Mėsą, geriausia kiaulienos išpjovą (galima naudoti iš vištieną, jautieną) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Išspauskite citrinos sultis ant mėsos. Įdėkite druskos, griežinėliais pjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirų ir prieskonių pagal fantaziją. Nenaudokite prieskonių kurie turi E621 ar kitų skonio stipriklių, aromatizatorių, konservantų.
Mėsą išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Kepti jau galima po valandos, tačiau taip galima laikyti ir dvi paras.
Kepkite suvėrę ant iešmų, virš laužo žarijų. Valgykite su pomidorų padažu, juoda duona. Jei mėgstate garnyrui galite pasidaryti virtų ryžių. Taip pat skanu garnyrui svogūnų salotos:
Pjaustytas svogūnas, šiek tiek vyno acto, ar paprasto skiesto acto, juodųjų pipirų.
SKANU.
Autorius: Tomas M.
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės išpjovos (ar kumpis)
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek prieskonių (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai skanus ir greitas šašlykas.
Mėsą, geriausia kiaulienos išpjovą (galima naudoti iš vištieną, jautieną) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Išspauskite citrinos sultis ant mėsos. Įdėkite druskos, griežinėliais pjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirų ir prieskonių pagal fantaziją. Nenaudokite prieskonių kurie turi E621 ar kitų skonio stipriklių, aromatizatorių, konservantų.
Mėsą išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Kepti jau galima po valandos, tačiau taip galima laikyti ir dvi paras.
Kepkite suvėrę ant iešmų, virš laužo žarijų. Valgykite su pomidorų padažu, juoda duona. Jei mėgstate garnyrui galite pasidaryti virtų ryžių. Taip pat skanu garnyrui svogūnų salotos:
Pjaustytas svogūnas, šiek tiek vyno acto, ar paprasto skiesto acto, juodųjų pipirų.