Taip iškepta mėsa išlieka labai sultinga viduje.
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaulės išpjovos
- 200 gramų druskos
- Aptepimui:
- 1 vienetas kiaušinių baltymų
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
- 1 skiltelė česnakų
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Česnako skiltelę sutrinti, berti pipirus, pilti kiaušinio baltymą. Išmaišyti. Šiuo mišiniu aptepti mėsą kulinariniu teptuku.
- Druską paskirstyti tolygiu sluoksniu kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Išpjovą volioti druskoje taip, kad kuo daugiau jos priliptų iš visų pusių, taip pat ir iš galų. Ant viršaus galima paberti likusios druskos. Palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje.
- Kepti iki 245 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.
- Palikti kepsnį pastovėti 15 minučių. Tuomet nuimti druskos plutelę ir pjaustyti.
REKLAMA