti, kad šaltibarščiai su jogurtu išties patys skaniausi ir receptas pasiteisinęs 100%“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Atskleidė labai skanų šašlykų marinatą: rekomenduoja išbandyti
Ar žinojote, kad jogurtą pasigaminti galite ir patys namuose? Šį daugelio pamėgtą produktą paruošti – paprasta ir pigu, mat jam pagaminti prireiks vos dviejų ingredientų – pieno ir šaukšto jau pagaminto jogurto.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad be pieno produktai, be jokios abejonės patenka į perkamiausių pirkėjų prekių sąrašą.
„Pieno produktai užima svarbią vietą tarp pirkėjų pasirinkimų ir nuolat patenka į kasdienių pirkinių krepšelį.
Pasigaminkite šį naminį padažą: idealiai tiks prie šašlykų ir kepsnių
Jogurtas puikiai tinka pusryčiams, desertams, salotų padažams ar gaiviems pietų patiekalams gardinti. Be žarnynui palankių probiotinių savybių, jogurtas pasižymi mineralų, baltymų ir vitaminų gausa. Graikiški, islandiški ir sojų jogurtai išsiskiria ne tik maistinėmis savybėmis, bet ir universalumu.
Maisto ekspertė pasakoja, kuo skiriasi šie jogurtai ir kaip juos panaudoti, kai norisi mėgautis gaiviais bei nesudėtingais patiekalais.
Nudegėte saulėje? Padės šios naminės priemonės
Jei kada nors esate užmigę tiesiai prieš saulę – žinote nemalonų nudegusios odos jausmą, kuris lydi kelias dienas. Kadangi artimiausiomis dienomis karšta oro temperatūra nežada trauktis, dalinamės 3 natūraliais būdais, kurie padės sumažinti skausmą, kurį sukėlė nudegimas saulėje.
Dažniausiai vos tik pastebėjus pirmuosius jausmus, kurie atsiranda po to, kai smarkiai nudegama saulėje, žmonės skubasi imtis įvairiausių būdų, kurie bet kokia kaina padės nuraminti sudirgusią odą.
REKLAMA
REKLAMA
Odos nudegimų skausmą pamiršite iš karto: padės šios gudrybės
Jeigu per ilgai lepinotės saulės voniomis ir skaudžiai nudegėte, padėti greitai ir efektyviai nuraminti sudirgusią odą gali paprasti dalykai, kuriuos turite namuose: pavyzdžiui, jogurtas, pienas ar avižiniai dribsniai.
Per ilgai užsibuvus saulėje, odos nudegimai gali padaryti ilgalaikę žalą ir padidinti odos vėžio riziką. Rizika padidėja dvigubai, jeigu esate turėję penkis ar daugiau nudegimų saulėję, rašoma today.com.
Receptas. Gaiviosios obuolio, ridikėlių ir saliero salotos
INGREDIENTAI: 7 ridikėlių 2 obuolių 2 salierų ( stiebas ) 2 valgomieji šaukštai jogurto ( (be jokių priedų)) šiek tiek druskos 1 žiupsnelis krapų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir obuolį supjaustyti plonais šiaudeliais. Taip pat plonai supjaustyti saliero stiebą. Viską sudėti į lėkštę, įberti druskos, pipirų, krapų. Uždėti jogurto. Išmaišyti. Puošti saliero šakele.
Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai
INGREDIENTAI: 1 stiklinė aviečių (trintos su cukrumi) 0.5 stiklinės cukraus (rudasis) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė miežinių miltų 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1/3 stiklinės jogurto 300 gramų varškės 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto (+ truputį kepimui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Desertas su persikais
INGREDIENTAI: 3 vienetai persikų 200 gramų persikų (konservuoti) 1 stiklinė jogurto (vanilinis) 0.5 stiklinės kondensuoto pieno šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Švarius, nusausintus persikus perpjaukite, išimkite kaulus, o minkštimą supjaustykite. Sumaišykite kitus nurodytus ingredientus, sudėkite smulkintus persikus ir viską gerai išplakite. Desertą puoškite konservuotais persikais.
Receptas. Braškių kokteilis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 150 mililitrų jogurto 50 gramų ledų (vaniliniai) 100 gramų braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Braškes sutrinkite su medumi ir citrinos sultimis. Į šią masę supilkite jogurtą, sudėkite ledus ir dar kartą išplakite. Greičiausia viską plakti mikseriu.
