Virėjai pasidalijo maisto patiekalais, kurių niekada nereikėtų šildyti mikrobangų krosnelėje.
Mėsainiai ir sumuštiniai
Virtuvės šefas Ryan Dodge nurodo, kad didžiulė klaida į mikrobangų krosnelę dėti mėsainius, sumuštinius ir daug angliavandenių turinčius maisto likučius:
„Šildyti viską, kas yra susiję su duonos gaminiais, nėra gera idėja. Išėmę tokius produktus pamatysite, kad jie yra permirkę ir tikrai nebenorėsite jų valgyti.“
Mėsa
Pasak virtuvės šefo, labai atsargiai reikėtų elgtis ir su maistu, kuris turi daug baltymų, pavyzdžiui, vištiena:
„Jei šildysite vištieną ar kepsnius, kuriuose gausu baltymų, iš jų bus pašalinta drėgmė, todėl mėsa gali pasidaryti guminė ir kieta.“
Taip pat jis sako, kad mikrobangų krosnelėje nereikėtų atitirpinti užšaldytos mėsos, nes iš karto bus sukuriamas netolygus kepimas, kadangi naudojant mikrobangų krosnelės šilumą jau yra pradedamas gaminimo procesas, rašoma insider.com.
Jūros gėrybės
Ryan Dodge pabrėžia, kad su jūros gėrybėmis reikia elgtis itin subtiliai ir atsargiai, todėl nerekomenduoja jų dėti į mikrobangų krosnelę:
„Siūlyčiau jas ruošti švelnesniu kepimo būdu, pavyzdžiui, garuose.“
Kopūstai ir žalumynai
„Į mikrobangų krosnelę niekada nedėkite lapinių kopūstų ar bet kokių žalių lapų, nes, tai padarius, jie gali užsidegti. Tikslios galimų kibirkščių priežastys nėra aiškios, tačiau tai gali būti susiję su daržovių drėgmės lygiu“, – nurodo virtuvės šefas.
Aitriosios paprikos
Buvęs profesionalus virtuvės šefas Heloise Bouse pataria į mikrobangų krosnelę nedėti ir aitriųjų paprikų:
„Nuo jų gali sklisti aštrumu pripildyti garai, kuris užpildys virtuvę ir sukels akių deginimą. Jausmas bus labai nemalonus, todėl siūlau gerai pagalvoti prieš dedant jas į mikrobangų krosnelę.“