Rudenį, atvėsus orams norisi sušilti. Tam puikiai tiks mano siūlomas keptos vištienos variantas. Kepant tokiu būdu, vištiena ir bulvės nebūna sausos, paprika suteikia puikų aromatą. Tai puikus pasirinkimas mėgstantiems vieno puodo vakarienę.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas vištiena (naudojau ketvirčius)
- 7/10 kilogramo bulvių
- 1 vienetas paprikų
- 1 galva česnakų (smulkintų)
- 10 gramų prieskonių
- 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną pabarstome ir įtriname patinkančiais prieskoniais. Įpilame šiek tiek aliejaus. Sudedame smulkintą česnaką. Viską išmaišome. Uždengus puode, šaltai palaikyti bent 4 val.
- Nuskutame bulves, susmulkiname papriką. Viską kartu su vištiena, sudedame į molinį indą su dangčiu.
- Kepame apie 1 val. 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atidengiame dangtį ir kepame be dangčio dar apie 20 min, arba kol gražiai apskrus.
REKLAMA