• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 25 gramai mielių (šviežios)
  • 130 gramų avižinių dribsnių
  • 50 gramų linų sėmenų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
    Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų.
    Palaikyti šiltai tešlą 2 val.
    Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais.
    Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Autorius: Verutė

INGREDIENTAI:

  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 25 gramai mielių (šviežios)
  • 130 gramų avižinių dribsnių
  • 50 gramų linų sėmenų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Tada sudėti druską, aliejų, avižinius dribsnius, linų sėmenis ir likusį vandenį. Gerai išmaišyti ir palikti 30 min, kad pakiltų.
    Po pusvalandžio suberti miltus ir minkyti tešlą mikseriu arba rankomis tol, kol nebelips. Jei reikia, įberti miltų.
    Palaikyti šiltai tešlą 2 val.
    Tada paminkyti tešlą dar kartą, suformuoti du norimos formos kepaliukus. Sudėti ant skardos, pabarstytos miltais, palikti 30 min. Padaryti kelias įpjovas aštriu peiliu, pabarstyti miltais.
    Kepti ant galinės lentynos 225 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Autorius: Verutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų