• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės raginami maksimaliai išnaudoti savo šaldiklio erdvę ir vengti jame laikyti tam tikrus maisto produktus, nes tai tikrai gali pakeisti jų skonį.

Žmonės raginami maksimaliai išnaudoti savo šaldiklio erdvę ir vengti jame laikyti tam tikrus maisto produktus, nes tai tikrai gali pakeisti jų skonį.

REKLAMA

Šaldikliai yra tikras išganymas – juose galite laikyti įvairių rūšių maistą ir patiekalus, kad išvengtumėte nereikalingo maisto švaistymo. Tačiau jei šaldiklyje neturite pakankamai vietos, tuomet labai svarbu ją maksimaliai išnaudoti.

Atskleidė, ko nelaikyti šaldiklyje

Tai reiškia, kad jame reikia laikyti tik šaldyti tinkamus maisto produktus, o pasak kompanijos „Which?“ vartotojų ekspertų, yra keletas dalykų, kurių nereikėtų laikyti šaldiklyje, nes tai gali juos sugadinti, rašo express.co.uk.

Jie sukūrė trumpą vaizdo įrašą, kuriame pabrėžė, kad vieta šaldiklyje yra prabanga ir patarė, kokių penkių maisto produktų nederėtų jame laikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriuos iš šių produktų iš tiesų galima laikyti šaldiklyje, tačiau tik tuo atveju, jei jie laikomi tinkamai.

Kiaušiniai

Tiksliau, tai švieži ar kietai virti kiaušiniai. „Jie gali išsiplėsti ir sutrūkinėti arba tapti sunkiai kramtomi ir neskanūs“, – perspėjo ekspertai.

REKLAMA

Jei norite užšaldyti kiaušinius, pirmiausia prieš dedant į šaldiklį atskirkite baltymus nuo trynių arba juos suplakite.

Jogurtas ir grietinė ar grietinėlė

Daugelį pieno produktų, pavyzdžiui, pieną ir sūrį, galima laikyti šaldiklyje ir tai neturės įtakos jų skoniui ar tekstūrai. Tačiau tai ne visada tinka jogurtui ir grietinei.

Pasak ekspertų, jei užšaldysite šiuos produktus, nenustebkite, kai išėmus jie bus vandeningi ir grūdėti.

REKLAMA
REKLAMA

Atšildytas maistas

Dar vienas svarbus patarimas – nedėkite atitirpintų produktų vėl į šaldiklį, nes kuo daugiau kartų ką nors užšaldote, tuo didesnė rizika apsinuodyti maistu.

Idealiu atveju maistą reikėtų užšaldyti tik vieną kartą.

Agurkai, salotos ir arbūzai

Į šaldiklį nepatartina dėti jokių vaisių ir daržovių, kuriuose yra daug vandens.

Pasak ekspertų, vanduo viduje plečiasi ir pažeidžia ląstelių sieneles, o atšildžius iš jų lieka tik košė.

Kepti maisto produktai

Profesionalai nepataria užšaldyti keptų maisto patiekalų, nes jie praras skonį ir traškią tekstūrą, o jei bandysite juos kepti dar kartą, jie gali būti sudrėkę.

Durnesnio straipsnio jau senai beskaičiau, gėda žurnaliūgoms!!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų