Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Šluotele sumaišykite viename dubenyje miltus, linų sėmenis, aguonas, kepimo miltelius ir druską. Šluotele išplakite kiaušinį su medumi. Tuomet įmaišykite pasukas, alyvuogių aliejų ir migdolų ekstraktą. Galiausiai įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Tešlą supilstykite į formeles ir viršų apibarstykite cukrumi bei migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 20-25 min. Skanaus.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aguonų
šiek tiek cukraus
6 valgomieji šaukštai medaus
2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (ekstraktas)
šiek tiek migdolų (plokštelės)
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų (nebalinti)
1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo)
6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 stiklinė pasukų (neriebios)
2/5 stiklinės linų sėmenų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Šluotele sumaišykite viename dubenyje miltus, linų sėmenis, aguonas, kepimo miltelius ir druską. Šluotele išplakite kiaušinį su medumi. Tuomet įmaišykite pasukas, alyvuogių aliejų ir migdolų ekstraktą. Galiausiai įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Tešlą supilstykite į formeles ir viršų apibarstykite cukrumi bei migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 20-25 min. Skanaus.