Receptas. Maskarpones sūrio tortas
INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus (biskvitui) 170 gramų cukraus (kremui) 6 vienetai kiaušinių (biskvitui) 240 gramų kvietinių miltų (biskvitui) 200 gramų jogurto (kremui) 100 mililitrų vandens (želatinai išbrinkinti) 400 gramų grietinėlės (kremui) 35 gramai želatinos (kremui) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus (kremui) 500 gramų maskarponės sūrio (kremui) PARUOŠIMO BŪDAS: Biskvitui kiaušinius, cukrų išplakti mikseriu iki putų, tada dė...
Receptas. Brokolių salotos su kiaušiniais, pomidorais ir česnakiniu padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek jogurto 100 gramų sūris šiek tiek druskos 1 vienetas brokolių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolius padalinti žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Virtus kiaušinius ir pomidorus supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
Receptas. Jogurto ledai
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 litro jogurto 200 gramų grietinėlės šiek tiek uogienės (pagal skonį) PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakite, uogienę sumaišykite su cukrumi. Viską išmaišykite ir išpilstyti į formeles. Užšaldykite.
Receptas. Mėlynių pyragas
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 40 gramų cukraus (rudasis) 3 stiklinės mėlinių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 240 mililitrų jogurto 115 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Receptas. Pikantiškos feta sūrio, alyvuogių ir arbūzo salotos
INGREDIENTAI: 2 saujos alyvuogių (žaliosios) 140 gramų arbūzų 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio krienų 3 valgomieji šaukštai jogurto 300 gramų feta sūrio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aš iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminu 2 porcijas. Feta sūrį ir arbūzą supjaustau kubeliais, kiekvieną alyvuogę perpjaunu per pusę. Padažui viename dubenėlyje sumaišau jogurtą, krienus bei cukrų.
Receptas. Granola su uogomis bei jogurtu
INGREDIENTAI: 100 gramų avižinių dribsnių 50 gramų razinų 40 gramų kokosų (drožlės) 40 gramų migdolų 40 gramų anakardžio riešutų 40 gramų graikinių riešutų 1 valgomasis šaukštas cinamono 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas medaus 2 stiklinės jogurto (graikiškas) šiek tiek uogų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Kopūstų ir grybų pyragas
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų jogurto (natūralus) 1 galva svogūnų 200 mililitrų majonezo 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 galvos kopūstų 300 gramų grybų (marinuoti) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite nusausintus grybus ir patroškinkite dar 2 minutes.
Receptas. Marinuoti vėrinukai su jogurtu
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų šiek tiek jogurto (nesaldintas) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 0.5 stiklinės sulčių (vienos citrinos) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome kiaulienos, apliejame nesaldintu jogurtu, dedame pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, pilame citrinos sultis (išspaustas iš vienos cityrinos), barstome druska ir pipirais. Marinuojame bent 4 valandas.
Receptas. Jogurtiniai blynai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 vienetas kiaušinių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai kefyro 125 gramai jogurto (persikų-mango skonio) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite jogurtą, kefyrą ir aliejų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
Receptas. Salotos "Atėnai"
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 2 česnakų (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (malti, padažui) 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto svogūnų (padažui) 250 gramų vištos filė 250 gramų jogurto (natūralus, padažui) šiek tiek druskos (padažui) 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kepinimui) 1 valgomasis šaukštas žalumynų (padažui) 300 gramų pekino kopūstų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kokteilis pavakariams
INGREDIENTAI: 2 vienetai kivių 150 gramų jogurto 2 valgomieji šaukštai medaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėti į plaktuvą kivius, jogurtą, medų. Viską suplakti.
Receptas. Bulgariška sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 30 gramų ryžių 50 gramų svogūnų 2 vienetai kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 60 gramų jogurto 750 gramų vandens šiek tiek druskos 25 gramai sviesto 70 gramų mesos (malta) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa gerai sumaišoma su trupučiu smulkiai supjaustytų svogūnų, puse petražolių ir vienu baltymu, pagal skonį pasūdoma ir apibarstoma pipirais.
