Avižinius dribsnius susmulkiname (aš malu su kavamale). Kiaušinius ir cukrų išplakame su mikseriu. Ištirpiname sviestą. Sodą nugesiname su grietine. Viską supilame ant susmulkintų dribsnių. Į tą patį indą beriame salėgrąžas, moliūgų ir linų sėklas (aš beriu visko maždaug po saują). Viską išmaišome. Tada supilame miltus ir dar kartą viską išmaišome. Į skardą klojame kepimo popierių ir formuojame sausainiukus. Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Skanaus.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek moliūgų (sėklos)
šiek tiek saulėgrąžų
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
200 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
500 gramų avižinių dribsnių
šiek tiek linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avižinius dribsnius susmulkiname (aš malu su kavamale). Kiaušinius ir cukrų išplakame su mikseriu. Ištirpiname sviestą. Sodą nugesiname su grietine. Viską supilame ant susmulkintų dribsnių. Į tą patį indą beriame salėgrąžas, moliūgų ir linų sėklas (aš beriu visko maždaug po saują). Viską išmaišome. Tada supilame miltus ir dar kartą viską išmaišome. Į skardą klojame kepimo popierių ir formuojame sausainiukus. Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Skanaus.