blynai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „blynai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „blynai“.
Šių firminių blynų receptą padiktavo draugė: gamina tik taip
„Šie blynai šiek tiek kitokie, nei mes esame įpratę. Cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais maždaug 0.3mm. Ir kitas skirtumas, kad cukinijos nėra užpilamos druska. Tad viskas šiuose blynuose yra daroma, kad cukinijos būtų jaučiamos. Netgi kepama, kad cukinijos išliktų šiek tiek traškios.
Taigi, stengiamės, kad cukinijose išliktų kuo daugiau mums reikalingų maistinių medžiagų. Vitamino A ir antioksidantų (daugiausia minkštoje žievelėje), skaidulų.
Šie blynai tapo tikru atradimu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Jei liko krabų lazdelių, kviečiu iš likučių išsikepti šiuos kotletus / blynus. Darbo nedaug, produktai paprasti, skonis nerealus. Išbandykite. Patiks“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės:
300 g krabų lazdelių;
150 g sūrio;
2 skiltelės česnako;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai miltų;
1 šaukštelis smulkintų krapų;
3 šaukštai džiūvesėlių;
pagal skonį druskos;
pagal poreikį aliejaus.
Krabų lazdeles susmulkiname, sūrį sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
Šie blynai tapo rudens atradimu: receptą išdavė visiems
„Lėti ir ramūs pusryčiai. Kaip ir dažniausiai mergaičių prašymu – blynai. Šitie blynai tokie rudeniški, išties gardūs su obuoliais ir varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2 – 3. Užtruksite apie 20 min. Reikės:
200 g varškės;
2 kiaušiniai;
2 v. š. cukraus;
100 ml pieno;
4 v. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
0,5 a. š. kepimo miltelių;
4 nedideli obuoliai;
0,5 a. š. cinamono;
Šlakelis aliejaus, kepimui.
Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;
Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;
Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Kokius blynus labiausiai mėgsta lietuviai?
Blynai – vienas iš seniausių ir populiariausių miltinių patiekalų, žinomas ir kepamas beveik visame pasaulyje. Kai kurie mūsų prioritetą teikia storiems ir puriems amerikietiško stiliaus blyneliams, kiti – plonučiams, lengviems ir traškantiems prancūziško stiliaus „crêpes“.
Daugumoje kultūrų blynai nuo seno simbolizuota saulę, itin didelę reikšmę jų receptams anuomet turėjo ir gamta bei klimato sąlygos: vasarą dažniausiai būdavo valgomi ploni blynai, pagardinti sezoninėmis uogomis, o žiem...
Atrado superinį lietinių blynų receptą: jų skonis užburia
„Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius. Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš normos iškepiau 8 didelius lietinius. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.
2 obuoliai;
2 kiaušiniai;
500 ml pieno;
30 g cukraus;
180 g miltų;
Žiupsnis druskos;
2 v. š. aliejaus;
1 a. š. cinamono.
Taip kepti bulviniai blynai išeina skaniausi: užtrunka vos 30 minučių
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
Šie blynai taps tikru rudens hitu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Buvo be galo skanu pasilepinti šiais blyneliais – minkštučiai, lengvučiai ir malonios tekstūros“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Cukinijos blynams reikės: 1 cukinijos (260g); 1 kiaušinio; 30g parmezano sūrio (tinka Džiugas ar kitas kietas sūris); 2 v.š. miltų; žiupsnelis šv.krapų; druskos ir juodųjų pipirų.
1. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite vandens perteklių.
Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;
Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;
Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite ir turėkite
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: receptą užsirašykite iš karto
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atskleidė skaniausius cukinijų blynelius: pigu, greita ir labai skanu
Jeigu namuose turite cukinijų, skubėkite jų pasigaminti jau dabar. Gardžius cukinijų blynelius pagaminsite lengvai ir greitai.
Reikės:
400 g (2 vnt.) jaunų cukinijų,
0,5 stiklinės (120 ml) smulkiai sutarkuoto sūrio („Gouda“, „Edamo“ ir pan.) arba varškės,
5 valg. š. miltų,
2 kiaušinių,
¼ nedidelio svogūno,
¼ arb. š. druskos,
0,5 arb. š. kepimo miltelių,
aliejaus kepimui.
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska.
Taip gaminti šviežių bulvių blynai sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu
„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose.
Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
Atskleidė geriausią bulvinių blynų receptą: „Niekada neprašausite pro šalį“
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Atrado skaniausius cukinijų blynus: pigu, greita ir labai skanu
Vasara – cukinijų derliaus metas, o koks geresnis būdas juos panaudoti nei išsikepti gardžius blynus? Jurgita išdavė skaniausių cukinijų blynų receptą, tad išbandykite jį jau šiandien.
Blynams reikės: 400 gr cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos); 100–130 gr mocarelos; 1 kiaušinio; apie 5 v. š. miltų; pusė svogūno; krapų; itališko žolelių mišinio; druskos.
Padažui: grietinės; česnako; krapų; druskos.
Cukiniją ir mocarelą sutarkuojame stambia tarka, svogūną – smulkia.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
„Man patinka eksperimentuoti su kai kuriais receptais ir išbandyti vis kitą variantą, todėl nedvejodama nusprendžiau išbandyti šį pasiūlymą. Dažniausiai lietinius blynus darau „iš akies" ir nesiskundžiu, kad blogai gaunasi. Iš karto perspėju, kad tešla gaunasi labai skysta, bet dėl to nevertėtų nerimauti. Aišku pirmas blynas gausis „prisvilęs", bet su antru – neabejoju, kad jums pavyks. Blynai gaunasi kuo puikiausi, plonučiai ir labai tinkami desertiniams blyneliams.
Atrado superinę blynų tešlą: vadina vasaros favoritu
„Buvo be galo skanu pasilepinti šiais blyneliais – minkštučiai, lengvučiai ir malonios tekstūros“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Cukinijos blynams reikės: 1 cukinijos (260g); 1 kiaušinio; 30g parmezano sūrio (tinka Džiugas ar kitas kietas sūris); 2 v.š. miltų; žiupsnelis šv.krapų; druskos ir juodųjų pipirų.
Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite vandens perteklių.
Atrado tobulus blynus su grybais: idealiai tinka voveraitės
„Jeigu jau turiu voveraičių tai valgau iki... kol pabos. Daug kam nuobodūs cukinijų blynai (man jie skanūs visada) su voveraičių padažu suskamba visai kitomis natomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2–3. Užtruksite apie 30 min.
1 cukinija;
1 kiaušinis;
200 g grūdėtos varškės;
2 v. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
Šlakelis aliejaus, kepimui;
1 v. š. žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, bazilikai, petražolės.
Atrado skaniausius cukinijų blynus: nuoširdžiai rekomenduoja
Vasaros rytus mėgstate pradėti su gardžių cukinijų blynelių aromatu? Tuomet nieko nelaukite ir pasigaminkite tokių blynų jau šiandien.
Blynams reikės: 400 gr cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos); 100–130 gr mocarelos; 1 kiaušinio; apie 5 v.š. miltų; pusė svogūno; krapų; itališko žolelių mišinio; druskos.
Padažui: grietinės; česnako; krapų; druskos.
Cukiniją ir mocarelą sutarkuojame stambia tarka, svogūną – smulkia. Jei cukinija išskiria skysčio, jį nupilame.
Atskleidė geriausią bulvinių blynų receptą: jį perdavė Mama
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: neišbandyti būtų nuodėmė
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atrado superinį bulvių blynų receptą: kartos ne kartą
„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
400 g virtų bulvių;
4 v. š. varškės;
1 kiaušinis;
3 v. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Šlakelis aliejaus, kepimui.
Atrado superinę blynų tešlą: visi klaus recepto
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šie blynai yra labai skanūs ir purūs.
Atskleidė, kaip iškepti skaniausius bulvinius blynus: apsilaižysite pirštelius
Nors atrodo, kad bulviniams blynams iškepti reikia vos kelių ingredientų, tačiau kiekvieno šeimininko blynai yra vis kitokie, o skirtingų receptų ir gaminimo būdų daugybė. Bet tikriausiai visiems skaniausi močiutės kepti bulviniai blynai, nukeliantys į vaikystę.
Tad šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kurie padės iškepti skaniausius blynus iš bulvių ir pateikiame gardžius jų receptus.
Atrado superinę blynų tešlą: visi prašys pakartoti
„Jeigu pas mergaites paklausčiau ko norėtų pusryčiams atsakymas būtų – blynai. Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 20 – 30 min.
Šie varškės blynai sužavės visą šeimą: pigu, greita ir skanu
Savaitgalį sumanėte palepinti savo šeimą gardžiais patiekalais? Tuomet siūlome jums išbandyti šiuos nostalgiškus varškės blynelius, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių.
Blynelių ingredientai: 200 g varškės; 3 dideli kiaušiniai; 3 v. š. cukraus; 3 v. š. grietinės; 4 v. š. miltų; 1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sudėti varškę ir gerai išsukti, kad neliktų varškės gumulėlių, neblenderiuokite masės, o sutrinkite šaukštu.
Atskleidė skaniausią čirvinių blynų tešlą: apsilaižysite pirštelius
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Atrado superinį blynų receptą: nustebsite, iš ko jie pagaminti
Švieži kopūstai yra viena mėgstamiausių naujo pavasarinio derliaus daržovių. Gardžiai juos paruošti galima vos su keliais priedais, juose gausu maistingų medžiagų, o viso patiekalo kaina neapsunkins ir piniginės. O dar geriau – reikės visai nedaug laiko virtuvėje.
Jeigu į kulinarinę kasdienybę įsisuko rutina, „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 3 receptais – ilgąjį savaitgalį kasdien galėsite stebinti namiškius gardžiais patiekalais.
Šie Dalios blynai taps tikru pavasario hitu: užsirašykite receptą
Kviečiame išbandyti šiuos tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios blynus, kurie savaitgaliui suteiks papildomo žavesio.
Jums reikės:
7 gr sausų mielių, (arba 25 gr šviežių)
3- 4 v.š. cukraus,
500 ml šilto pieno,
2 kiaušinių,
200 gr džiovintų spanguolių ar razinų,
450 gr miltų,
trupučio druskos,
lydyto Ghee sviest kepimui.
Mieles sumaišykite su 1 v. šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius, likusį cukrų ir viską išmaišykite.
Atrado skaniausių lietinių receptą: sužavės nuo pirmo kąsnio
„Kažkaip suintrigavo receptas, kad šie lietiniai savyje turi varškės tačiau nėra kažkuo įdaryti. Bet iš tikro nieko jiems net nereikia, nebent užberti vaisių ant viršaus. Kas mėgsta gali gardinti juos sūdyta karamele ar klevų sirupu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Blynams reikės:
125 gr varškės;
2 v. š. cukraus;
2 vnt.
Tobulai skanūs stori ir purūs mieliniai blynai: žaibiškai dings nuo stalo
„Stori ir pasipūtę. Štai tokie bus mūsų Užgavėnių mieliniai blynai. Tiesa šie blynai nėra labai saldūs. Mes juos valgėme su uogiene ir saldumo tikrai užteko. Tačiau jeigu esate labai saldžiamėgiai ir norite saldesnių blynų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus. O jūs kepate blynus per Užgavėnes? Jeigu taip – štai puikus jų receptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Pasiruoškite Užgavėnėms su Kotryna Starkiene: saldžių blynelių receptas nepaliks abejingų
Lietuvių pamilta šventė Užgavėnės tautiečius žavi ne tik linksmomis tradicijomis, bet ir daugelio pamiltais blynais. O šią dieną jais galima mėgautis pačiais įvairiausiais – nuo sūrių, saldžių, sveikuoliškų ar net primenančių tortus. Net dviejų rūšių blynais žiūrovus šįkart nustebins ir TV3 laida „Kotrynos burtai“.
Laidos vedėja Kotryna Starkienė šiai šventei, kurią šiemet minėsime vasario 13-ąją, kvies pasiruošti kartu.
Atskleidė gardžių purių blynelių receptą: 1 ingredientas nustebins
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įkvėptas apsilankymo svirplių ūkyje pasidalino purių japoniškų blynelių receptu su vienu neįprastu ingredientu – svirplių miltais.
Artėja Užgavėnės: apsibraukite 1 dieną raudonai
Jau vasario 13 dieną, antradienį, Lietuvoje bus švenčiamos Užgavėnės. Daugelis iš mūsų žino, kad šios dienos proga yra kepami įvairiausių rūšių blynai, o jų valgoma tiek, kiek tik širdis geidžia. Tačiau kuo Užgavėnių diena dar ypatinga?
Prieš pat šv. Valentino dieną bus švenčiamos Užgavėnės, kuriomis maži ir dideli mėgins išvyti žiemą.
Paskirtis – išvyti žiemą
Užgavėnės – sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį.
Atrado superinį lietinių receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Buvo toks laikas, kai aš visiškai nemokėjau kepti lietinių. Dabar jau pramokau ir gaunasi man jie visai neblogai. Šiandien lietinių tešlą maišiau su gazuotu mineraliniu vandeniu. Lietiniai gavosi tokie labiau traškūs, tik pastovėję jie šiek tiek suminkštėjo. Mergaitėms, tas labiausiai ir patiko“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš normos iškepsite 12–14 lietinių (priklausys nuo to, kokio dydžio juos kepsite). Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Atrado tobulą bulvinių blynų receptą: užtruksite vos 30 min.
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
Blynų mėgėjams – įspūdingas šokoladinių blynų vyniotinis su karamele
Lietiniai blynai yra mėgstami tiek didelių, tiek mažų, tad šis receptas tikrai patiks daugeliui. Tai ne šiaip blynų patiekalas, tai labai gardus desertas, kuris tiks bet kokia proga. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vėdėjai Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė parodė, kad plonyčiai šokoladiniai lietiniai pertepti lengvu karameliniu kremu, pagardinti „Oreo“ sausainių trupiniais ir aplieti juodojo šokolado ganašu yra visiška tobulybė šokolado mylėtojams.
Atrado superinį blynų receptą: pakartoti norės visa šeima
„Jeigu pas mergaites paklausčiau ko norėtų pusryčiams atsakymas būtų – blynai. Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 20 – 30 min.
Vytaras Radzevičius atskleidė tobulą lietinių receptą: išbandykite patys
Artėjančios didžiausios metų šventės gali dovanoti ne tik laiką kartu su pačiais artimiausiais, bet ir įdomių atradimų, taip pat – ir virtuvėje. Kulinaras, pasaulio skonių tyrinėtojas Vytaras Radzevičius itin vertina galimybę pasigaminti ką nors gurmaniško ir neįprasto Kūčių bei Kalėdų stalui.
„Švenčių tradicijos keičiasi tiek mūsų šeimoje, tiek ir aplink, tad ir nebestebina šalia tradicinių patiekalų atsirandantys egzotiški skoniai.
Taip gaminti bulvinius blynus su varške išmokė draugė: „Tikrai skanūs“
„Šiandien norėjau šeimai pagaminti pavakariams, ką nors iš bulvių. Ieškojau kažkokių naujų idėjų. Ir prisiminiau, kaip draugė Odeta siūlė išsikepti bulvių ir varškės blynų. Ji gyrė, kad šie troškinti blynai yra labai skanūs ir yra vieni jos mėgstamiausių. Aš esu gaminusi tikrai ne vieną patiekalą pagal Odetą ir viskas pavykdavo puikiai, tad net nedvejodama kepiau šiuos blynus šeimai. Tikrai skanūs, minkštučiai ir sotūs blynai.
Geriausias Editos bulvinių blynų receptas: kartoti norėsis ne kartą
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita.
2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Šie Dalios blynai taps žiemos hitu: išbandę nepasigailėsite
„Labai seniai buvau dariusi žemaičių blynus. Bet kažkaip maisto grupėse vis būdavo įkeliamos nuotraukos su tais blynais, o kai žiūri, žiūri į juos ir užsimanai. Taip, jau pamiršti, tie blynai pas mus namuose kurį laiką buvo kepami vos ne kas savaitę. Turėjau pakankamai laiko šiam patiekalui paruošti.
Šie Ritos blynai sužavės net išrankiausius: išbandykite receptą
„Paprasti ir labai skanūs blynai. Prieš dedant razinas rekomenduoju pamirkyti“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 2 kiaušinių; 0,5 l pieno; 2 v.š. aliejaus; 7 g sausų mielių; 2 v.š. cukraus; druskos; miltų (tiek, kad tešla būtų tiršta); razinų pagal poreikį.
Blynų receptas
Vos pašildome pieną ir jame ištirpiname cukrų ir mieles. Kiaušinius išplakame su druska ir sumaišome su pieno mase.
Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;
Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;
Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: išeina skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Bulvinius blynus kepa tik pagal šį receptą: išeina superiniai
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atrado geriausius cukinijų blynus: skonis nepakartojamas
„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos.
Šie blynai taps savaitgalio atradimu: ragina išbandyti
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Pasigaminę šį patiekalą nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Padažui jums reikės:
150 g šalto rūkymo šoninės
300 g kepamųjų chorizo dešrelių
1 vnt. nedidelio svogūno
3-4 vnt.