Receptas. Vaisių salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek arbūzų 1 vienetas bananų 2 vienetai mandarinų 0.5 vieneto mangų 2 vienetai obuolių 1 sauja vyniuogių šiek tiek jogurto (indelis) 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
Receptas. Jogurtinis varškės desertas
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 300 gramų jogurto 250 gramų varškės (gali būti desertinė) 100 gramų braškių (tinka ir kitos uogos) 15 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Išbrinkinti želatiną. Uogas nuplauti ir sutrinti. Į uogas sudėti cukrų, įpilti šaukštą vandens ir užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną, viską išplakti ir ataušinti. Patiekiant galima papuošti plakta grietinėle ar uogomis. Skanaus.
Receptas. Bananų pyragas
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 4/5 stiklinės cukraus (rudasis) 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų jogurto (natūralus) 110 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sutrinkite bananus ir sumaišykite juos su jogurtu. Išsukite sviestą su cukrumi ir intensyviai maišant įmuškite po vieną kiaušinį.
Receptas. Šokoladiniai keksiukai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno 125 mililitrai jogurto (natūralus) 100 gramų pieniško šokolado 100 gramų sviesto šiek tiek razinų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą mikseriu išplakame su cukrumi, beriame kakavą, mušame kiaušinį.
Receptas. Velykų boba
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek cukraus (rudasis, formos apibarstymui) 2 vienetai kiaušinių 540 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų jogurto (latviškas “Oga”) 50 mililitrų vandens 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 75 gramai sviesto (+ tešlai ištepti) 20 gramų mielių (šviežios) šiek tiek vaisių (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirin...
Receptas. Avietinis gardėsis
Iš geltonųjų aviečių pagamintas jogurtinis tortas. Tikras vasaros skanėstas, su labai mažai kalorijų!
INGREDIENTAI: Kremui: 500 mililitrų jogurto 2 stiklinės geltonosios avietės (arba raudonų) 0.5 stiklinės cukraus 60 mililitrų vandens 20 gramų želatinos Pagrindui: 1 pakelis sausainių 100 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Kalakutienos mišrainė
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 300 gramų pomidorų pastos 100 gramų svogūnų (žalieji) 20 gramų majonezo 150 gramų jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 40 gramų grietinės 200 gramų kalakutienos krūtinėlių (virta arba kepta) 70 gramų kečupo 200 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Žalius svogūnėlius supjaustyti ir sumaišyti su supjaustytais pomidorais. Kalakutienos mėsą supjaustyti šiaudeliais, sūrį - kubeliais.
Receptas. ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
INGREDIENTAI: 6 riekės zigmo sūdytos, pjaustytos lašišos filė 200 gramų rikotos 2 valgomieji šaukštai jogurto 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 2 saujelės sultenės šiek tiek malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Rikotą sutrinkite su natūraliu jogurtu, puse citrinos sulčių, trupučiu pipirų.
Receptas. Cezario salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (padažui) šiek tiek čiobrelių (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (padažui) 2 vienetai pomidorų pastos 80 gramų salotų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (padažui) 2 vienetai batono (riekės) 200 mililitrų jogurto (natūralus, padažui) šiek tiek druskos (padažui) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Akvos keksiukai su šokoladu
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 25 gramai lazdyno reišutų 1 valgomasis šaukštas lazdyno reišutų (papuošimui) 200 gramų kvietinių miltų 175 gramai jogurto (natūralus) 55 gramai sviesto 150 gramų sviesto (šokoladinis "Nutella") 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies ir tirpiname šokoladą arba šokoladinį sviestą.
Receptas. Ridikėlių salotos
INGREDIENTAI: 5 vienetai ridikėlių 1 pundelis salotų 100 mililitrų jogurto ((graikiškas)) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas, svogūnus ir ridikėlius nuplauti, susmulkinti. Pagarinti jogurtu, druska ir pipirais. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Receptas. Dangiškos spurgaitės
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aguonų 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros 50 mililitrų cukraus 1 vienetas kiaušinių 100 mililitrų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus 30 mililitrų jogurto (liesas) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 30 mililitrų pasukų PARUOŠIMO BŪDAS: Nedideliame dubenyje sumaišykite pirmuosius šešis ingredientus (miltai, cukrus, aguonos, kepimo milteliai, soda...
Receptas. Kalakutienos šašlykas
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja petražolių 2 vienetai svogūnų 200 gramų jogurto (be preidų (natūralus)) šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų (maltas) 1 kilogramas kalakutienos krūtinėlių šiek tiek ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakutieną supjaustykite kubeliais. Apibarstykite prieskoniais: druska, ciberžole, juodaisiais ir čili pipirais. Sutrinkite česnaką, o svogūną supjaustykite žiedais.
Receptas. Apelsinas su braškėmis ir padažu
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 mililitrų jogurto šiek tiek grietinėlės (plakamoji) 2 vienetai braškių 4 vienetai riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir ,,Atidarykite" apelsiną. Į vidų įdėkite pjaustytas braškes ir riešutus. Sumaišykite jogurtus ir plaktą grietinėlę. Supilkite mišinį į apelsiną. Ant viršaus užpurkšite grietinėlę. Šį receptą sugalvojau pati, todėl nežinau ar bus skanu.
Receptas. Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė moliūgų (tarkuoti) 50 gramų šokoladas (juodas ar pieniškas) 1.5 stiklinės miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 ir 1/4 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 žiupsnelis druskos 2 vienetai kiaušinių 100 gramų jogurto ((gali būti ir su priedais)) 1/4 stiklinės aliejaus 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis šaukštelis cinamono Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Jogurtinis kokteilis su bananais ir dribsniais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 1 valgomasis šaukštas medaus 110 gramų jogurto (natūralus) 200 gramų apelsinų sulčių (šviežios) 4 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: Bananus supjaustyti gabaliukais. Sudėti bananus į mikserį kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, dribsniais, jogurtu ir medumi. Viską suplakti ir supilstyti į bokalus.
Receptas. Paukščiukai lizde
INGREDIENTAI: 210 gramų miltai 150 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos 300 gramų moliūgų ((piurė)) 2 vienetai kiaušinių (dideli) 145 gramai saulėgrąžų aliejaus 125 gramai jogurto (Liesas natūralus ) 36 vienetai saldainių (dražė, stambesni) šiek tiek pabarstukų (širdelįės formos) šiek tiek pabarstukų (arba aguonos) 150 gramų kokosų drožlių 1.5 valgomojo šaukšto citrinų sultys 100 gramų cu...
Receptas. Brokoliai su feta sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek majonezo šiek tiek jogurto šiek tiek feta sūrio 500 gramų brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolių šakeles (žiedynus) atskirti nuo pagrindinio koto ir sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų brokolius. Virti apie 4 min. - kol brokoliai suminkštėja. Atvėsinti brokolius, sūrį supjaustyti kubeliais.
Receptas. Vasarinės salotos su agrastais
INGREDIENTAI: 1 sauja agrastų 2 vienetai bananų 2 valgomieji šaukštai cukraus 100 gramų jogurto (grietininis) 1 stiklinė likerio (mėtų) PARUOŠIMO BŪDAS: Bananus supjaustyti plonais griežinėliais ir sumaišyti su nuplautais, nusausintais agrastais. Viską apibarstyti cukrumi, užpilti mėtiniu likeriu ir palaikyti šaldytuve 10 min. Į indelius sudėti jogurtą ir suberti vaisių mišinį. Galima papuošti mėtos lapeliu.
Receptas. Jogurto sriuba su lęšiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas lešių 1 valgomasis šaukštas ryžių 1 vienetas kiaušinių (trynys) 2 stiklinės jogurto šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai grietinės 0.5 litro sultinio (mėsos) 1 valgomasis šaukštas mėtų (smulkinti lapeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Lęšiai ir ryžiai atskirai išverdami sultinyje, po to sumaišomi, įberiama druskos ir pipirų.
Receptas. Aviena su špinatais
INGREDIENTAI: 3/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 1 valgomasis šaukštas kmynų 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai) 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas špinatų 2 valgomieji šaukštai jogurto 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų 750 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai ...
Receptas. Jogurto - grietinėlės pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (kremui) 1 stiklinė cukraus (biskvitui) 3/4 stiklinės cukraus (kremui) 2 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitui) 3 vienetai kiaušinių (biskvitui) 1 stiklinė kvietinių miltų (biskvitui) 1 stiklinė jogurto (kremui) 1 stiklinė grietinėlės (kremui) 200 gramų varškės (kremui) 3 valgomieji šaukštai grietinės (biskvitui) 1.5 valgomojo šaukšto želatinos (kremui) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitu...