1 vienetas sultinio (daržovių, arba grybų, kubelis)
100 gramų miežinių kruopų
šiek tiek linų sėmenų (bei kviečių sėmenys po 50 g)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vandenį supilame į puodą ir jame sutrupiname buljoną. Didesniame inde sumaišome kruopas į vientisą masę. Kai vanduo užverda, supilame kruopas ir paverdame 5 min. Išjungiame ugnį ir uždengę dangčiu leidžiame kruopoms subrinkti. Po 15 min viską permaišome ir nuėmę dangtį paliekame brinkti 5 minutėms. Paskui sudedame sviestą ir grietinę ir viską sumaišome. Patiekdami ant košės užbarstome maltų pipirų pagal skonį.
Autorius: renaldas
INGREDIENTAI:
100 gramų avižų (dribsniai)
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų kviečių (kruopos)
2 litrai vandens
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas sultinio (daržovių, arba grybų, kubelis)
100 gramų miežinių kruopų
šiek tiek linų sėmenų (bei kviečių sėmenys po 50 g)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vandenį supilame į puodą ir jame sutrupiname buljoną. Didesniame inde sumaišome kruopas į vientisą masę. Kai vanduo užverda, supilame kruopas ir paverdame 5 min. Išjungiame ugnį ir uždengę dangčiu leidžiame kruopoms subrinkti. Po 15 min viską permaišome ir nuėmę dangtį paliekame brinkti 5 minutėms. Paskui sudedame sviestą ir grietinę ir viską sumaišome. Patiekdami ant košės užbarstome maltų pipirų pagal skonį.