patiekalas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalas“.
Šie paplotėliai nuo stalo dings žaibiškai: išbandykite patys
Šįkart laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis pasidalijo ypatingo salvadorietiško patiekalo, įkvėpto įtraukiančio psichologinio trilerio „Kuždesių sala“ su legendiniu aktoriumi Leonardo DiCaprio, receptu. Įkvėpti šio filmo, jie pagamino pupusą su aštriu majoneziniu padažu ir marinuotų daržovių salotomis.
Lietuva stoja į kovą su Italija: kas geriau – dzūkiška banda ar viso pasaulio dievinama pica?
Dzūkiškos bandos – vienų lietuvių dievinamas, o kitų nė neragautas patiekalas. Tačiau TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ – puiki proga su tokias patiekalais susipažinti. Būtent todėl Elena Karalienė šį sekmadienį pasiraitos rankoves būtent šiam bulvių patiekalui.
Atrado superinį pyrago receptą: nustebsite, iš ko jis pagamintas
Keičiantis metų sezonams kartu viena kitą keičia ir daržovės, tačiau kai kurias jų galima valgyti ištisus metus. Viena tokių – dėl itin patrauklios kainos, naudos sveikatai ir plataus panaudojimo vertinamas baltagūžis kopūstas.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo šią savaitę iš šios nė pusę euro nekainuojančios daržovės gaminti sriubas, salotas, kepti blynus, kepsnius ar net marinuoti kopūstus žiemai.
Šefas Oliveris išdavė tobulos orkaitėje keptos lašišos receptą: kartosite ne kartą
Pirmą kartą savo receptų knygoje „ONE by Jamie Oliver“ kultinis virtuvės šefas atskleidė, kaip paruošti gardžiausią lašišą.
„Lašiša yra viena dažniausiai perkamų žuvų, todėl norėjau pasidalyti vienu iš savo mėgstamiausių jos gaminimo būdų, – sakė jis. – Naudodami aliuminio foliją ne tik gražiai paruošite žuvį garuose, bet ir suteiksite nuostabų įdomių ingredientų derinių skonį.
Vienuolikmečio gebėjimai stebina kiekvieną: parodė, kaip itin skaniai pasigaminti upėtakį
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ sužibėjo 11-metis Vytis. Jis gamina jau daugiau nei pusę savo gyvenimo ir savo patiekalais stebina šeimos narius. „Kai grįžtu iš mokyklos, paruošiu įžanginį patiekalą, sriubą, pagrindinį patiekalą ir desertą. O kartais visus šiuos patiekalus padarau net iš dviejų pasirinkimų“, – laidoje pasakojo Vytis. Laidoje jis parodė, kaip pasigaminti vaivorykštinį upėtakį su gaiviomis mango salotomis ir daržovių iešmeliais.
Gian Luca atskleidė tobulą picos receptą: verta išbandyti
Lietuvoje esančių vietų, kur šiais laikais būtų galima pabėgti nuo miesto šurmulio, yra daugybė. Tačiau kaip išsirinkti tokią, kuri ne tik leistų pailsėti, bet ir apdovanotų jus naujais potyriais? Su viena iš tokių Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus supažindins jau šį sekmadienį. Ne tik pamatysite, kaip atrodo poilsis gausiame elnių ir danielių būryje, bet ir sužinosite netikėtu ingredientu pagardintos picos receptą.
Atskleidė superinį baltos mišrainės receptą: išeis daug skanesnė
Nebrangu ir lengva paruošti – o rezultatas bus ne tik gardus, bet ir įspūdingas. Net ir patį kasdieniškiausią patiekalą galima pakylėti į naują lygį vos su keliomis gudrybėmis ir taip nustebinti artimuosius.
Tai galioja ir tradicinei baltajai mišrainei, kurios gamybai, pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviai jau intensyviai ruošiasi.
„Artėjančias šventes dar prieš kelias savaites pradėjo signalizuoti besikeičiantys pirkėjų krepšeliai.
Paaiškėjo tobulos Kate Middleton figūros paslaptis: štai, ką ji valgo
Manoma, kad Velso princesė Kate Middleton kiekvieną rytą valgo tuos pačius sveikus pusryčius, laikosi rytinio valgymo rėžimo, o visą dieną mėgaujasi daugybe kitų sveikų patiekalų, kad išlaikytų puikia figūrą.
Kai kurie ekspertai teigia, kad Kate Middleton pirmasis dienos valgis yra daržovės. Plaukų specialistai iš „Longevita“ teigia, kad 41-erių metų karališkosios šeimos atstovė pirmiausia valgo avižas, kuriose gausu baltymų, angliavandenių ir skaidulų, rašo mirror.co.uk.
Pamatęs, kokį bulvių kugelį atnešė Vilniuje, vyras liko be žado: „Gėda“
Apsilankęs „Belmonto“ komplekse šalia Vilniaus svečias pasijuto taip lyg virtuvė iš jo norėtų pasityčioti. Ir tokia mintis jam atėjo į galvą kai prieš save pamatė padavėjos patiektą plokštainį.
Akivaizdžiai matėsi, kad plokštainis sudegęs. Tikrai virtuvėje virėjai jį atidavę nešti padavėjams į salę turėjo tai matyti.
Spėju, kad kol neuždrėbė grietinės, vaizdelis buvo dar kraupesnis. Mintis po grietine paslėpti degėsį buvo nesėkminga.
11-mečiui restorane atsisakyta duoti vaikišką porciją: tėtis įsiuto dėl darbuotojų elgesio
Kinų restorane 11 metų berniukui buvo atsisakyta duoti vaikišką porciją, nes jis buvo „per aukštas“, o jo pasipiktinęs tėtis buvo priverstas mokėti už suaugusiųjų patiekalą.
50 metų Craigas Cantrillas teigia, kad kinų „Wong Ting“ restorane iš jo buvo pareikalauta 22,50 svarų sterlingų, o ne 10 svarų sterlingų už 1.5 m. ūgio sūnaus Joshua patiekalą, skelbė dailystar.co.uk.
Nemaloni situacija įvyko Pietų Jorkšyre.
REKLAMA
REKLAMA
Pamatyti žemaičio Petro važiuoja šimtai: tam yra 1 priežastis
Jonavos rajone gyvenantis žemaitis Petras Bieliauskas užsukančius į svečius supažindina su gimtojo krašto patiekalais. Rodo, kaip tinkamai gaminti žemaitišką kastinį, cibulynę, duoda paragauti ir savomis rankomis gaminto sūrio. Į Petro edukacijas suvažiuoja smalsuoliai iš įvairiausių Lietuvos regionų, o taip pat net ir iš tolimų užsienio šalių.
Kretingos rajone, Rūdaičių kaime gimęs Petras tvirtai teigia, kad yra grynakraujis žemaitis.
Skonių jūra ant jūsų stalo: toks derinys gali nustebinti ne vieną
Kai už lango lepina šilti orai, dažniausiai norisi lengvo ir gaivaus maisto. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis dalinasi itin paprastu, tačiau skonių jūra pasižyminčiu receptu – kaip pasigaminti purų olandišką blynelį su sultingomis salotomis ir chorizo gabalėliais.
Šiam patiekalui jums reikės:
150 g kepamųjų chorizo dešrelių;
4 vnt.
Išdavė tobulos Victorios Beckham figūros paslaptį: ne visi taip galėtų
Davidas ir Victoria Beckhamai – pavyzdinė pora, turinti keturis vaikus, 31 mln. svarų sterlingų vertės namus Londone ir mėgstanti prabangų gyvenimo būdą. Tačiau yra vienas dalykas, kuriuo jie nesidalija – tai maistas.
47 metų futbolo legenda Davidas atvirai kalba apie savo meilę maistui, o jo 48 metų žmona Victoria ne itin išranki ir jau 25 metus kasdien valgo tą patį maistą.
Taupome su „Lidl“: 3 idėjos nepamirštamai draugų vakarienei vos už 10 eurų
Vis labiau rudenėjant, vakarienės su draugais persikelia į namus. Tad, jei artėjantį savaitgalį planuojate susitikti su draugų kompanija, nustebinkite juos surengdami smagią teminę vakarienę, kuriai ruošiantis su „Lidl” parduotuvėse randamais produktais neišleisite daugiau nei 10 eurų.
Šefė išdavė geriausią kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė
Australų mitybos specialistė pasidalijo karalienės Elžbietos II mėgstamu kiaušinienės receptu, taip pat dviem „neįprastais“ ingredientais, kuriuos naudojo karališkoji šefė skoniui suteikti.
