• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tam puikiai tiks troškinys, kurį lengvai pagaminsime, o skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tam puikiai tiks troškinys, kurį lengvai pagaminsime, o skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

REKLAMA

Jums reikės: 

6 šalotinių svogūnėlių, 4 skiltelių česnako, 5 juostelių šoninės, vyšninių pomidoriukų, 800 gramų bulvių, vištienos kumpelių arba blauzdelių, alyvuogių aliejaus, druskos, šviežiai maltų pipirų, juodųjų alyvuogių apie 100 gramų, šviežio čiobrelio, lauro lapų, 200 ml vištienos sultinio. 

Iš pradžių šalotus bei česnako skilteles nulupame. Šalotus supjaustome kubeliais, česnakų skilteles išspaudžiame. Tada šoninę supjaustome pailgais gabaliukais.

Pomidorėlius nuplauname, perpjauname perpus. Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome skiltelėmis. Paukštį nuplautame, nusausiname, supjaustome gabalais, pabarstome pagal skonį druska bei maltais pipirais.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepame vištienos dalis iš visų pusių bei sudedame į ugniai atsparų kepimo indą (maždaug 25x30 centimetrų dydžio).

REKLAMA

Toje pat keptuvėje su kepimo riebalais trumpai apkepame išspaustą česnaką, šalotus, šoninę, alyvuoges, pomidorus, 3-4 čiobrelių šakeles, lauro lapus bei bulvių skilteles.

Po to pabarstome druska ir pipirais bei paskleidžiame ant paukštienos. Užpilame vištienos sultiniu bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Kepame maždaug 40 minučių. Patiekdamos pabarstome kapotais šviežiais čiobreliais. Mėgaujamės!

Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų