Jums reikės:
6 šalotinių svogūnėlių, 4 skiltelių česnako, 5 juostelių šoninės, vyšninių pomidoriukų, 800 gramų bulvių, vištienos kumpelių arba blauzdelių, alyvuogių aliejaus, druskos, šviežiai maltų pipirų, juodųjų alyvuogių apie 100 gramų, šviežio čiobrelio, lauro lapų, 200 ml vištienos sultinio.
Iš pradžių šalotus bei česnako skilteles nulupame. Šalotus supjaustome kubeliais, česnakų skilteles išspaudžiame. Tada šoninę supjaustome pailgais gabaliukais.
Pomidorėlius nuplauname, perpjauname perpus. Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome skiltelėmis. Paukštį nuplautame, nusausiname, supjaustome gabalais, pabarstome pagal skonį druska bei maltais pipirais.
Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepame vištienos dalis iš visų pusių bei sudedame į ugniai atsparų kepimo indą (maždaug 25x30 centimetrų dydžio).
Toje pat keptuvėje su kepimo riebalais trumpai apkepame išspaustą česnaką, šalotus, šoninę, alyvuoges, pomidorus, 3-4 čiobrelių šakeles, lauro lapus bei bulvių skilteles.
Po to pabarstome druska ir pipirais bei paskleidžiame ant paukštienos. Užpilame vištienos sultiniu bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepame maždaug 40 minučių. Patiekdamos pabarstome kapotais šviežiais čiobreliais. Mėgaujamės!
Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/