vištienos patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos patiekalai“.
Atrado sultingų vištienos blauzdelių receptą: paprasta ir labai skanu
„Tai viena skaniausiai pagamintų mano vištienos patiekalų. Blauzdelės sultingos su daržovių sluoksniu ir skaniu padažu. Šiuo receptu puikiai tinka kepti ir naminę vištieną, nes ji gaunasi sultinga ir minkšta, kepant neišsausėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Taip kepta vištiena su bulvėmis orkaitėje sužavės visus: rašykitės receptą
„Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Turbo greita saldžiarūgštė vištiena pagal Odetą: apsilaižysite pirštelius
„Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi“, – sako tinklaraštininkė Odeta.
Reikės: 3 vištienos krūtinėlės puselių, 1 stiklinės bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Turbo greiti vištienos blyneliai: „Patiks visiems, net ir vaikams“
„Dar vienas patiekalas į greitų vakarienių temą. Patiks visiems, net ir vaikams“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
4 asmenims, apie 30 min: 400 g vištienos mėsos be kaulų; 100 g mozarelos sūrio; 1 kiaušinis; 1 šaukštas krakmolo; 2 skiltelės česnako; 1-2 šaukštai majonezo; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų baltųjų pipirų; žiupsnelis prieskonių vištienai.
Vištienos blynelių receptas
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais, sūrį sutarkuojame.
Velykiniai patiekalai vos už 20 eurų: išbandę nepasigailėsite
Jei planuojate šeimos vasaros atostogas, naują pirkinį namams ar turite kitų svarbių finansinių tikslų, neabejojame, kad norite sutaupyti. Deja, kartais šventės suplanuotą biudžetą pakoreguoja ir vėliau tenka labiau susiveržti diržus.
Kad taip nenutiktų ir jūs įgyvendintumėte savo šeimos svajones, išbandykite piniginei draugiškus velykinius receptus. Jie skoniu pranoksta net kai kuriuos prabangius patiekalus.
Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
Receptas. Vištiena orkaitėje
INGREDIENTAI: 1 litras kefyro 8 vienetai vištiena ( šlaunelės) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais ir užpilti kefyru ir palikti nakčiai šaldytuve. Kepti orkaitėje.
Receptas. Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (filė) 240 gramų kremas (kokosų, (arba kreminis pienas)) 240 gramų pieno (kokosų) 1 vienetas imbierų (šaknis) 1 vienetas baklažanų 150 gramų žirnių (žalieji) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (palmių) 2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų) 4 vienetai žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai) 1 vienetas pipirai (čili) 1 pundelis bazilikų (šviežias) 3 arbatiniai šaukšteliai kario (pasta, raudona) P...
Receptas. Vištienos užkandėlė
INGREDIENTAI: 500 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 vienetai kiaušinių 1 saujelė džiūvesėlių 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėle supjausčiau, dėjau mėgstamų prieskonių, apvoliojau kiaušinio plakime ir džiūvesėliuose, kepiau keptuvėje su vos vos aliejaus. Gavosi labai traškūs gabaliukai.
Receptas. Moliniame inde kepta vištiena
Rudenį, atvėsus orams norisi sušilti. Tam puikiai tiks mano siūlomas keptos vištienos variantas. Kepant tokiu būdu, vištiena ir bulvės nebūna sausos, paprika suteikia puikų aromatą. Tai puikus pasirinkimas mėgstantiems vieno puodo vakarienę.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Vištienos kulšelės
INGREDIENTAI: 3 vienetai vištiena (kulšelės) 2 valgomieji šaukštai garstyčių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kulšelės pagardinti druska, pipirais ir ištepti garstyčiomis. Kepti orkaitėje apie 45 min.
Receptas. Vištų sparneliai su medumi ir sezamu
INGREDIENTAI: 400 gramų vištiena (sparneliai) 100 mililitrų padažo (Felix Mangų, aitriųjų paprikų) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 valgomasis šaukštas medaus 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sparnelius marinuoti „Mango-aitriųjų paprikų“ padaže apie 1 val.
Receptas. Įdarytos šlaunelės su grybais
INGREDIENTAI: 300 gramų pievagrybių (arba kt. grybai) 2 kilogramai vištiena 50 gramų alyvuogių (žalios) šiek tiek majonezo 100 sūris (fermentinis) šiek tiek svogūnų šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos šlaunelių kulnus nukapoti ir atsargiai išimti kaulą. Nuplauti ir nusausinti.
Receptas. Vištiena grietinėlėje
INGREDIENTAI: 1 gabalas vištiena ((filė) ) 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 1 sauja sparaginių pupelių 1 vienetas morkų 1 sauja kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų ( (raudona) ) šiek tiek druskos šiek tiek žolelių šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena išverdama su morkomis, šparaginėmis pupekėmis, kukurūzais ir paprika.
Receptas. Vištienos kotletukai su kopūstais
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (malta) 1 galva kopūstų (šviežias) 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos faršą pagardinti pipirais ir druska, įmušti kiaušinius bei sudėti susmulkintą svogūną. Viską gerai išmaišyti. Kopūstą susmulkinti ir sudėti į faršo masę. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir dėti suformuotus kotletus.
Receptas. Švelnusis vištienos su moliūgų sėklomis vyniotinis
INGREDIENTAI: 3 vienetai vištiena (krūtinėlės filė ) 2 vienetai vištiena (šlaunelių mėsa) 2 vienetai kiaušinių ((baltymai)) 2 valgomieji šaukštai sūrelio ((lydytas)) 100 gramų sūris ((puskietis) ) 10 vienetų špinatų ((lapeliai() 1 žiupsnelis krapų 30 sviesto 1 sauja moliūgų sėklų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Aštri vištiena su bulvemis
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) 1 kilogramas bulvių 3 vienetai pipirai (aitrieji) 4 skiltelės česnakų 50 mililitrų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulvės nuskusti ir supjaustyti pusiau. Pipirus supjaustyti žiedais. Vištiena įtrinti su druska bei pipirais. Prikimšti česnakais. Bulvės gardinti druska, pipirais.
Receptas. Vištienos krūtinėlės kepsneliai ''Skaniau nebūna''
INGREDIENTAI: 500 gramų vištiena (filė) 150 gramų bulvių traškučių 100 gramų sūris (kietas) 100 mililitrų kefyro 100 gramų miltai 1 vienetas kiaušinių 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 1 arbatinis šaukštelis provanso žolelių Padažui: 150 mililitrų jogurto (natūralus) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus šiek tiek paprikų 1 vienetas agurkų šiek tiek krapų šiek tiek pipirai šiek tiek drusko...
Receptas. Kopūstai su vištiena
INGREDIENTAI: 1 galva kopūstų (nedidelė) 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) 0.5 litro sultinio (vištienos) 1 saujelė prieskonių (vištienai) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą susmulkinti ir sudėti į vištienos sultinį. Virti apie 15 – 20 min. Vištienos filė pamarinuoti su prieskoniais apie pusvalandį. . Paruoštą vištieną sudėti į kepimo rankovę ir kepti 200°C temp. orkaitėje apie 30 – 40 min.
Receptas. Kepta višta su citrina
INGREDIENTAI: 1 vištiena 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (milteliai) 2 skiltelės česnakų (skiltelė) 1 citrinų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek rozmarino Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai: su raugintais kopūstais, ryžiais, obuoliais... Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais. Man ji tobula ir ,atrodo, skaniausia kokią iki šiol valgiau.
Receptas. Ant grotelių kepta vištiena
INGREDIENTAI: 8 vienetai vištiena (kulšelės be kaulo) 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 30 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną pusvalandį pavirti taip, kaip verdant vištienos sriubą - su mėgiamais prieskoniais ir druska. Tuomet išimti iš puodo, aptrinti vištienos prieskoniais su tirpintu sviestu. Kepti apie 20 min ant grotelių orkaitėje arba lauke. Du viename - ir keptos vištos būna ir sultinio sriubai.
Receptas. Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos krūtinėlė 400 mililitrų grietinėlės 100 gramų fermentinio sūrio 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 2 saujos špinatų 5 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 4 valgomieji šaukštai aliejaus 2 žiupsneliai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių vištienai šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Vištiena su daržovėmis, makaronais ir sojų padažu
Tai itin sotus patiekalas. Jei nesinori naudoti sojos padažo, galima jį pakeisti terijaki padažu. Taip pat mėsą galima iškepti ir orkaitėje, jei nesinori terliotis su aliejumi ir keptuve - taip netgi mėsa tampa minkštesnė, o kol ji kepa galima kepinti daržoves.
Receptas. Makaronai su vištiena ir kokosų pienu
Šis paprastas receptas puikiai tiks vakarienei ar pietums. Jeigu norisi galima dar įdėti dar paprikų. Nors pagaminti šį patiekalą kiek užtruks dėl marinavimo laiko, tačiau daug laiko nesugaišite. O jei labai skubate galima marinuoti ir pusvalandį. O skonis bus gan švelnus dėl kokosų pieno. Na, o mangai suteiks truputėlį saldumo. Patiekiant galima papuošti mėtų lapeliais.
Receptas. Vištiena su ananasais
INGREDIENTAI: 10 vienetų vištiena ((šlaunelės be odos ir kaulų) ) 5 gabalai ananasų ( (konservuoti) ) 1 saujelė prieskonių (vištienai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į vištieną suberti prieskonius, druską, uždėti šaukštą majonezo. Išmaišyti ir palikti bent pusvalandžiui pasimarinuoti. Per tą laiką susipjaustyti ananasus.
Receptas. Troškintos vištų blauzdelės
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena ((blauzdelės)) 2 vienetai morkų 3 vienetai pomidorų pastos 3 vienetai bulvių (didelės) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas žalumynų (puikiai tiks petražolės ir krapai) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek prieskonių (paukštienai su žolelėmis) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Voveraičių sriuba
INGREDIENTAI: 300 gramų voveraičių 300 gramų bulvių 150 gramų morkų šiek tiek vištiena ( kaulai (sultiniui išvirti)) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek grietinės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Voveraitės apkepti svieste apie pora minučių. Bulvės nuskusti ir supjaustyti kubeliais. Morkas supjaustyti stambiai. Iš vištienos kaulų išvirti sultinį, perkošti. Sultinį užvirinti, dėti bulvės bei morkas.
Receptas. Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais
INGREDIENTAI: 0.5 skardinės ananasų (konservuoti) 1 kilogramas vištiena (sparneliai) 4 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo 3 vienetai citrinų 2 žiupsneliai druskos 0.5 arbatinio šaukštelio medaus šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sparnelius supjaustyti į dvi dalis (maža kulšelė ir pats sparnelis), sudėti į gilų indą ir užpilti ananasų sultimis iš skardinės nuo konservuotų ananasų.
Receptas. Vištienos ir krevečių vėrinukas
INGREDIENTAI: 300 gramų vištos filė 400 gramų krevečių su kevalu 150 gramų kiaulės šoninės 1 kiaušinių 150 gramų džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti kubeliais ir išmarinuoti. Krevetes išvirti ir nulupti. Viską suverti ant medinių iešmelių.
Receptas. Česnakiniai kapotos vištienos maltinukai
INGREDIENTAI: 400 gramų vištiena (filė) 100 gramų majonezo 100 gramų sūris (olandiškas) 1 vienetas kiaušinių 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai miltai šiek tiek prieskonių šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Terrine kalakutienos ir vištienos
INGREDIENTAI: 700 gramų vištiena (file) 300 gramų kalakutienos 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (su grūdėliais) 2 skiltelės česnakų 200 gramų kiaulienos (rūkyta šoninė) 100 gramų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti mažais gabaliukais. Pridėti garstyčių, tarkuotų česnakų. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Receptas. Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys
Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas.
Receptas. Vištienos sparneliai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 10 vienetų vištiena ((sparneliai)) 400 gramų pievagrybių 2 vienetai svogūnų ((dideli) ) 1 saujelė alyvuogių (juodos) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Svogūnųs supjaustyti smulkiai. Alyvuoges supjaustyti griežinėliais. Viską sudėti į indą su sparnelius. Pabarstyti druska. Sudėti į kepimo rankovę. Iki 180°C temp.
