Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų. Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų. Palaikyti šiltai tešlą 2 val. Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais. Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Autorius: Verutė
INGREDIENTAI:
700 gramų kvietinių miltų
500 gramų vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
25 gramai mielių (šviežios)
130 gramų avižinių dribsnių
50 gramų linų sėmenų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų. Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų. Palaikyti šiltai tešlą 2 val. Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais. Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.