skonis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „skonis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „skonis“.
Šiukštu nešaldykite šių produktų: juos tik sugadinsite
Žmonės raginami maksimaliai išnaudoti savo šaldiklio erdvę ir vengti jame laikyti tam tikrus maisto produktus, nes tai tikrai gali pakeisti jų skonį.
Šaldikliai yra tikras išganymas – juose galite laikyti įvairių rūšių maistą ir patiekalus, kad išvengtumėte nereikalingo maisto švaistymo. Tačiau jei šaldiklyje neturite pakankamai vietos, tuomet labai svarbu ją maksimaliai išnaudoti.
Daugelis „Pringles“ traškučius valgo neteisingai: štai, kaip reikia
Galbūt manote, kad nėra teisingo ar neteisingo „Pringles“ valgymo būdo, tačiau paaiškėjo, kad yra būdas, kaip valgyti, kad patirtumėte intensyviausią skonį.
„Pringles“ yra vieni mėgstamiausių tautos traškučių, ir nors daugelis iš mūsų mėgsta jais užkandžiauti, pasirodo, kad visą gyvenimą tai darėme neteisingai, rašo mirror.co.uk.
Atrado labai skanų vištienos petukų receptą: gamins tik taip
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau orkaitėje, o ne keptuvėje. Galiausiai tik sumaišiau su paruoštu padažu. Kitąkart kepsiu tik orkaitėje irgi“, – sako tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė.
Reikės: Vištienos petelių; Vištienos prieskonių; Aliejaus; Miltų; Medaus; Sweet chilli padažo; Pomidorų padažo; Sezamo sėklų; Sviesto.
Šie karšti sumuštiniai nukels atgal į vaikystę: skonis sužavės visus
„Dalinuosi gardžia pusryčių idėja – karštų sumuštinių receptu. Bet tai nebūtinai pusryčių idėja, karštus sumuštinius patogu pasiimti į kelionę, tai gali būti kaip greitas užkandis. Mūsų šeimoje karštus sumuštinius su malonumu valgo nuo mažiausio iki didžiausio“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: baltos forminės duonos (arba batono), mocarelos arba fermentinio sūrio, dešros, rauginto agurko, majonezo.
Sukurtas Lietuvos ledų žemėlapis: galima paragauti jų su šafranu, anyžiais ir net šonine
Šafrano, anyžių, duonos, bijūnų, rožių ar našlaičių žiedlapių ir net su šonine… Ar įsivaizduojate, kad visa tai apie ledus. Ir jų galima paragauti Lietuvoje.
Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra sukūrusi ir ledų žemėlapį, kurį vis papildo netikėčiausi skoniai.
Brangiausio pasaulio prieskonio šafrano skonio ledai nustebina į ledainę Birštone užsukusias Laimą ir Ritą.
Draudimai dar nesibaigė: kaitinamojo tabako skonių ateityje irgi gali nebelikti
Praėjo savaitė nuo tada, kai Lietuvoje įsigaliojo draudimas prekiauti el. cigaretėmis ir jų skysčiais su skoniais. Prieš dvejus metus nebeliko ir mėtinių cigarečių su click‘ais. Taigi šiuo metu vieninteliai galimi skoniai rūkaliams egzistuoja kaitinamajame tabake ir cigarilėse. Tačiau jau planuojama, kad šių produktų su skoniais irgi nebeliks.
Liepos 1 d. įsigaliojus el.
Kurortas jūsų virtuvėje: traškių ir sultingų čeburekų receptas
Vasara Lietuvos pajūryje greičiausiai neįsivaizduojama be čeburekų. Laimė, norint jų paskanauti į Palangą važiuoti nebūtina. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip šį patiekalą pasigaminti tiesiog savo namų virtuvėje.
Tešlai reikės:
1. 250 ml vandens;
2. 20 g augalinio aliejaus;
3. 10 g druskos;
4. 80 g kvietinių miltų;
5. 1 laisvai laikomos vištos kiaušinis;
6. 15 g degtinės;
7. 480 g kvietinių miltų.
Pasakė, kiek sūrio galima suvalgyti per dieną: dydis nustebins
Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dažniausiai pelėsiniai sūriai yra kaloringi, todėl juos reikėtų vartoti saikingai.
Lietuvoje pradėjo gaminti ledus iš svirplių: kviečia atvykti išbandyti
Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė.
Šį sezoną žemėlapį papildys tai, ko niekur kitur nerasite, – svirplių ledai. Jų nuo gegužės mėnesio galite paragauti Marijampolėje.
Naujas gurmaniškas taškas smaguriams
„Esame palyginti naujas verslas, susikūręs pandemijos metais.
Šio aukšto cholesterolio požymio nepastebi dažnas: ragina jį žinoti iš anksto
Padidėjęs cholesterolio kiekis yra tada, kai kraujyje yra per daug riebios medžiagos, vadinamos MTL cholesteroliu. MTL cholesterolis dažnai vadinamas „bloguoju“ cholesteroliu, nes jis gali suardyti arterijas ir taip padidinti riziką susirgti širdies ligomis. Deja, šis procesas dažnai nepastebimas − bet ne visada.
Tyrimai rodo, kad sensorinių funkcijų pokyčiai gali rodyti aukštą cholesterolio kiekį.
REKLAMA
REKLAMA
Prastos naujienos egzotinių skonių mėgėjams: žada uždrausti el. cigarečių skysčius su skoniais
Seimas nusiteikęs griežtinti aromatizuotų elektroninių cigarečių ir jų pildyklių prekybą. Taip siekiama mažinti Lietuvoje populiarėjančių elektroninių cigarečių naudojimą.
Kai kurie parlamentarai įspėjo, kad nustatant šį draudimą, sukuriama dar viena labai pavojinga juodoji rinka, o kiti teigė, kad maloniais kvapais jaunimas skatinamas vartoti nikotiną.
Šiukštu žuvies neatšildykite šiuo būdu: gali baigtis ne itin maloniai
Žuvis – pakankamai greitai gendantis produktas, todėl jeigu nusipirkę per kelias dienas jos suvalgyti nežadame, dažniausiai per daug nesukame galvos ir įdedame į šaldiklį arba perkame jau šaldytą. Tačiau ar žinote, kaip taisyklingai reikėtų atšildyti žuvį?
Produktų kokybės vadovė Aldona Čepulis sako, kad atšildydami žuvį žmonės dažnai daro kelias klaidas, dėl kurių kenčia ir skonis, ir maistingumas.
Atrado šeštąjį skonį, kuris paaiškina, kodėl jūs taip mėgstate picą
O, angliavandeniai, kaip mes jus mylim. Nuo makaronų ir picų iki bulvių ir bandelių – angliavandeniai sudaro daugybę patiekalų, kurie džiugina mūsų skonio receptorius. Jau seniai manyta, kad mes turime tik penkis pagrindinius skonius – sūrumas, saldumas, rūgštumas, kartumas ir aštrumas, tačiau naujas tyrimas rodo, kad galime jausti ir angliavandeniškąjį šeštąjį skonį.
Į kavą įberkite šių miltelių: pagerinsite jos skonį
Kava jau pati iš savęs turi skonį, tačiau kartais norisi jį padaryti dar ypatingesnį. Įprasta kavą gardinti cukrumi ir pienu, kai kurie žino, kad verta įberti ir žiupsnelį druskos, tačiau yra ir daugiau ingredientų, kurie gali padėti sukurti išskirtinį skonį.
Dalijamės 5 būdais, kurie ne tik gali paskaninti šį gėrimą, bet ir būti naudingi sveikatai, rašoma homegrounds.co.
Atskleidė, kaip išsirinkti skaniausius vaisius parduotuvėje
Žiema ir su ja atkeliavęs šaltis – išbandymas kiekvieno organizmui, todėl reikia nepamiršti jo aprūpinti vitaminais, o vienas iš natūraliausių ir skaniausių šaltinių, kuriuose gausu vitaminų – vaisiai. Tačiau kaip išrinkti vaisius ir tinkamai juos laikyti namuose?
Aldona Čepulis, prekybos tinklo „Iki“ produktų kokybės vadovė, atskleidžia kelis paprastus patarimus, į ką atkreipti dėmesį renkantis vaisius ir kaip juos kokybiškus išlaikyti kuo ilgesnį laiką.
Įrašą savo sekėjams filmavusi mergina suprato, kad serga Covid-19: išdavė vienas simptomas
19-metė filmavusi įrašą savo sekėjams į socialinį tinklą „TikTok“ suprato, kad serga Covid-19. Ją išdavė vienas simptomas, kuris privertė ne juokais sunerimti.
Viskas prasidėjo itin paprastai, mergina pasakoja, kad užsuko nusipirkti naujos kavos skonio ir papasakoti, ką apie jį mano. Deja, ragaudama nusipirktą gėrimą mergina sunerimo.
Maryn Short suprato, kad visiškai nejaučia kavos skonio. Visą tai pavyko užfiksuoti vaizdo įraše.
Covid-19 sergantis vyras tapo sensacija: parodė, ką reiškia nejausti skonio ir kvapo
Russell Donnelly sumanė pažiūrėti į Covid-19 ligą kitaip ir pašmaikštauti. Šis socialiniame tinkle paskelbė įrašą, kuriame parodo, ką reiškia nejausti skonio ir kvapo.
Įraše matyti, kaip vyras iš eilės be jokios reakcijos valgo svogūną, česnaką, citriną – ir visiškai nieko. Jo mimikos nesikeičia, nes šis nejaučia nei skonio, nei kvapo.
Iš pradžių jis rodo, kaip kanda paprastą svogūną, vėliau įsispaudžia šaukštą česnako pastos, o paskui išgeria stiklinę grynų citrinų sulčių.
Unikalus namų restoranas vidury kaimo: nustebina net visko ragavusius
TV3 eteryje startavusi kelionių laida „Sveiki atvykę“ apsilankė Anykščių rajone, Girelės kaime įsikūrusiame „Kacės virtuvėlės” restorane. Pirmasis Lietuvoje namų restoranas siūlo paragauti vietoje pagamintų įmantrių patiekalų, o restorano savininkai Jurgita ir Arūnas didžiuojasi, jog dauguma produktų jie užsiaugina savo rankomis.
Pasakė, kaip išsikepti skaniausią keptą duoną: skonis bus tiesiog tobulas
Turbūt nėra tokio lietuvio, kuris nors kartą nebūtų paragavęs keptos duonos su česnaku ir sūrio bei majonezo padažu. Toks užkandis patinka daugeliui, tačiau norint maitintis sveikai ir subalansuotai, jis tikrai nepatenka tarp rekomenduojamų skanėstų.
Norintiems kepta duona mėgautis be sąžinės graužimo, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pateikia keletą patarimų, kurie pavers šį užkandį sveikesniu.
Katės reakcija paragavus ledų tapo interneto sensacija
Vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota, kaip katinas pirmą kartą ragauja ledus – sužavėjo tūkstančius ir privertė išsišiepti niūriausią.
Šeimininkai pasidalijo smagia akimirka. Įraše nufilmuota, kaip katinas lenda išbandyti vyro skanėsto, deja, nenumano, kad ten ledai. Sumanęs paragauti labai greitai to pasigaili, nes jam įvyksta smegenų sustingimas.
Deja, kiti internautai susirūpinę – toks elgesys su gyvūnais nėra tinkamas ir gali sukelti pasekmes jų sveikatai.
Rinkdamiesi vištieną, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus: užtikrins mėsos kokybę
Paukštiena – mėsa, kurios vartojimas kasmet vis labiau auga ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Kaip neapsirinkti ir nusipirkti kokybišką paukštieną?
Patarimais, į ką reiktų atkreipti dėmesį, parduotuvėje renkantis šviežią paukštieną, dalinasi AB „Vilniaus paukštynas“ Kokybės kontrolės tarnybos vadovė Skirmantė Sokolovskienė.
„Kiekvieno gamintojo pareiga yra atsakingai žvelgti į visą gamybos procesą ir užtikrinti, kad tik saugūs ir kokybiški produktai pasiektų vartotoją.
Elegantiška ar neskoninga? Supermodelio apranga sulaukė daugybės dėmesio
Ne paslaptis, kad daugelis supermodelių ant podiumo žengdami yra pasipuošę tiek skoningais, tiek drąsiais, tiek be galo dailiais drabužių deriniais. Visai nesvarbu ar jiems tie drabužiai patinka, ar ne, tačiau dirbant tokį darbą negali nepaklūsti mados namų savininkams.