Receptas. Vištiena su daržovėmis
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištiena (petukai) 10 vienetų bulvių 1 vienetas morkų šiek tiek sparaginių pupelių šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves, morkas, pupeles susmulkinti. Tada sudėti daržoves kartu su vištiena. Apibarstyti viską mėgiamais prieskoniais bei druska. Viską sudėti į kepimo rankovę ir kepti 40 - 50 min. 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.
Receptas. Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
INGREDIENTAI: šiek tiek vištiena (geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis) 100 gramų sviesto 50 gramų krienų 100 gramų migdolų 1 skiltelė česnakų 2 vienetai morkų šiek tiek pastarnokų šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite.
Receptas. Vištiena "Jambalaya"
INGREDIENTAI: 500 gramų vištiena 75 gramai kumpio (rūkytas) 1 vienetas paprikų 100 gramų ryžių (ilgagrūdžiai) 1 vienetas svogūnų 5 vienetai salierų (siebas) 20 gramų sviesto 1 vienetas sultinio („Maggi“ daržovių (kubelio)) 1 skiltelė česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai (Kajeno) 500 mililitrų vandens 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai (balti) 0.5 arbatinio šaukštelio čiobrelių 1 vienetas laurų lapų (lapai) Paruošimo laika...
Receptas. Vištiena su grietinėlės padažu
INGREDIENTAI: 6 vienetai vištiena (kumpis, griežinėliai) 500 mililitrų grietinėlės 100 gramų slyvų (džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis pipirai (aštrūs, malti) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos kumpį pagardinti druska, pipirais. Apkepti keptuvėje. Kai vištiena bus beveik iškepta, supilti grietinėlę. Džiovintas slyvas pamerkti 5 minutėms verdančiame vandenyje. Supjaustyti pusiau.
Receptas. Višta ant alaus butelio
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena (višta (2-2,5kg)) 1 butelis alaus (tamsus (nestiprus)) 200 mililitrų vandens 3 skiltelės česnakų šiek tiek druskos 30 mililitrų citrinų sultys šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą iš anksto marinuojame su druska, pipirais, česnaku ir citrinų sultymis. Paliekame pastovėti (geriausia per naktį). Išpilame 1/3 butelio alaus ir iki pilno dapilame vandens.
Receptas. Vištienos zrazai su špinatais
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė ) 4 vienetai svogūnų 1 sauja špinatų 4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, jog gautųsi keturi plokšti pjausniai. Tada lengvai pamušti, ant jų dėti špinatų lapų, tada susmulkintų svogūnų sumaišytų su garstyčiomis.
Receptas. Ant grotelių kepta višta
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena 1 pakelis prieskonių (vištienai) 1 vienetas česnakų 1 saujelė čiobrelių (švieži) 2 valgomieji šaukštai druskos 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenyje ištirpinti druską, sudėti čiobrelio žoles ir smulkintą česnaką. Vandeniu užpilti vištą. Mirkyti šaltai per naktį. Vištą ištrinti sviestu su prieskoniais ir kepti ant grotelių daugiau nei valandą.
Receptas. Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai dižono garstyčios 4 vienetai vištiena (/blauzdelės/ ketvirčiai/krūtinėlės filė/kulšelės) 2 valgomieji šaukštai sviesto (kambario temperatūros ) 200 mililitrų grietinėlės 200 mililitrų sultinio (daržovių) 1 vienetas svogūnų (šalotinis) 100 gramų sūris (kietas) 300 gramų žirnių (žalieji (šaldyti arba švieži)) 4 lapai salotų 1 pundelis petražolių (šviežios) 600 gramų bulvių (šviežios) 100 gramų sviesto ...
Receptas. Vištiena aluje
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena šiek tiek alaus šiek tiek kario šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek druskos šiek tiek artišokų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustom gabaliukais,apipilam alumi, įdedam prieskonių ir paliekam marinuot 30 min. Įkaitinam keptuvę, dedam artišokų, sudedam vištieną ir pakepiname. Tada pilam dar alaus ir troškinam.
