kepsniai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepsniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepsniai“.
Šie vištienos kepsneliai taps rudens mėgstamiausiais: paprasta, pigu ir labai skanu
„Labai paprastas, toks naminis maistas, kuris mūsų šeimoje yra mėgiamas. Gal ir jums patiks. Tikslių proporcijų nerašau, viskas pagal poreikius“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Vištienos filė perpjaukite į 3 dalis ir išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir palikite pasimarinuoti, kol pasiruošite morkas.
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Dar įtarkuokite česnako.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Vištieną pamirkykite kiaušinio plakinyje, tuomet miltuose arba džiūvėsėliuose.
Veganas kieme šašlykus kepantiems kaimynams grasina teismu: bendruomenė šokiruota
Vienas vyras socialiniame tinkle paklausė vartotojų, ar gali paduoti į teismą kaimynus, kurie savo sode kepa kepsnius, nors žino, kad jis yra veganas ir kad jam nepatinka sklindantis kepamos mėsos kvapas. Jam teko praryti karčios realybės piliulę.
Veganas sukėlė pasipiktinimą atskleidęs, kad nori paduoti į teismą kaimynus už tai, kad šie kepa kepsnius savo nuosavoje teritorijoje.
Pasakė, kiek kartų per savaitę galima valgyti kiaulieną: nerizikuokite sveikata
Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi sotesnio maisto, tad mitybos racioną papildo ir daugiau patiekalų iš mėsos. Kiaulienos nugarinę įprasta naudoti šašlykams, tačiau ji puikiai tiks ir orkaitėje keptiems sultingiems kepsniams, o su prieskoninių žolelių bei medaus marinatu tikrai sužadins skonių receptorius ir nustebins šeimos narius. Tačiau gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad kiauliena – riebi mėsa, tad reikėtų jausti saiką.
Šis šnicelių receptas nukels atgal pas Mamą: skonis vertas 10 balų
„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
Atskleidė močiutės firminių kepsnių receptą: giria visi vaikai
„Senai planavau pagaminti troškintus karbonadus. Tai mano žento Močiutės receptas, už kurį esu labai dėkinga. Vis tik ne veltui vaikai taip giria šį firminį Močiutės receptą. Troškinti karbonadai išties labai labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Įspėja šašlykų ir kepsnių mėgėjus: šios klaidos gali baigtis liūdnai
Tikriausiai daugelis lietuvių neįsivaizduoja savaitgalių be laiko praleidimo gamtoje, valgant ant žarijų paruoštus šašlykus ar kepsnius. Tačiau specialistai skuba įspėti, kad kepta mėsa gali būti ne tik skani, bet ir pavojinga sveikatai.
Apie tai, kodėl reikėtų nepiktnaudžiauti grilyje ruoštais patiekalais ir kaip paruošti mėsą, kad ji būtų nekenksminga sveikatai, naujienų portalui tv3.lt papasakojo biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
Pigu, greita ir skanu: šie vištienos kepsneliai sužavės visus
„Pasidalinsiu gardžia idėja, kuri puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Dažniausia vištienos kepsnius gaminu su džiūvesėliais. Tačiau radusi virtuvės spintelėje kukurūzų dribsnių likutį, net nedvejodama nusprendžiau juos sunaudoti kepant vištieną. Kepsniai gavosi labai gardūs... Traški plutelė, vištiena sultinga, o ir virtuvėje sugaišau 12–15 minučių“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Šie kiaulienos kepsneliai patiks visiems: tiks ir pietums, ir Velykoms
„Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Kartais juk taip sunku sugalvoti ką čia vėl paruošus vakarienei, tad visada gerai pasižvalgyti ir pasižymėti greitos vakarienės receptus. Ir be abejo, kuo mažiau ingredientų, tuo geriau. Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius.
Jautienos kepsnys su salotomis ir balta žuvimi: nustebins kiekvieną svečią
Paslapčių, kaip pagaminti tobulą patiekalą, yra daugybė. Viena iš jų – tobulai parinkti prieskoniai, todėl TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco praėjusį sekmadienį paskyrė būtent jiems. Žiūrovai sužinojo daugybę naudingų patarimų – nuo to, kaip iš tiesų reikėtų naudoti prieskonius, iki to, kaip išvengti dažno virtuvėje daromų klaidų.
Gian Luce taip pat parodė, kaip pagaminti jautienos antrekotą ir baltą žuvį su pavasariškomis salotomis.
Labai skanus šoninės suktinis: puikiai tiks šventiniam stalui
Žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco praėjusį sekmadienį TV3 žiūrovus pakvietė kiek kitokiai „La maistas“ laidai. Jis ne tik aplankė nuo karo siaubo pabėgusius ir mūsų šalyje prisiglaudusius ukrainiečius, bet kartu su savo bičiuliu, Lietuvoje gyvenančiu ukrainiečiu režisieriumi Aleksu Matvejevu, ruošėsi pagaminti jiems maisto.
Kartu jie gamino ir šoninės suktinį.
REKLAMA
REKLAMA
Nostalgiški minkšti kotletai pagal Iloną: „Reikalauju išbandyti“
„Tokius kotletus valgėme valgyklose. Jie tobuli, sultingi ir purūs, tiesiog tirpsta burnoje, aš reikalauju juos išbandyti! O paruošti labai paprasta ir lengva 20 kotletų iš 1 kg maltos mėsos. Tad labai pigu, nostalgiška ir tobulai skanu mėgstantiems naminį paprastą maistą. Bulvių košei yra atskira odė, orinė, puri, glotni, švelni išplakta su mikserio šluotele ir taip, tai ne tas pats kas sublenderiuota tyrė“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Išdavė, kaip ant žarijų išsikepti skaniausius šonkaulius: patiks visiems
Šylant orams ir daugiau dėmesio skiriant lengvesniems patiekalams, vertėtų nepamiršti ir mėsos. Tinkamai pasirinkus mėsos rūšį ir gabalėlį, ją nesudėtinga paruošti ne tik ant viryklės ar oraitėje, bet ir ant grilio, o dūmo aromatu dvelkiantys kepsniai ar šonkauliukai gali tapti puikiu vakarienės akcentu.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad mėsa yra kasdienio pirkinių krepšelio prekė, o mėgstamiausia – kiauliena.
Šie kepsniai sužavės visą šeimyną: Rita rekomenduoja 100 proc.
„Skaniems ir sotiems pietums – šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų, burokėlių bus dar skaniau. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais. Baltasis padažas čia tiks tobulai“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Šefas atskleidė skaniausius šašlykų marinatus: išbandyti tikrai verta
Šefas Vylius Blauzdavičius sako, kad grilinant mėsą labiausiai tinka tie marinatai, kurie patinka žmogui. Tačiau yra kelios taisyklės, kurias turėtų žinoti kiekvienas, norintis iškepti sultingą, savo tikrojo skonio nepraradusią ir dūmo aromatu kvepiančią mėsą.
Tai akcentuodamas, grilio ekspertas dalijasi mėsos marinavimo subtilybėmis ir siūlo išbandyti sauso marinato receptus, nustebinsiančius netikėta skonio palete.
Perspėja prieš Jonines: šių dešrelių kepti ant laužo negalima
Dešrelių įvairovė labai didelė, tačiau ne visos tinkamos kepti ant laužo ar kepsninėje. Svarbiausia, renkantis kepimui tinkančias dešreles, atidžiai skaityti, kokią informaciją jų etiketėse pateikia gamintojai.
Jose nurodoma ne tik dešrelių sudėtis, vartojimo instrukcija (pašildyti, virti, kepti įprastai ar ant žarijų), bet ir laikymo sąlygos, tinkamumo vartoti terminai. Verta atkreipti dėmesį ir kaip jos supakuotos, į pakuotės sandarumą.
Įspėja šašlykų mėgėjus: kelios klaidos gali baigtis rimtomis problemomis
Sulaukus pavasario, šašlykų ar kepsnių kvapą užuosti galima bene kiekviename kieme. Nors ant žarijų kepti gaminiai yra gana dažnas šiltojo sezono savaitgalio palydovas, gydytojai sako, kad tokiu maistu piktnaudžiauti nereikėtų. Ant laužo kepta mėsa gali padidinti ne tik nutukimo, bet ir vėžio riziką.