Modeliai turi būti drąsūs ir nevengti pasipuošti kūną atidengiančiais drabužiais, tokiu turėjo apsirengti ir modelis Bella Hadid.
Bella Hadid laikoma viena garsiausių modelių visame pasaulyje.
Kavos gurmanai pataria: kaip atskirti išties kokybišką kavą
Aštuoni šimtai poskonių – daugiau nei vyne, tiek galite pajusti gurkštelėję šlakelį kavos. Nors ir konservatyvūs lietuviai vis dažniau renkasi išskirtinę kavą. O jos šiais laikais yra iš ko rinktis – šimtai rūšių. Kavos gurmanai turi patarimų, kaip atskirti išties kokybišką kavą, nuo paprasčiausio kavos gėrimo.
Naminių čeburekų skonis pranoko lūkesčius: įsiminkite šį receptą
Jei planuojate gardžiai pavalgyti, imkitės čeburekų recepto, kuris sužavės nuo pirmojo kąsnelio. Skonis pranoko lūkesčius, todėl įsidėmėkite receptus.
Jums prireiks:
5 apvalių lavašų, 300 gramų kumpelio, 350 gramų fermentinio sūrio, 10 pievagrybių, 3-4 marinuotų agurkėlių, pomidorų padažo, 4 valgomųjų šaukštų majonezo, 1 kiaušinio, 2-3 valgomųjų šaukštų miltų, stiklinės pieno.
Iš pradžių kumpį, sūrį, agurkus ir pievagrybius supjaustykite nedideliais, plonais gabaliukais.
Tokio marinato vištienai dar neruošėte: taps mėgstamiausiu
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų.
TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatingas laidos svečias Emanuelis Ryklys pademonstruos, kad su kava galima pasigaminti įvairiausių patiekalų – ir ryžių pudingą, ir bulvių košę, ir net mėsos patiekalus.
Vakarienė garuos greičiau nei galvojote: troškinys visai šeimai
Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tam puikiai tiks troškinys, kurį lengvai pagaminsime, o skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio.
Jums reikės:
6 šalotinių svogūnėlių, 4 skiltelių česnako, 5 juostelių šoninės, vyšninių pomidoriukų, 800 gramų bulvių, vištienos kumpelių arba blauzdelių, alyvuogių aliejaus, druskos, šviežiai maltų pipirų, juodųjų alyvuogių apie 100 gramų, šviežio čiobrelio, lauro lapų, 200 ml vištienos sultinio.
Žemaičių blyneliai taps mėgstamiausiais: gaminsite tik taip
Gardūs žemaičių blynai nepaliks jūsų abejingais. Lengvai pagaminsite, o skoniu džiaugsitės, mat juos galite valgyti ir tik iškeptus, ir užšaldyti, ir pašildyti, jei norėsis vėl.
Jums reikės:
15 vidutinio dydžio virtų bulvių, 3 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, 2 šaukštų krakmolo, 1 šaukštelio druskos.
Įdarui:
500 gramų grybų, 1 svogūno, petražolių, šiek tiek grietinės, krapų, pipirų, aliejaus.
Močiutės blynelius griebsite dar karštus: idealiai plonyčiai
Močiutės blyneliai idealiai ploni ir minkšti. Pagaminti tokius nebus sunku, jei žinosite tikslų receptą. Siūlome išbandyti, tikrai nenusivilsite. Jums reikės: 5 nedidelių bulvių, 250 ml pieno, 250 gramų miltų, 3 skiltelių česnako, 3 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šaukštelio druskos, petražolių, aliejaus kepti. Iš pradžių nulupame ir į 4 dalis supjaustome bulves, užpilame vandeniu ir išverdame. Leidžiame šiek tiek atvėsti, paskui bulves kartu su vandeniu sutriname į košę.
Nuotaikingasis Kuzia atskleidė rinktinės skonį ir savo kulinarinį talentą
Lietuvos rinktinės puolėjui Mindaugui Kuzminskui teko patirti įvairių skonių – nuo pikantiškos ispaniškos virtuvės iki amerikietiškų patiekalų. Nuo pergalių saldumo iki pralaimėjimų kartėlio. Šiais metais 29 metų krepšininkas pasirašė kontraktą su Pirėjų „Olympiakos“ klubu ir galės išbandyti ir graikų virtuvę. Tačiau pirmiausia jis tikisi skanių akimirkų pasaulio čempionate Kinijoje drauge su Lietuvos ekipa.
Mėgintuvėlyje užauginta mėsa: skonis, kvapas ir išvaizda nesiskiria niekuo
Mėgintuvėlyje užauginta mėsa jau netrukus žada tapti neatsiejama mitybos dalimi. Vienas Izraelio startuolis skelbia laboratorijoje auginantis kepsnius, kurių skonis, kvapas ir išvaizda niekuo nesiskiria nuo tikro. Ir netrukus juos planuoja paleisti į prekybą. Šie nedidukai, tačiau sultingi kepsniai čirška vienoje Izraelio eksperimentinėje virtuvėje. Jų skonis, kvapas ir išvaizda – kaip pačios tikriausios keptos jautienos, nors iš tiesų tai mėgintuvėlyje užauginta mėsa.
4 aukso vertės patarimai: svoris kris savaime
Norite numesti svorio, bet nėra laiko? Šie paprasti užsiėmimai padės greitai sudeginti riebalų, rašoma dailystar.co.uk. Jei norite sulieknėti, nereikia daugelį valandų vargti sporto salėje. Riebalų deginimas gali būti visai nesudėtingas – pakanka kasdien tam skirti vos kelias minutes. Net ir nežymiai pakeitus savo režimą ir mitybą, jau galima tikėtis rezultatų. Štai geriausi patarimai laiko neturintiems lieknėtojams.
Pasakė, kiek šokolado galima kasdien suvalgyti
Taip, juodajame šokolade yra sudėtinių junginių, kuriais galima mėgautis be sąžinės graužimo, rašoma cnn.com. Tačiau viskas priklauso nuo porcijos dydžio, kadangi per didelis kiekis šokolado reiškia per daug riebalų, cukraus ir kalorijų, o tai nusveria teigiamą jo poveikį. Juodas šokoladas turi daug kietųjų kakavos dalelių, kuriose yra flavanoliais vadinamų sudėtinių junginių.
Skubėkite prisirinkti šių pumpurų: gydo net pavojingas ligas
Per žiemą nusilpusį organizmą galime stiprinti natūraliomis motulės gamtos dovanomis. Ankstyvą pavasarį, kai žali augalai dar tik pradeda dygti, sveikatą stiprinti padeda ne tik beržų ir klevų sula, bet ir sprogstantys medžių pumpurai. Pasak žolininkų, medžių pumpuruose slypi didelės gyvybinės galios, daug naudingų mikroelementų bei vitaminų. Todėl vertėtų jų prisirinkti ir paskaninti salotas, sriubas, įmaišyti į trintų daržovių koktelius.
Legendiniai naminiai kotletukai: tokius paruoš kiekviena šeimininkė
Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio. Jums reikės: kilogramo kiaulienos faršo, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 3 riekelių batono, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, šviežių krapų, druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių, vandens arba pieno. Iš pradžių faršą pagardinkite su druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis, taip pat įmuškite kiaušinius.
Pietūs per 30 minučių: su tokiu padažu vištiena taps tobula
Vištiena grietinėlės padaže nepaliks abejingų. Jums prireiks vos kelių ingredientų, o skonis ir rezultatas maloniai nudžiugins. Jums reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 1-2 valgomųjų šaukštų miltų, 3-5 skiltelių česnako, 250 ml mililitrų grietinėlės, druskos, pipirų, vištienos prieskonių. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais bei apibarsčiusios prieskoniais leidžiame šiek tiek pasimarinuoti.
Audronės kotletai taps mėgstamiausiais: džiaugsis visa šeima
Norite skanių kotletų? Tuomet gaminkite juos su pievagrybiais. Taip pataraia tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė ir sako, kad gardūs pietūs tikrai garantuoti. Jums reikės: pusės kilogramo malto faršo, 5 piebagrybių, 1-2 svogūnų, 1 kiaušinio, prieskonių maltai mėsai, pipirų, druskos, džiūvėsėlių, sviesto, aliejaus kepti.
Kiaulienos maltinukai sužavės skoniu: kai norisi greitai
Kiaulienos maltinukai, kurių traški išorė ir sultingas vidus patiks net gurmanams. Dar daugiau – jie lengvai paruošiami, todėl virtuvėje netruksite. Jums reikės: 500 gramų maltos mėsos, 1 valgomojo šaukšto majonezo, 1 valgomojo šaukšto krakmolo, 1 kiaušinio, pusės svogūno, druskos, pipirų, žolelių, lydyto sūrelio, aliejaus kepti. Paniravimui: 1 plakto kiaušinio, džiūvėsėlių.
Mėsainio skonis privertė aiktelėti: toks skanus, kad nereikėjo net bulvyčių
Pats metas pagalvoti, kuo palepinti užsukusius draugus arba šeimos narius. Pagaminkite gardžių mėsainių, kurių kvapas sukvies visus prie stalo. Jums reikės: 2 mėsainių duonelių, 200 gramų vištienos krūtinėlės, 4 saujų kukurūzų dribsnių, 1 didelio pomidoro, 4 didelių salotų lapų, dviejų riekių sūrio, 1 kiaušinio, džiūvėsėlių arba miltų, aliejaus kepti, raudonėlio, mėgstamų prieskonių.
Skaisgirė prabilo apie savo antrąją šeimą: „Žinau, jog kartais esu per daug reikli“
Praūžus šv. Kalėdų įkarščiui TV laidų prodiuserė ir vedėja, įmonės „TV topas“ savininkė Vaida Skaisgirė vakar sukvietė savo kolegas bei įvairių vykdomų projektų kūrybines komandas į kalėdinį vakarą naujame restorane Vilniuje. Susirinkusieji renginyje džiaugėsi per šiuos metus nuveiktais darbais bei drauge kėlė tostą už praėjusias ir artėjančias šventes.
Rezultatas – pribloškiantis: po švenčių likusį maistą gudriai paverskite grožio priemonėmis
Kalėdos – viena laukiamiausių metų švenčių. Žmonės norėdami apgaubti vienas kitą šiluma dažnai stengiasi tai įrodyti ir dovanomis, ir pačiais gardžiausias patiekalais. Tiesa, daugelis galėjo įsitikinti, kad po švenčių lieka daugybė nepanaudoto maisto – pasirodo, kad jį nebūtina valgyti! Užsienio žiniasklaida pateikia daugybę būdų, kaip maisto likučius originaliai panaudoti savo grožiui.
Ilona išdavė tobulos anties paslaptį: 1 gudrybė ir mėsa pati kris nuo kaulo
„Antį gaminu labai dažnai, todėl tikrai nesitikėjau nieko daugiau kaip greiti pietūs, bet taip skaniai pavyko pirmą kartą. Nežinau kas tai įtakojo, marinatas tas pats, kepimo laikas taip pat tik tos kruopos viduje, tobulo skanumo, ir antis tokio sultingumo, nuo kauliukų tiesiog nukrito.“, – sako recepto autorė. Ingredientai ančiai: 200 gr. kvietinių kruopų, 100 gr. sviesto, 100 gr. dž. grybų, 2 svogūnų, druska, pipirai.
Gurmanus sostinėje subūrė ypatingas festivalis: mėgavosi net kelių rūšių austrėmis
Šiandien sostinėje žinomi gurmanai bei kiti kviestiniai svečiai buvo pakviesti į jau tradiciją tapusį, ketvirtąjį austrių festivalį. Šįkart prie festivalio prisijungė net 65 restoranai iš 7 Lietuvos miestų, o jo metu tikimasi suvalgyti net 35 000 moliuskų! Renginio nepraleido ir Elena Puidokaitė-Atlanta, Simona Bandita bei daugelis kitų.
