Iš geltonųjų aviečių pagamintas jogurtinis tortas. Tikras vasaros skanėstas, su labai mažai kalorijų!
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Kremui:
- 500 mililitrų jogurto
- 2 stiklinės geltonosios avietės (arba raudonų)
- 0.5 stiklinės cukraus
- 60 mililitrų vandens
- 20 gramų želatinos
- Pagrindui:
- 1 pakelis sausainių
- 100 gramų sviesto
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruošiame torto pagrindą: sausainius sutrupiname ir sumaišome su tirpintu sviestu. Gauta mase išklojame torto formą.
- Jogurtą sumaišome su cukrumi ir gerai išplakame.
- Geltonas avietes sutriname ir suberiame į jogurto masę.
- Želatiną užpilame 60 ml vandens ir palaukiame, kol išbrinks. Želatiną pilame į jogurto masę ir gerai sumaišome. Pilame gautą masę į formą ir paliekame nakčiai šaldytuve.
- Sustingusį tortą papuošiame kaip norite, šiuo atveju aš naudojau cukrines gėlytes ir lapelius
REKLAMA