linų sėmenys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „linų sėmenys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „linų sėmenys“.
Pilvo riebalų atsikratykite greičiau: štai, kas padės
Sulaukus 40 metų, sulėtėja visi organizmo biologiniai procesai. Medžiagų apykaita tampa lėtesnė, todėl atsikratyti nepageidaujamų kilogramų tampa sunkiau. Vis dėlto, tikrai neverta nusiminti, nes į savo mitybos racioną galima įtraukti maisto produktus, kurie gali paspartinti riebalų deginimą.
Jei norite turėti liekną figūrą, į savo mitybos racioną įtraukite 5 žemiau išvardintus maisto produktus.
Uogos
Tai – natūralios kilmės produktas, pasižymintis skonių ir aromatų įvairove.
Norite, kad orchidėjos sukrautų tiek žiedų? Užsirašykite šį mišinį
Norite, kad kambarinės gėlės žydėtų be perstojo? Tuomet sodininkai jums turi puikų patarimą, viskas ko reikės, tai vos kelių šaukštų sodos ir linų sėmenų.
Soda gali būti naudojama ne tik virtuvėje, gaminant maistą, tačiau ir rūpinantis augalais. Pasirodo, soda gali puikiai dezinfekuoti sėklas, maitinti augalus, kovoti su įvairiais kenkėjais ir ligomis.
Tai yra taip pat puiki priemonė kovoje su piktžolėmis. Be to, soda mažina dirvos rūgštingumą, gerina daržovių skonį.
Receptas. Sveikuolių salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų 5 gramai moliūgų (sėklos) 5 gramai sezamo sėklų (sėklos) 1 vienetas svogūnų (raudonas) 50 vienetų špinatų 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 80 gramų feta sūrio (kubeliais pjaustytas) 5 gramai linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgo minkštimą supjaustyti stambiais kubeliais, svogūną griežinėliais, sudėti į skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pašauti į 180°C orkaitę ir kepti apie 15 minučių, kol suminkštės moli...
Receptas. Gardžioji duonytė
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis kmynų 1 valgomasis šaukštas moliūgų (sėklos, gliaudytos) 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos) 150 gramų ruginių miltų 500 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų pieno (drungnas) 300 mililitrų vandens (drungnas) 1 valgomasis šaukštas druskos 50 gramų mielių 1 sauja sėlenų (kviečių) 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Miel...
Receptas. Sveikuolių saldumynas
INGREDIENTAI: 50 gramų graikinių riešutų (be kevalo) 40 gramų kakavos (milteliai, saldinti) 3 valgomieji šaukštai medaus 50 gramų saulėgrąžų (gliaudytos) 2 valgomieji šaukštai sirupo (agavų) 75 gramai razinų 200 gramų avižinių dribsnių 50 gramų linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Avižiniai dribsniai, smulkinti graikiniai riešutai, saulėgrąžos bei linų sėmenys pakepinami sausoje keptuvėje, kol įgauna auksinį atspalvį.
Receptas. Avižiniai sausainukai popiečio kavutei
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (priedas) 100 gramų cukraus šiek tiek imbierų (priedas) šiek tiek kardamono (priedas) šiek tiek sezamo sėklų (priedas) 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 arbatinis šaukštelis grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 300 gramų avižinių dribsnių šiek tiek linų sėmenų (priedas) PARUOŠIMO BŪDAS: Priedai pagal skonį ir fantaziją: linų sėmenys, sezamo grūdeliai, ypač pikantišką natą ...
Receptas. Krekeriai su linų sėmenimis
INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 5 valgomieji šaukštai linų sėmenų (malti) 0.5 stiklinės linų sėmenų (skrudintos) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite į dubenį skrudintas ir maltas linų sėmenis, miltus, sviestą, kepimo miltelius, druską, viską išmaišykite ir supylę pieną gerai išminkykite iki vientisos masės.
Receptas. Citrininiai sveikuolių sausainiai
INGREDIENTAI: 3 stiklinės cukraus 1 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno (sojų) 1 arbatinis šaukštelis druskos 120 gramų sviesto (sojų) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų (maltos) 1.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros. Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską.
Receptas. Jūros kopūstų salotos su fetos sūriu
INGREDIENTAI: 250 gramų jūros kopūstų 1 vienetas svogūnų 100 gramų feta sūrio šiek tiek linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus šiek tiek sukapoti peiliu, kad nebūtų ilgi. Svogūną supjaustyti labai plonais pusžiedžiais. Viską sumaišyti su fetos sūrio gabaliukais, salotų viršų apibarstyti linų sėmenimis arba sezamu.
Receptas. Kotletukai su avižiniais dribsniais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (grūdeliai) 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių 1 stiklinė avižinių dribsnių 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilti dribsnius grybų sultiniu, po to nuvarvinti juos ir sudėti i faršą.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Žaliasis kokteilis
Maloniai siūlau susipažinti su sveiku, sočiu ir svarbiausia skaniu žaliuoju kokteiliu, kuris puikiai reprezentuoja vasarą!
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 100 gramų špinatų 100 mililitrų vandens 1 vienetas obuolių 2 arbatiniai šaukšteliai chia sėklos 1 arbatinis šaukštelis linų sėmenų Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius nuplauname, nulupame, dedame į kokteilių plaktuvą arba į aukštesnį puodą (jei plaksite rankiniu smulkintuvu). Dedame švarius, ka ...
Receptas. Duona su avižiniais dribsniais ir linų sėmenimis
INGREDIENTAI: 700 gramų kvietinių miltų 500 gramų vandens 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 25 gramai mielių (šviežios) 130 gramų avižinių dribsnių 50 gramų linų sėmenų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
Receptas. Sveikuoliški braškiniai sausainiai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų braškių (uogienė, tiršta) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 90 gramų avižinių dribsnių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 40 gramų linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius, maltas linų sėklas, vanilinį cukrų, druską, ir kepimo milteli...
Receptas. Vegetariška rytinė košė
INGREDIENTAI: 100 gramų avižų (dribsniai) šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kviečių (kruopos) 2 litrai vandens šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas sultinio (daržovių, arba grybų, kubelis) 100 gramų miežinių kruopų šiek tiek linų sėmenų (bei kviečių sėmenys po 50 g) PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenį supilame į puodą ir jame sutrupiname buljoną. Didesniame inde sumaišome kruopas į vientisą masę.
Receptas. Sausainiai su sėklomis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas moliūgų (sėklos) 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų 1 vienetas kiaušinių 280 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) 1 arbatinis šaukštelis druskos 100 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 100 gramų mocarelos sūrio 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Migdoliniai keksiukai su aguonomis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aguonų šiek tiek cukraus 6 valgomieji šaukštai medaus 2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (ekstraktas) šiek tiek migdolų (plokštelės) 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų (nebalinti) 1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo) 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 stiklinė pasukų (neriebios) 2/5 stiklinės lin...
Receptas. Auksinis tinginys su grūdais
INGREDIENTAI: šiek tiek moliūgų (sėklos) šiek tiek saulėgrąžų 60 mililitrų pieno 600 gramų sausainių (paprasti) 250 gramų sviesto 397 gramai kondensuoto pieno šiek tiek linų sėmenų šiek tiek sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepiname sezamo, linų sėmenų, saulėgrąžų bei moliūgų sėklas (jų turėjau po 10 g). Kol jos atvės, susmulkiname sausainius.
Receptas. Spirgynė
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos 0.5 litro linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Sėmenis reikia pakepinti keptuvėje, nuolat maišant, kol apskrus. Kepimo pabaigoje šiek tiek pasūdyti. Tada sumalama su kavamale iki miltelių. Galima valgyti tik pasūdytą arba dar pridėti pipirų ir smulkiai sukapotą svogūną. Spirgynė valgoma su virtomis bulvėmis. Skanaus.
Receptas. Avižiniai sausainiai
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus šiek tiek moliūgų (sėklos) šiek tiek saulėgrąžų 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 200 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 500 gramų avižinių dribsnių šiek tiek linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Avižinius dribsnius susmulkiname (aš malu su kavamale). Kiaušinius ir cukrų išplakame su mikseriu. Ištirpiname sviestą. Sodą nugesiname su grietine.
Receptas. Vafliai su linų sėklomis ir bananais
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 400 mililitrų pasukų 2 valgomieji šaukštai linų sėmenų (sumalti) PARUOŠIMO BŪDAS: Išmaišyti pasukas, kiaušinius, cukrų ir aliejų. Bananą sutrinti ir sudėti į pasukų masę. Suplakti su mikseriu. Tada suberti miltus, linų sėmenis ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.
Receptas. Silkutė su linų sėmenimis Kūčių vakarui
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų (didesni) 1 vienetas svogūnų (mažas) 1 vienetas silkių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 5 valgomieji šaukštai linų sėmenų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje. Sudedame svogūnus į silkinę, ant svogūnų sudedame nuvalytą ir supjaustytą silkę.
Naminis mišinys, kuris organizmą išvalo tarsi šluota: verta išbandyti
Linų sėmenų nauda ir maistinės savybės įrodytos jau seniai, o kartu su medumi jos turi nuostabų detoksikacinį efektą, valo žarnyną, tonizuoja kraujagysles ir stiprina imuninę sistemą.
Bičių produktuose yra specialių pigmentų, kurie lengvai skaido lipidus. Taip medus papildo organizmo vitaminų atsargas, stimuliuoja virškinamojo trakto darbą, daro antibakterinį ir bendrą stiprinamąjį poveikį. O jei prieš miegą vartosite jo su šiltu pienu, pamiršite nemigą ir sumažinsite nerimą.
2 ingredientai ir svoris tirpsta savaime. Išbandę – nesigailėsite
Apie lieknas ir dailias kūno linijas svajoja tiek vyrai, tiek moterys. Ką daryti, kai vis pritrūkstame laiko sportuoti ar laikytis sveikos gyvensenos principų? Išmėginkite moterų pamėgtą derinį, padėsiantį atsikratyti svorio bei sumažinti kūno apimtis. Gėrimas iš 2 ingredientų Linų sėmenys yra būtent tai, ko reikia kiekvienai, norinčiai sulieknėti. 100 proc. natūrali medžiaga padės lieknėti lengvai ir greitai.
Linų sėmenys – tūkstančio problemų sprendimas
Lietuvoje linų auginimas turi gana gilias tradicijas. Linas auginamas ne tik kaip pluoštinis, bet ir kaip turintis nemažai gydomųjų savybių augalas: sėmenyse gausu riebalų, baltymų bei dietinių skaidulų, aliejuje – daug įvairių vitaminų, provitamino A, mineralinių medžiagų, fermentų ir t. t. Kita vertus, linai – tai ne tik vaistas, bet ir itin gera kosmetinė priemonė: naudojant ar vartojant linų sėmenų produktus, plaukai greičiau auga, tampa žvilgantys, stiprūs, o oda – švelni ir skaisti.
Vaistažolės gali padėti ir pakenkti
Lino šventėje Budraičiuose (Kelmės rajonas) viešėjęs vaistininkas ir žolininkas Virginijus Skirkevičius teigė, jog vaistažolės iš tiesų gali labai pagelbėti žmogui, tačiau ir pakenkti – taip pat, jei pakliūva į neišmanančiojo rankas. Pagiriamasis žodis avietėms ir linų sėmenims Vaistininkas ir žolininkas Virginijus Skirkevičius teigė, jog iš augalų žmogus gali gauti didžiulę pagalbą.
Ekologiškam lietuviškam aliejui pirkėjų netrūksta
Prieš didžiąsias metų šventes darbo netrūksta aliejaus spaudėjams. Anot ekologiško aliejaus gamintojų, kol kas į užsienio rinkas įsiveržti trukdo per mažas spaudžiamo aliejaus kiekis.
Linų sėmenis tiesiog išgraibsto lietuviai. Lietuviško ekologiško aliejaus kokybę ypač vertina vokiečiai, praneša LTV „Panorama“.
Šalto spaudimo aliejaus pradininko ūkininko Edmundo Jastramsko ūkyje – pats darbymetis. Anot ūkininko, prieš didžiąsias metų šventes pluša visa šeima.
Linų sėmenys gali apsaugoti nuo radiacijos
Tyrimai su pelėmis atskleidė, kad linų sėmenys gali apsaugoti organizmą nuo radiacijos keliamos žalos.Pelės, kurios ėdė linų sėmenis prieš jas apšvitinant radiacija arba 6 savaites po radiacijos gavimo, patyrė mažiau plaučių susirgimų nei tie graužikai, kurie nebuvo maitinami linais.
Praėjus 4 mėnesiams po radiacijos gavimo, daugiau nei 88 procentai pelių, kurios ėdė linų sėmenis vis dar buvo gyvos. O iš tų graužikų, kurie linų negavo, išgyveno tik 40 procentų.