Lee Holmes, holistinė šefė ir „Supercharged Food“ įkūrėja, šiuo metu JK leidžia laiką su gedinčiaisiais Jos Didenybės.
Ji pasidalijo mėgstamiausio karalienės kiaušinienės recepto kopija, kurią jai įteikė artima draugė ir buvusi karališkoji šefė, rašo dailymail.co.uk.
111-os metų vyras išdavė ilgaamžiškumo paslaptį: valgo 1 slaptą patiekalą
111-ąjį gimtadienį švenčiantis vyriausias australietis visą gyvenimą valgė viščiuko smegenis. Dexteris Kruger, buvęs galvijų augintojas ir veterinarijos gydytojas iš Kvinslando užmiesčio, savo ilgaamžiškumą priskyrė paprastam gyvenimo būdui – gyventi „arti gamtos“ ir valgyti „tai, ką užsiauginu sode, darže ar ūkyje“.
Australijos transliuotojo ABC paklaustas apie 111 metų ir 124 dienų ribą, kurią pasiekęs tapo seniausiu šalies žmogumi, jis atsakė:
„Taip yra todėl, kad aš viską darau kitaip“, ir...
Victoria Beckham 25-erius metus kasdien valgo tą patį: nustebins, kas tai
Davidas Beckhamas atskleidė, kad žmona Viktorija 25-erius metus valgo kiekvieną dieną tą patį maistą – jo didžiuliam nusivylimui.
46 metų vyras sakė, kad jam patiktų dalintis savo maistu, tačiau buvusi 47-erių „Spice Girl“ narė visada valgo tik ant grotelių keptą žuvį ir garuose troškintas daržoves, ir prisipažino, kad vieni mėgstamiausių jo vakarų būdavo, kai ji rinkdavosi įvairesnį maistą, rašo thesun.co.uk.
Vištienos kepsneliai pagal Audronę: tiks pietums, o pravėsus – užkandžiui
„Visai neplanavau kepti vištienos kepsnelių, bet kai po ranka yra cukinijų ir taip mano mėgiamų paprikų, nuodėmė jų nepanaudoti“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės (10 kepsnelių): 1 vištienos krūtinėlės; 1 kiaušinio; 1 v.š. krakmolo; 1 v.š. miltų; paprikos; cukinijos; prieskoninių žolelių; pipirų ir druskos; aliejaus.
Vištienos krūtinėlę supjausčiau mažais gabaliukais. Į vištieną sudėjau burokine trintuve tarkuotą ir išspaustą cukiniją, smulkiai pjaustytą papriką.
Tai, ko apie karalienę nežino niekas: paslaptį išlaikė visą gyvenimą
Visi karališkosios šeimos gerbėjai žino, kad karalienė turi daugybę pageidavimų ir pomėgių, o taip pat mėgsta, kad taisyklių laikytųsi ir kiti. Vis dėlto nepaisant to, šią moterį ir jos gyvenimą gaubia daugybė paslapčių. Viena jų susijusi su tuo, ką moteris valgo. Nepaisant to, kad karalienė anksčiau dažnai lankydavosi įvairiuose pasaulio kampeliuose, kuriuose ragaudavo skirtingo maisto, ji niekuomet nėra pasakiusi, ką ten valgyti norėtų. Tačiau pasirodo, kad tam yra rimta priežastis.
Patiekalas išskirtinei progai – burnoje tirpstantis kiaulienos kumpis
Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Tinklaraščio „Maisto kelionės“ kūrėjai Karolina ir Marius sako, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad mano, kad pasistengti tikrai verta. Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypač sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje.
Prie puodų stovėti neprireiks: valgysite ir apsilaižysite pirštelius
Kai valgyti norisi greitai ir skaniai, tačiau ilgai nestovėti prie puodų, siūlome greitą ir lengvą patiekalą. Vištienos blauzdelės su daržovėmis Jums reikės: Vištienos blauzdelių, kopūsto, bulvių, morkų, paprikos, pomidorų pastos, sultinio, majonezo, kmynų, vištienos prieskonių, druskos, pipirų. Blauzdeles įtriname prieskoniais, kmynais, apvoliojame majoneze ir paliekame pasimarinuoti. Daržoves susmulkiname kubeliais ir apkepiname keptuvėje.
Iš pirmųjų cukinijų: šio skanėsto receptas plinta iš rankų į rankas
Lengvas daržovių troškinys, tiks kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras prie mėsos. Jums reikės: 1 žalios nedidelės cukinijos (galima maišyti ir geltoną su žalia), 1 baklažano, 4 pomidorų, 1 paprikos, 1 nedidelio svogūno, 3 skiltelės česnako, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus kepimui Pomidorams pašalinamos odelės. Lengviausia tai padaryti įpjovus galuose nedidelias x formos įpjovas ir įmetus pomidorus 30s į verdantį vandenį ir po į perkėlus į ledinį vandenį.
Super greiti čeburekai: receptas, pasiteisinęs 100 procentų
Tinginių čeburekai pasiteisins ir nepaliks abejingų. Tuo įsitikinusi tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, gerbėjus feisbuke lepinanti grupėje „Gamink su Audrone“. Reikės: 5 tortilijų, 300 malto faršo ( kiaulienos ir pjautienos), 1 kiaušinio, mėsos prieskonių, smulkiai pjaustyto svogūno, druskos, aliejaus kepimui.
Sumaišiau maltos mėsos faršą su kiaušiniu ir prieskoniais.
Blyneliai iš sumuštinių keptuvės: mėgausitės po 5 minučių!
Kas gali būti gardžiau už savaitgalio blynelius? Raginame išmėginti blynelius, keptus sumuštinių keptuvėje. Jie sužavės kiekvieną. Tinklaraštininkė Ingrida, gerbėjus patiekalais lepinanti feisbuko grupėje ,,Ingridux virtuvėlė“, siūlo blynelius su obuoliais kepti sumuštinių keptuvėje! Pabandykite ir nesigailėsite! Jums reikės 4 kiaušinių, 100 gramų cukraus, 80 gramų sviesto, 2 vidutinio dydžio obuolių, pusės valgomojo šaukšto krakmolo, 270 gramų miltų, 1 a.š. sodos ir acto.
Tobulas patiekalas per 30 minučių: taip skanu, kad apsilaižysite pirštelius!
Metas pagalvoti apie pietus ir apie vakarienę! Kol namuose turite rudens gėrybių, būtinai išbandykite tinklaraštininkės Ritos Žitaveckaitės idėją pietums. Ji receptus publikuoja feisbuko grupėje ,,Meškos virtuvė“. Įdaryta cukinija Ingredientai: 2 apvalios cukinijos, 100 gr.
Šios paprastos gudrybės patiekalus iš bulvių pavers nuodėmingai skaniais
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvių, o kai kurie bulvių patiekalai laikomi nacionaliniu mūsų tautos kulinariniu paveldu. Statistikos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo vidutiniškai apie 250 g bulvių, tad jas netgi drąsiai galima vadinti antrąją mūsų duona. Ir nors dažniausiai bulvės yra patiekiamos kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų, tačiau šįkart prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo jas pagaminti kaip pagrindinį patiekalą.
Ypatingieji kotletai: paragavę gailėsitės, kad negaminote jų anksčiau
Ruduo yra tinkamiausias laikas valgyti patiekalus, pagamintus iš bulvių. Niekas nepaneigs, kad lietuviai jas labai mėgsta. Jei jau valgėte bulvių plokštainį arba cepelinus, šiandien rekomenduojame išbandyti ypatingus bulvių kotletukus su sūriu. Šiuo receptu su tv3.lt skaitytojais pasidalijo tinklaraščio ,,World recipes“ autoriai, kurie tikina, kad šis patiekalas tikrai nepaliks abejingų.
Grėsmingų ligų užklupta jauna moteris: mane išgelbėjo tik vienas patiekalas
Gyvenimo būdas ir nuolatinis stresas daugeliui tampa gyvenimą apsunkinančių negalavimų priežastimi. Ir kartais maistinis vaistas, pasirodo, yra čia pat – tereikia jį surasti ir pradėti vartoti. Melissa Morphet pasakoja, kad jos sveikatos problemos prasidėjo 2014 metais gyvenant Niujorke. „Valgydavau daug pusfabrikačių, nevengiau saldumynų ir dirbau nemažai streso keliantį darbą. Vieną dieną pajutau, kad savijauta prastėja – nuolat kentėjau nuo pilvo pūtimo ir besikaupiančių dujų.
Švedų gurmaniškas patiekalas lietuvius privertė... žiaukčioti
Maistas, kuriuo švedai didžiuojasi, o kiti nuo jo dažnai dengiasi nosį... Tai - pūdyta silkė. Vilniečiams mestas iššūkis - išdrįsti paragauti puvėsiu atsiduodančios silkės. Atidarius pirmas tokios specifinės švediškos silkės skardines puvėsio kvapą prie Vilnelės upės šiek tiek prasklaido lengvas vakaro brizas, bet užuodę tvaiką, išsilaksto ne visi. Būtent dėl dvokiančios žuvies gabalėlio čia visi ir susirinko. Drąsos paskanauti tokios silkės tikrai prireikia.
Kai norisi gurmaniško skonio: kaip neįprastą mėsos marinatą paruošti namuose?
Laiko taupymas ir skirtingų skonio poreikių patenkinimas – pagrindiniai uždaviniai, su kuriais turi susidoroti gamintojai, kad įtiktų reikliam vartotojui ir mėgėjui suktis virtuvėje. Specialistų teigimu, smarkiai augančią maisto įvairovę įrodo skaičiai – per 40 metų Lietuvoje vien vištienos produktų pasiūla išaugo iš vos kelių iki 300 skirtingų produktų.
Patiekalai be mėsos – sveika, bet ar skanu?
Visuomenėje vis dar diskutuojama apie vegetarizmo, veganizmo bei žaliavalgystės (augalinės mitybos) naudą: vyrauja įsitikinimas, kad tokia mityba nesuteikia reikalingos energijos kiekio, o kompensuoti mėsos nėra kuo. Be to, kalbama, kad toks maistas neskanus, o ir pasigaminti visaverčių patiekalų be mėsos – misija neįmanoma. Tačiau žinomi žmonės, ilgą laiką remdamiesi augalinės mitybos principais, tokius įsitikinimus paneigia.
Kokiais egzotiškais užkandžiais paįvairinti rudeniškus pusryčius?
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai. Tačiau kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų.
6 patys bjauriausi pasaulyje tradiciniai patiekalai
Vieniems tai – tikras delikatesas, tačiau kitiems gali būti nesuvokiama, kaip įmanoma tai dėti į burną. Įvairiausiose pasaulio šalyse egzistuoja begalė keistų tradicinių paitekalų, kurie tinka tikrai ne kiekvieno turisto skoniui.
Pasaulio virtuvių paslaptys: kaip atsigaivinti karštą vasaros dieną?
Savaitgalį žadamą karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, trys laisvos dienos ir per 30 laipsnių šilumos lipantys termometrų stulpeliai – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina. Graikai gaivinasi padažu Graikijos bei jos salų virtuvei būdingas didelis šaltųjų užkandžių, vadinamų meze, pasirinkimas.
Bjauriojo ančiuko istorija: paauglystėje buvo sunku slėpti mėlynes ir apsvilusius plaukus nuo tėvų!
„Išsaugojau juos kaip prisiminimą, paėmus šiuos šortus į rankas, visada prisimenu dėl ko tai pradėjau“, - savo „Facebook“ paskyroje po nuotrauka rašė 23-ų metų Raimondas Jokubauskas, kuris sugebėjo pakeisti savo gyvenimą. „Kasdien mokykloje išgirsdavau man nemalonių pasakymų, bet mokėjau kaip kempinė sugerti viską ir neparodyt, o apsimesti, kad priimu viską juoko forma. Nors viduje jaučiausi nemaloniai, - savo paauglystę prisiminė dabar daugeliui įkvėpimu tapęs jaunuolis.
Lietuviams skaniausi – ant grilio kepti paukštienos patiekalai
Lietuviai neįsivaizduoja savo raciono be grilio patiekalų, net 95 proc. apklaustųjų patvirtino, kad juos mėgsta. Ne tik mėgsta, bet ir dažnai valgo – šią vasarą daugiau kaip 3 kartus per savaitę ant grilio keptų patiekalų ragavo 42 proc. apklaustųjų. Be to, renkantis mėsą kepsniams, daugiau kaip trečdalis jų (33 proc.) prioritetą teikia paukštienai. Tai parodė kepsnių ir salotų restoranų tinklo „Forest“ atlikta apklausa. Apklausa atskleidė, jog 44 proc.
Vienas produktas – neribotos meniu galimybės
Dažniausiai bandydami sutaupyti atsiduriame poreikių aklavietėje – norime išleisti mažiau, tačiau nesinori, jog dėl to kentėtų mūsų meniu. Vieną dieną norime sriubos, kitą – salotų ar orkaitėje kepto patiekalo. Tačiau atrodo, jog visiems šiems valgiams reikia bent kelių skirtingų produktų. Yra ne visai taip. Valgydami šitaip iš tiesų galite sutaupyti. Kaip? Pirmas patarimas – reikia rinktis privačių prekinių ženklų produktus.
Šiurpą keliantis kalėdinis patiekalas: krabas, kalakutas ir aštuokojis – viskas viename
Tai ne košmaras prieš Kalėdas, o tiesiog keistas patiekalas, ko gero priversiantis kitus atsisakyti šių produktų ant savo šventinio stalo, rašo dailymail.co.uk. Bauginantį krabo, kalakuto ir aštuonkojo hibridą sukūrė duomenų bazių administratorius Rusty Eulbergas ir patiekė jį ant senoviškos lėkštės, papuoštos nacių svastika. Nepaisant neapetitiškos patiekalo išvaizdos, R. Eulbergas tvirtina, kad visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir skonis yra puikus.
Žali grikiai: skanu ir sveika
Apie grikių teikiamą naudą sveikatai girdėjo visi, bet mažai kas žino, kad žalių grikių košė – vitaminų ir mikroelementų lobynas. Prieš patekdami ant mūsų stalo grikiai garinami, džiovinami ir kepinami. Ir daugelis šeimininkių prieš virdamos grikius, juos pakaitina sausoje keptuvėje, kad košė būtų nesulipusi ir skaniai kvepėtų.
Kokie lietuviški prieskoniai gerina sveikatą
Rasa Pekarskienė, LRT radijo laida „Sveikata“, LRT.lt Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė sako, kad, renkant natūralius prieskonius, įtakos turi metų laikas. Vasarą naudojame lapus, žiemą – šaknis ir sėklas. Prieskoniniai augalai ne tik gardina maistą – jie gali atstoti vaistus. Be to, jų galima rasti pievose, nebūtina auginti darže. Raudonėlis nuo seno žinomas kaip puikus pagardas.
10 gąsdinančių radinių, kurie gali slėptis jūsų maiste (II)
„Maisto gadintojas“ yra neikėtas ir dažniausiai bjaurus radinys įprastame maiste. Listverse.com teigimu, šiai kategorijai gali būti priskiriamas tiek smėlis prastai nuplautose salotose, tiek ir daiktai, išvardyti šiame sąraše... 5. Prezervatyvai Prezervatyvas tikriausiai yra vienas šlyksčiausių radinių maiste. Klientė Kalifornijos restorane prezervatyvą rado savo trintoje jūros gėrybių sriuboje. Nepaisant tyrimo ir iškeltos bylos, šio incidento priežastis niekada nebuvo nustatyta.
Keisti patiekalai, galintys išgąsdinti europietį (II)
Nuo šviežių, skrupsnių skėrių iki kietai šlapime virtų kiaušinių – delikatesai įvairiose šalyse labai skiriase. Tačiau žmonės keliauja vis daugiau ir kartu keičiasi daugelio suvokimas, kas yra valgoma. Visai neseniai Jungtinės Tautos patarė žmonėms valgyti vabzdžius, kurie būtų puikus baltymų ir skaidulų šaltinis.
10 gąsdinančių radinių, kurie gali slėptis jūsų maiste (I)
„Maisto gadintojas“ yra neikėtas ir dažniausiai bjaurus radinys įprastame maiste. Listverse.com teigimu, šiai kategorijai gali būti priskiriamas tiek smėlis prastai nuplautose salotose, tiek ir daiktai, išvardyti šiame sąraše... 10. Dantys Paprastai niekas nesitiki maiste rasti to, kuo valgome – dantų. Tačiau atvejų, kai ruošiant maistą arba net jį valgant randamas dantis, netrūksta. Tai gali nulemti incidentas bet kurio gamybos proceso laikotarpiu.
Keisti patiekalai, galintys išgąsdinti europietį (I)
Nuo šviežių skėrių iki kietai šlapime virtų kiaušinių – delikatesai įvairiose šalyse labai skiriasi. Tačiau žmonės keliauja vis daugiau ir kartu keičiasi daugelio suvokimas, kas yra valgoma. Visai neseniai Jungtinės Tautos patarė žmonėms valgyti vabzdžius, kurie būtų puikus baltymų ir skaidulų šaltinis. Didžiojoje Britanijoje sausio mėnesį nuvilnijus arklienos skandalui, daugelis garsiai mąstė: kodėl negalime valgyti arklienos, jei valgome karvių ir kitų panašių žinduolių mėsą? Katenews2day.
Prasčiausiu valgiu JAV restoranuose paskelbtas žuvies patiekalas
Paimkite sveiką produktą, paverskite jį kalorijų bei sočiųjų riebalų bomba ir jūsų patiekalas gali pretenduoti į prasčiausio JAV patiekalo vardą. Mokslo viešajam interesui centras „Prasčiausio restorano valgio Amerikoje“ titulą šiemet suteikė keptai žuviai plutelėje.
Japonas iškepė ir pardavė savo penį (N-18)
Silpnų nervų skaitytojams patariama pateiktų nuotraukų nežiūrėti! Vienas japonas nusprendė tapti belyčiu, tačiau ne šiaip sau! Pasirodo, iš to buvo galima neblogai pasipelnyti! 22 metų Tokio gyventojas pagamino patiekalą iš savo penio ir pardavė jį kviestinių pietų metu.
Pagrindinio produkto užteko penkioms porcijoms! Surengtoje vakarienėje dalyvavo 70 žmonių. Viena porcija gurmanams atsiėjo 250 JAV dolerių. Vakarienėje turėjo dalyvauti ir šeštas gurmanas, tačiau prieš renginį – atsisakė.
10 egzotiškų patiekalų, kurie kelia jums grėsmę (II)
Dažnai nesusimąstome, ką valgome, tačiau yra patiekalų, kurie ne tik prikausto dėmesį, bet ir pradangina apetitą. Listverse.com nori jus informuoti apie nuodingą ryklių mėsą, neurotoksinų turinčius vaisius ir šikšnosparnio sriubą... 5. Aštuonkojo čiuptuvai Daug egzotiškų japonų ir korėjiečių restoranų, kurie taip pat orientuojasi į užsienio turistus, siūlo ne tik suši su žalia žuvimi bet ir gyvą maistą.
10 egzotiškų patiekalų, kurie kelia jums grėsmę (I)
Dažnai nesusimąstome, ką valgome, tačiau yra patiekalų, kurie ne tik prikausto dėmesį, bet ir pradangina apetitą. Listverse.com nori jus informuoti apie nuodingą ryklių mėsą, neurotoksinų turinčius vaisius ir šikšnosparnio sriubą... 10. Hakarl Kai kalbama apie žmonėms ryklių keliamą pavojų, paprastai turimas omenyje grobuonių įprotis užpuolti neatsargius vandens pramogų mėgėjus. Tačiau jie kelia grėsmę ir subtilesniu būdu, dėl kurio kalti patys žmonės.
Naudingi patarimai gaminant iš kiaušinių
Net ir geriausiai šeimininkei praverčia naudingi patarimai. Kaip mūsų močiutės sako, nėra sugadinto patiekalo, tereikia žinoti vieną kitą paslaptį. Gaminant iš kiaušinių pravers žinoti vieną kitą gudrybę:
* Jei norite sužinoti, ar kiaušinis šviežias, įmeskite jį į vandens dubenį. Jei kiaušinis ne skęsta, o plūduriuoja, vadinasi, maistui naudoti jis netinkamas.
* Trynius atskirti nuo baltymų lengviau, kai kiaušiniai šalti. Baltymus patariama plakti kambario temperatūros – putos bus puresnės.
Mirtinai pavojingas maistas
Sveikatai pakenkti gali bet koks patiekalas arba produktas, jei jis pasenęs arba buvo laikomas netinkamomis sąlygomis. Jei maistas valgomas per greitai arba per dideliais kąsniais, juo galima užspringti. Tačiau kai kurie patiekalai tiesiog yra pavojingesni už kitus. Netgi puikiai paruošti jie gali pakenkti sveikatai. Valgant kai kuriuos iš jų reikia specialaus pasiruošimo, o kitus netgi draudžiami vartoti.