Čeburekai su lavašu: nepakeičiama Rimuko idėja išalkusiems
Jei jaučiatės išalkę, pats metas pagalvoti apie pietus arba vakarienę. Ją pagaminti bus labai paprasta ir lengva, jei tik turėsite noro. Jums reikės: lavašo (priklausomai nuo to, kiek čeburekų gaminsite), pakelio 9 procentų riebumo varškės, 2 kiaušinių, krapų, paprikos, druskos, pipirų. Varškę sumaišykite su paprika, druska, pipirais. Varškės mišinį plonai paskleiskite ir užlenkite kraštus šakute, sutepkite plaktu kiaušiniu. Keptuvėje kepkite įkaitintame aliejuje.
Traškūs bulvinukai: jų skonį prisiminsite dar ilgai
Jei namuose turite bulvių, pats metas jas panaudoti. Idėja: traškūs bulvinukai su varške, kurie tiks ir vakarienei, ir pietums į darbą. Jums reikės: 500 gramų virtų bulvių, 200 gramų sausesnės varškės, 1 kiaušinio, 1 stiklinės miltų, 1 valgomojo šaukšto krakmolo, druskos, maltų džiūvėsėlių, aliejaus kepti. Padažui: 100 gramų sviesto, 130 gramų grietinės. Pradžioje bulves nuskuskite, išvirkite, sumalkite bei sumaišykite su kiaušiniu, varške, miltais bei krakmolu.
Naminis kugelis pagal Rimuką: skonis, vertas 10 balų
Tinklaraštininkas Rimas Narkus siūlo prisiminti gardaus naminio kugelio receptą, kuris puikiai tinka sušilti tokiomis žvarbiomis dienomis. Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose. Jums reikės: 6-8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, prieskonių, 1 kiaušinio. Atskirai pakepinkite spirgučius su pieno ir miltų mišiniu. Bulves ir svogūnus sutarkuokite.
Čiupsite ragauti dar karštus: užkandis, vertas 10 balų!
Pats metas jau pagalvoti, ką kramsnosite vakare arba savaitgalį. Puiki idėja, todėl būtinai pasinaudokite! Jums reikės: 1 kilogramo svogūnų, 250 gramų miltų, 1 stiklinės, 1 stiklinės sauso baltojo vyno, 1 kiaušinio, šaukštelio druskos, pipirų, 2 stiklinių aliejaus. Iš pradžių svogūnus nulupame, supjaustome storokais griežinėliais bei išdaliname žiedais.
Iš vasarinių obuolių derliaus – fantastiško skonio naminis pyragas
Džiaugiatės vasariniu obuolių derliumi, tačiau nesugalvojate, ką iš jų pagaminti? Tuomet pats laikas palepinti savo šeimą gardžiais kepiniais, o tam kuo puikiausiai tiks naminis obuolių pyragas. Pyragui naudota 26 cm. skersmens forma. Tešlai: 150 sviesto, 2 st. miltų, 0,5 st. grietinės, 1 v. š. kepimo miltelių. Įdarui: 8 vidutinių obuolių (geriau rūgštūs), 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės grietinės, 2 šaukštų miltų, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Iglė Bernotaitytė atskleidė savo vasaros topą: juo lepina ir mylimąjį
Besilepinant karštais vasaros orais, vis daugiau lietuvių renkasi lengvesnių patiekalų variantus. O štai populiariojo projekto „X faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė gardžiais patiekalais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir visais kitais metų laikais. „Be skanaus maisto neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – juokiasi dainininkė. Šiais metais vasara kaip niekada lepina gerais orais Lietuvos gyventojus, todėl, natūralu, kad daugelis jų trokšta valgyti gaivesnius produktus.
Ką ant pietų stalo mieliausiai mato šių dienų vyras?
Kiekvieno skonis grožiui, aprangai, humorui ir, žinoma, maistui – išskirtinis. Psichologų nuomone, skonis – vienas subjektyviausių ir individualiausių visų žmonių bruožų, tačiau bendras tendencijas, bėgant laikui, sukuria tos pačios lyties atstovų poreikiai ir norai.
Pasakė, kaip išsirinkti saldžiausias braškes: nekartokite šios klaidos
Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų. Tačiau kaip išsirinkti braškes, kurios būtų tokios skanios, kad primintų tas, kurios kadaise augo pas močiutę darželyje? Yra keli triukai, padėsiantys atskirti braškes. Įsiminkite juos ir mėgaukitės tik skaniomis ir šviežiomis braškėmis. Kvapas.