Iš normos iškepiau 8 didelius lietinius. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.
- 2 obuoliai;
- 2 kiaušiniai;
- 500 ml pieno;
- 30 g cukraus;
- 180 g miltų;
- Žiupsnis druskos;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 a. š. cinamono.
Receptas
Kiaušinius išplakame su pienu, aliejumi, cinamonu, cukrumi ir druska.
Įmaišome miltus.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Sudedame į jau paruoštą blynų tešlą.
Dar kartelį viską gerai išmaišome.
Lietinius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus.
Patiekiame su šviežiomis uogomis, blynelius apšlakstę medumi ar klevų sirupu.
Jeigu norisi pabarstykite cukraus pudra.