• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefė pasidalijo paprasta gudrybe ir išdavė paslaptį, kaip iškepti skaniausius keptus kiaušinius, o jums tereikės vieno papildomo ingrediento, kurį tikriausiai jau turite savo virtuvės spintelėje.

Virtuvės šefė pasidalijo paprasta gudrybe ir išdavė paslaptį, kaip iškepti skaniausius keptus kiaušinius, o jums tereikės vieno papildomo ingrediento, kurį tikriausiai jau turite savo virtuvės spintelėje.

REKLAMA

Virtuvės šefė pateikė patarimą, kaip patobulinti keptus kiaušinius, kad jie kaskart pavyktų tobulai, rašoma mirror.co.uk.

Nesudėtingas gardžių keptų kiaušinių triukas

„The Practical Kitchen“ įkūrėja Rebeka įspėja, kad dažnai keptų kiaušinių skaniai nepavyksta iškepti, nes į baltymą nesusigeria ant kiaušinių keptuvėje užbarstyti prieskoniai. 

Ji aiškina: „Vienas didžiausių iššūkių gaminant bet kok kiaušinienę – prieskonių patekimas giliai į kiaušinio baltymą.

Nesvarbu, ar kepamą kiaušinį pateiksite tik lengvai pakepintą, vidutiniškai, kol įdėsite druskos ir pipirų, baltymas jau bus pradėjęs kepti. O jei trynys yra sveikas, druskos ir pipirų į auksinį vidurį sunku įberti.“

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik ji turi paprastą triuką – tam reikia vieno ingrediento, kurį daugelis jau turi lentynose. Rebeka pataria į aliejų įmaišyti saldžiosios paprikos dar prieš įmušant kiaušinį į keptuvę.

REKLAMA

Šis gudrus triukas išlaisvina riebaluose tirpstančius prieskonių junginius ir aliejus įgauna skonį ir aromatą, todėl kiaušiniai bus skanesni, o papildomų pastangų reikės nedaug, rašo „Express“.

Ji dalijasi: „Šis metodas galbūt netradicinis, bet taip užtikrinu, kad paprikos aromatas kuo geriau įsiskverbtų į kiaušinio baltymą ir trynį.

Patarė, ką padaryti kepant kiaušinius

Norintiems pasimėgauti sumuštiniu su keptu kiaušiniu, ji siūlo pirmiausia paskrudinti duoną, patepti ją sviestu ir atidėti į šalį, kol įvaldysite tobulo kepto kiaušinio meną. Į nepridegančią keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir pastatykite ją ant silpnos ugnies.

REKLAMA
REKLAMA

Kai aliejus įkais, suberkite druską, pipirus ir papriką. Išmaišykite prieskonius, kad jie tolygiai pasiskirstytų keptuvėje; netrukus jie turėtų pradėti šnypšti.

Šis metodas yra paprastas būdas sustiprinti patiekalo skonį. Tada įmuškite kiaušinį tiesiai į keptuvę ant prieskonių mišinio.

Skubiai įberkite dar truputį druskos ir pipirų. Maždaug po 30 sekundžių kiaušinio baltymai turėtų pradėti standėti, švelniai pakratykite keptuvę, kad kiaušinis nepriliptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakreipkite keptuvę, kad aliejus ir prieskoniai susigertų į kiaušinį. Taip aliejus šiek tiek padengs kiaušinį, kad jis iškeptų tolygiai ir būtų traškesnis.

Taip pat galite šaukštu užpilti aliejaus ant kiaušinio. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir iš karto uždenkite dangčiu. Taip kiaušinio viršus iškeps susidarius garams ir jo nereikės apversti.

REKLAMA

Šis metodas panaudojant vandenį yra paprastas būdas išgauti skystą trynį, tačiau trašką apačią. Leiskite kiaušiniui pakepti 3-5 minutes, reguliariai tikrindami, ar jis neprilipo prie keptuvės, ir prireikus reguliuokite kaitrą.

Kai kiaušinis bus paruoštas, mentele perkelkite jį ant sviestu pateptos duonos ir mėgaukitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų