Taigi, stengiamės, kad cukinijose išliktų kuo daugiau mums reikalingų maistinių medžiagų. Vitamino A ir antioksidantų (daugiausia minkštoje žievelėje), skaidulų. Ir dar, cukinijas reikėtų valgyti vyrams, jose esančios medžiagos tinka prostatos vėžio prevencijai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Bet dabar apie cukinijų blynelius. Jiems reikės:
- 650 gr. cukinijų (jau supjaustytų smulkiais kubeliais),
- 120-140 gr. miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio),
- 1 didelio kiaušinio,
- 1-2 česnako skiltelių,
- krapų ir petražolių,
- druskos ir pipirų,
- lydyto Ghee sviesto ar aliejaus kepimui.
Padažui:
- 150 gr. graikiško jogurto,
- 150 gr. grietinės,
- 1 česnako skiltelės,
- druskos.
Kiaušinį suplakite su druska, išspausti česnaku ir pipirais.
Gerai sumaišykite su cukinijomis ir įberkite miltų. Masė turi tik „apvelti“ cukinijas. Jei ji skysta, įberkite dar truputį miltų.
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ar įpilkite aliejaus ir plonai paskleiskite cukinijų tešlą. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Aš kepu traškius blynus, cukinijų gabaliukai lieka šiek tiek kietoki. Tačiau jūs galite pasirinkti, jei norite minkštų cukinijų pakepkite blynelius ilgiau.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ačiū savo draugei Vidai už jos firminį cukinijų blynelių receptą.