Receptas. Užkandžiams vištienos tulpelės su kmynais
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos petelių 1 žiupsnelis kmynų 2 žiupsneliai prieskonių vištienai 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai 1 skiltelė česnakų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos tulpeles nuplauti ir nusausinti. Įtrinti vištienos prieskoniais, spaustu česnaku, maltais pipirais, druska, kmynais ir alyvuogių aliejumi.
Receptas. Vištų sparneliai, marinuoti su pomidorų padažu ir majonezu
INGREDIENTAI: 2 kilogramai vištiena (sparnelliai) 2 valgomieji šaukštai prieskonių (vištienai) 1 valgomasis šaukštas druskos 30 gramų balzaminis actas 1 vienetas česnakų 100 gramų pomidorų padažo 100 gramų majonezo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorų padažą sumaišyti su majonesu, druska, prieskonais, actu, smulkintu česnaku ir gautu mišiniu ištrinti spanelius. Palikti marinuotis per naktį vėsiai.
Receptas. Vištienos kukuliniai kotletukai su špinatais
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (malta) 400 gramų varškės (liesa) 200 gramų špinatų 6 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių 2 vienetai kiaušinių 1 saujelė prieskonių (vištienos) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Špinatų lapelius susmulkinti ir užpiltus karštu vandeniu palaikyti apie 5 min. Po to nusausinti ir sudėti į varškę bei pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Receptas. Višta ant grotelių
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena 4 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek prieskonių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 3 skiltelės česnakų 1 stiklinė svogūnų laiškų 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą specialiomis žirklėmis išilgai pilvo perkirpti ir padaryti "išklotinę". Vištieną aptepti majonezo su prieskoniais, druska mišiniu.
Savaitgalio pietūs: traški vištiena
Mitybos specialistai sako, kad pagal baltymų ir riebalų santykį vištiena yra viena vertingiausių mėsos rūšių, bet visuomet perspėja – jei neskaičiuosime odelių. Ne sparneliuose ir net ne šlaunelėse yra pats vištienos gėris, o liesoje ir sausoje krūtinėlėje. Pluoštelius primenančios raumenų skaidulos gausios žmogaus organizmui itin reikalingų baltymų, tačiau bet kaip tokią mėsą paruošus visas tas gėris teiks nedaug džiaugsmo ir sprangiai strigs gerklėje.
Elegantiški pietūs: vištiena su laukinių ryžių plovu
Laukiate svečių? O gal norite nustebinti savo namiškius skaniu ir elegantišku patiekalu? Vištiena su laukiniais ryžiais — kaip tik jums!
Jums reikės:Patiekalui: 130 gr. vištienos filė 200 gr. laukinių ryžių aštrios paprikos, džiovintų mango vaisių, poro šviežio imbiero šaknies česnako alyvuogių aliejaus, grietinėlės
Marinatui: apelsinų žievelės šviežių apelsinų sulčių šv.
Vištienos blyneliai
Paprastas, greitai paruošiamas ir tikrai labai gardus patiekalas.
Kuriam reikės: vienos vištos krūtinėlės filė [~500g] ~120g fermentinio sūrio vidutinio dydžio svogūno 2 kiaušinių 2 šaukštų bulvių krakmolo kelių šaukštų majonezo poros pomidorų druskos, pipirų
Pasigaminti paprasta kaip 2x2 :) Sūrį [100g] sutarkuojam per burokinę tarką, svogūną susmulkinam, vištienos filė supjaustom nedideliais kvadratėliais, įmušam kiaušinius, dedam krakmolą, druską, pipirus, viską išmaišom ir kepam ...
Vištiena su kiniškais juodaisiais grybais
Be abejo, vaikštinėdami po mūsų didžiųjų parduotuvių sales, bent sykį esate stabtelėję priešais kiniškų maisto produktų lentynas. Siūlyčiau sustoti dar kartą ir susirasti maišelį juodųjų grybų. Jie yra ploni, tamsūs, garbanoti. Dar mūsų patiekalui reikės vištos krūtinėlės, ryžių (svarbu, kad išvirti jie būtų gana birūs), aliejaus, druskos ir prieskonių.