INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus
- 40 gramų cukraus (rudasis)
- 3 stiklinės mėlinių
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų kvietinių miltų
- 240 mililitrų jogurto
- 115 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis, bet aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Skanaus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt