• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius. Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius. Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Iš normos iškepiau 8 didelius lietinius. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.

  • 2 obuoliai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 ml pieno;
  • 30 g cukraus;
  • 180 g miltų;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 a. š. cinamono.

Receptas

Kiaušinius išplakame su pienu, aliejumi, cinamonu, cukrumi ir druska.

Įmaišome miltus.

Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.

Sudedame į jau paruoštą  blynų tešlą.

Dar kartelį viską gerai išmaišome.  

Lietinius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus.

Patiekiame su šviežiomis uogomis, blynelius apšlakstę medumi ar klevų sirupu.

Jeigu norisi pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų