kiaulienos išpjova
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiaulienos išpjova“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiaulienos išpjova“.
Receptas. Guliašas su pipirais
INGREDIENTAI: 1.5 valgomojo šaukšto juodųjų pipirų (grūsti) 2 vienetai morkų 800 gramų kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais, apibarstyti pipirais, druska ir pakepti ant keptuvės 5 min, baigaint kepti sudėti miltus ir gerai išmaišyiti.
Receptas. Kiauliena folijoje
INGREDIENTAI: 4 česnakų 3 valgomieji šaukštai kmynų 5 valgomieji šaukštai garstyčių šiek tiek džiūvesėlių (juodos duonos) 1 kilogramas kiaulės išpjovos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto prieskonių (vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovos gabalą įsmaigstyti stambiai supjaustytais česnakais ir apvolioti kmynuose. Ištepti aliejumi, vegeta ir garstyčiomis, apiberti džiūvėsiais.
Receptas. Kiaulienos kepsneliai su šonine
INGREDIENTAI: 100 gramų alyvuogių aliejaus 100 gramų kiaulės šoninės (šalto rūkymo, plonai pjaustyta) 300 gramų kiaulės išpjovos (nedidelė) 100 gramų sūris (graikiškas, kietesnis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą supjaustyti apie 15 mm storio riekutėmis, iš vienos pusės padaryti nedidelę įpjovą (neperpjauti kiaurai!), įdėti nedidelį gabalėlį graikiško sūrio, ant viršaus uždėti juostelę šoninės, gerai prispausti delnu, kad šiek tiek susiplotų ir sūris pasklistų viduje...
Receptas. Greitas ir skanus šašlykas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės išpjovos (ar kumpis) 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Labai skanus ir greitas šašlykas. Mėsą, geriausia kiaulienos išpjovą (galima naudoti iš vištieną, jautieną) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Išspauskite citrinos sultis ant mėsos. Įdėkite druskos, griežinėliais pjaustytą svogūną.
Receptas. Kiaulienos vyniotinis su grybais ir slyvomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų 1 vienetas obuolių 50 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 100 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą įpjauti išilgai. Iš vidurio išimti dalį mėsos, ištrinti pipirais, kalendra ir palaikyti šaldytuve 1 val. Išpjautą mėsos dalį sumalti. Obuolį ir slyvas supjaustyti, sudėti į maltą mėsą kartu su kiaušiniu.
Receptas. Kiauliena su džiovintais pomidorais ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas paprikų 3 vienetai pomidorų pastos 10 vienetų pomidorų pastos (džiuovinti) 5 vienetai svogūnų šiek tiek sojos padažo 1 kilogramas kiaulės išpjovos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsos gabale padaryti keletą įpjovų-kišenėlių. Sumaišyti sojos padažą su citrinos sultimis ir prieskoniais. Šiame marinate palaikyti mėsą 2 val. Po 2 val. į mėsos kišenėles sudėti po du džiovintus pomidoriukus ir po kelis svogūno žiedus.
Receptas. Kiauliena vengriškai
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti) 1/3 arbatinio šaukštelio kmynų 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 750 gramų raugintų kopūstų 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 0.5 kilogramo kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną ištrinti su druska, pipirais ir apkepti kartu su stambiai kapotais svogūnais.
Receptas. Buritos (burritos)
INGREDIENTAI: 0.5 valgomojo šaukšto apelsinų (žievelė) 1 stiklinė pomidorų padažo 900 gramų kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1.5 stiklinės sultinio 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (konservuoti, smulkinti) 8 vienetai tortilijos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir įkiškite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Receptas. Kiaulienos išpjovos kepsneliai
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės išpjovos 300 gramų kiaulės šoninės (sūdyta, supjaustyta juostelėmis) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą supjaustyti 1,5-2cm storio griežinėliais, kiekvieną apsukti šoninės juostele ir verti ant iešmų. Pabarstyti pipirais iš abiejų pusių, jei šoninė silpnai sūdyta, kepsnelius galima šiek tiek pabarstyti druska. Kepti keptuvėje arba ant griliaus po 5-8 min iš abiejų pusių.
Receptas. Daržovių salotos su kiauliena
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės išpjovos 5 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai paprikų (raudonoji) 1 gūželė salotų 1 gūželė brokolių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 vienetas citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą supjaustyti 1 cm griežinėliais. Pabarstyti druska bei pipirais. Apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Garuose troškinta kiauliena ir daržovės
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 2 vienetai kiaulės išpjovos šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (įvairūs) 200 gramų žiedinių kopūstų šiek tiek brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Į specialų garuose troškinantį puodą apatiniame inde supilti vandenį ir įberti 1 arbatinį šaukštelį druskos. Viršutiniame inde sudėti mėsą ir troškinti 20 min. Supjaustyti bulves į 4 dalis, morkas griežinėliais, išskaidyti galvutėmis brokolius bei žiedinius kopūstus.
Receptas. Neringos kiaulienos guliašas
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek margarino šiek tiek svogūnų šiek tiek majonezo 500 gramų kiaulės išpjovos šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės šiek tiek prieskonių šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus pakepiname keptuvėje kol jie taps minkšti ir praras savo kartumą. Po to įdedame gabaliukais pjaustytą mėsą. Kepiname iki tol kol iš mėsos išsiskirs sultys. Svogūnus ir mėsą dedame į puodą. Užpilame vandeniu.
Receptas. Kiaulienos suktinukai grietinėlės padaže
INGREDIENTAI: 5 česnakų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulienos kumpio (virtas) šiek tiek grietinėlės šiek tiek kiaulės išpjovos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą ir kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Į kiaulienos išpjovos juostelę įdėti kumpio juostelę ir susukti.
Receptas. Kiaulienos filė su saulėgrąžomis
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 česnakų šiek tiek saulėgrąžų (kepintos) 50 gramų alyvuogių aliejaus 500 gramų kiaulės išpjovos 3 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną pasūdyti, ištrinti pipirais. Šiek tiek apkepti keptuvėje, po to pašauti į 200 laipsnių orkaitę 30 min. Saulėgrąžas susmulkinti blenderyje su baziliku, įpilti aliejaus, įspausti česnaką, sudėti aitresnio skonio sutarkuotą sūrį.
Receptas. Kiauliena meksikietiškai
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek paprikų šiek tiek petražolių šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek svogūnų šiek tiek konservuotų kukurūzų (su žirneliais ir paprika) šiek tiek kiaulės išpjovos šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (mėsos) šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, ištrinti prieskoniais. Svogūnus supjaustyti ir sumaišyti su mėsa. Palaikyti šiek tiek šaldytuve.
Receptas. Kiauliena su obuoliais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) 2 vienetai obuolių 2 vienetai svogūnų 500 gramų kiaulės išpjovos 40 gramų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos filė supjaustyti gabaliukais, apkepinti. Svogūną supjaustyti griežinėliais, pakepinti kartu su kiauliena. Obuolius nuvalyti, supjaustyti storomis skiltelėmis, pridėti prie kiaulienos, uždengti, patroškinti 5-7 minutes. Patiekiant apibarstyti smulkintais krapais.
Receptas. Kiauliena su tailandietiškomis daržovėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krakmolo šiek tiek mairūnų 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 0.5 stiklinės grietinėlės 320 gramų kiaulės išpjovos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 325 gramai daržovių (šaldytos, "Wok Thai") šiek tiek raudonėlių 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Tailandietiškų daržovių mišinys: geltonosios morkos mo...
Receptas. Kiauliena su bulvėmis
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 vienetai kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą įtrinti spaustu česnaku. Į dubenį sudėti mėsą, suberti pipirus, druską, majonezą ir viską gerai išmaigyti. Palikti pastovėti 2 val. Bulves nuskusti, nuplauti ir perpjauti į 2-3 dalis.
Receptas. Druskoje kepta išpjova
Taip iškepta mėsa išlieka labai sultinga viduje.
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulės išpjovos 200 gramų druskos Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių baltymų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Česnako skiltelę sutrinti, berti pipirus, pilti kiaušinio baltymą. Išmaišyti. Šiuo mišiniu aptepti mėsą kulinariniu teptuku.
Receptas. Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
INGREDIENTAI: 0.5 valgomojo šaukšto čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas žemės riešutų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 800 gramų kiaulės išpjovos 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ grybų sultinys) 400 gramų daržovių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Taip pat reikės 1 pakelio italų virtinukų gnocchi.
Receptas. Suktinukai ryžių popieriuje
INGREDIENTAI: 100 gramų makaronų (kinietiški) 500 gramų kiaulės išpjovos (ar paukštienos) šiek tiek prieskonių šiek tiek prieskonių (ryžių) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumalame pasirinktą mėsos gabaliuką, pagardiname prieskoniais, įdedame kinietiškų makaronų ir kinietiškų grybų (prieš tai išvirti ir smulkiai supjaustyti). Į ryžių popierių dedame po valgomąjį šaukštą paruošto faršo ir sukame kaip balandėlius arba į lazdeles. Kepame fritiūrinėje.
Receptas. Kiaulienos išpjova su grybais ir sūriu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės išpjovos 500 gramų bulvių 150 gramų fermentinio sūrio 100 gramų pievagrybių 30 gramų prieskonių šiek tiek raugintų agurkų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovos gabaliuką nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite išilgai į tris dalis. Supinkite iš jų pynelę ir galiukus susmeikite dantų krapštukais.
Receptas. Vytinta išpjova
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek kardamono (maltas) šiek tiek mairūnų šiek tiek muskato (maltas) 500 gramų kiaulės išpjovos 50 gramų druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite.
Receptas. Kiauliena svogūnų ir grietinėlės padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas, maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės 400 gramų kiaulės išpjovos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 stiklinė sultinio šiek tiek prieskonių (kiaulienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Nupjaustykite kiaulienos išpjovos plėves bei nuplaukite ir nusausinkite mėsą.
Receptas. Klevų sirupu glazūruota kiaulienos išpjova
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulės išpjovos 1/3 stiklinės klevų sirupas 2 skiltelės česnakų (sutrinti) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai dižono garstyčios 1 arbatinis šaukštelis imbierų (smulkintas, šviežias) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Išpjovą ištrinti druska ir pipirais, apkepti įkaitintame aliejuje. Puodelyje sumaišyti klevų sirupą, garstyčias, smulkintą česnaką ir imbierą.
Savaitgalio pietums: kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže bei karamelės pyragaičiai
Šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas vėl kviečia pasisemti skanių idėjų. O kas gali būti geriau, nei greitai pagaminamas skanus maistas. Šį kartą Gian Luca leis patinginiauti ir parodys ne daugiau pusvalandžio reikalaujantį patiekalą su egzotišku prieskoniu.
O desertui – klasikiniai skoniai. Ali pasiūlys nuostabų pyragaičių receptą. Jį tikrai verta išsisaugoti, kadangi dominuos vieni mėgstamiausių skonių – tai karamelė ir šokoladas.
Receptai alkaniausiems: itin sočios pusryčių bandelės ir egzotiška kiauliena
Besibaigiant pavasariui ir šiltėjant orams vis dažniau ieškome ypatingų, bet paprastų receptų, kuriuos galėtume pasigaminti gamtoje bei taip nustebinti savo artimuosius ir draugus. Todėl šį šeštadienį laidoje „Skaniai ir paprastai“ laidos vedėjas Gediminas paruoš du patiekalus, kurie tiks tiek užkandžiauti namie, tiek išvykoms su artimaisiais gryname ore. Pirmoje laidos dalyje virtuvės šefas pasiūlys itin sočius vėlyvuosius pusryčius, kuriuos norėsis iškart ragauti, tai – iškylos bandelės.