Dalijamės 5 būdais, kurie ne tik gali paskaninti šį gėrimą, bet ir būti naudingi sveikatai, rašoma homegrounds.co.
Kokosų aliejus
Kokosų aliejus pastaraisiais metais tampa vis populiaresnis dėl naudos sveikatai, pradedant pagerėjusia smegenų funkcija, baigiant svorio mažinimu ir antibakterinėmis savybėmis. Pagardinus kokosų aliejumi kavą, tai suteikia kreminės tekstūros ir lengvo kokosų skonio, kurį galima dar labiau sustiprinti įpilant kokosų pieno.
Kardamonas
Kardamonas yra populiarus prieskonis Viduriniuose Rytuose ir Indijoje, kur jis turi ilgą istoriją. Jame gausu antioksidantų ir tyrimai rodo, kad jis gali padėti kovoti su vėžiu, sumažinti uždegimus ir padėti virškinimui. Kavai šis prieskonis suteiks kartaus saldumo derinį.
Klevų sirupas
Klevų sirupas yra sodraus ir glotnaus skonio, puikiai tinkantis kavai. Jame yra mineralų ir maistinių medžiagų, įskaitant kalcį, magnį, cinką ir kalį. Tai itin puikus priedas prie šaltų kavos gėrimų.
Kakavos milteliai
Šokoladas jau seniai mėgstamas dėl savo skonio, tačiau tyrimai vis dažniau atskleidžia ir jo sveikas savybes. Kakavos milteliuose yra daug antioksidantų, kurie gali sumažinti kraujospūdį.
Maltas cinamonas
Nuimtas iš atogrąžų augalų vidinės žievės, cinamonas yra tas prieskonis, kurį, ko gero, labiausiai siejame su kava. Cinamonas suteikia ne tik puikų skonį – įrodyta, kad jis kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje ir gerina cholesterolio kiekį.