Kai norisi paprastai ir skaniai: nostalgiški šniceliai su bulvių koše ir burokėliais
„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
Gardūs kiaulienos kepsneliai pagal Liuciją: taip, kaip mokė mama
„Apskritai labai mėgstu kiaulienos kepsnius, tad man šis patiekalas super skanu. Amerikoje tokiu būdu kiaulieną nelabai kas ruošia, bet Lietuvoje, bent jau mano mama kiaulienos kepsnelius taip dažnai gamina ir daržoves renkasi pagal tai, ką turi šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 500 g kiaulienos nugarinės; 250 g sūrio („Gouda“, „Edamo“ ar pan.); 100 g pievagrybių; 2 nedidelių pomidorų; 3 valg. š. majonezo; 1 valg.
Paprastai gardus šašlykų marinatas: išeina minkšti ir be galo sultingi
Savaitgalį planuojate išsikepti gardžių šašlykų? Tuomet išbandykite juos marinuoti šiuo būdu, kuriuo su skaitytojais dalijasi tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė.
Reikės: 1,5–2 kg kiaulienos sprandinės; 1 v.š. šaukšto su kaupu smulkių garstyčių; 2–3 v.š. aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų; 1 a.š. česnako miltelių; 1 a.š svogūno miltelių; druskos pagal skonį.
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Dėti prieskonius (išskyrus druską) ir gerai įtrinti rankomis mėsą.
Lauko kepsninėje tyko grėsmė: nedarykite šios klaidos
Vasariški orai įkvepia leisti laiką lauke, o daugelis gyventojų iškylų ir popiečių gryname ore neįsivaizduoja be kepsninėse ir šašlykinėse grilinamų patiekalų bei gardėsių. Vis dėlto karšti pelenai ir žarijos iš be priežiūros paliktos ar netinkamai įrengtos kepsninės gali sukelti gaisrą ir padaryti rimtų nuostolių ar net kelti pavojų gyvybei – tokių įvykių jau užfiksuota ir šiemet.
Pamirškite prikepusią mėsą ant grotelių: tereikia žinoti šiuos dalykus
Maistą kepsninėje kepti taip, kad jis nepriliptų prie grotelių yra panašus menas, kaip ir suplakti gerą kokteilį – viskas priklauso nuo temperatūros skirtumų. Kaip tai padaryti?
Pirmas žingsnis – Grūdinkite groteles
Svarbiausias dalykas, norint, kad mėsa neliptų prie kepsninės grotelių – gerai jas užgrūdinti. Kepsninės groteles reikia grūdinti tik jas įsigijus, o taip pat ir po gilaus jų valymo bei riebalų šalinimo.
Edita atskleidė skaniausią šašlykų marinatą: išbandytas jau ne kartą
„Kai jau galima pietus ir vakarienę valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: 1.5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnų; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Nustokite kepti šiuos patiekalus ant grotelių: jūsų organizmas jums padėkos
Sveiko gyvenimo būdo ieškantys žmonės vis dažniau atsisako mėgstamiausių ant grotelių ruošiamų patiekalų – šašlykų, dešrelių, mėsainių.
Sveikuoliai vis dažniau renkasi liesą ėrieną, vištieną, o ne pigiausius ir populiariausius klasikinius patiekalus, rašoma dailystar.co.uk.
Nauja ataskaita atskleidžia, kad vietoj riebaus maisto taip pat vis labiau figūruoja marinuota žuvis ir salotos.
Viktorija atskleidė skaniausius kepsnius: girs visa šeimyna
„Išbandžiau ir aš kepsnius piene. Pasirodo, namiškiams tai jokia naujovė, bet aš gaminau ir ragavau pirmąkart. Mėsytė gavosi labai minkšta, bet jeigu dar pamarinuosite, tai tikrai tirps burnoje“, – sako tinklaraštininkė Viktorija.
Reikės: 8vnt. sprandinės kepsniukų; 3 svogūnų; 1 paprikos; 0.5l pieno (kuo riebesnio); 150g fermentinio sūrio; majonezo; pipirų, druskos.
GAMINIMAS
Kepsniukus išdėliojame kepimo skardoje ir apibarstę druska ir pipirais įtriname. Tada aptepame majonezu.
Rita atskleidė nostalgiškų šnicelių receptą: „Baltas padažas čia tiks idealiai“
„Skaniems ir sotiems pietums – šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų, burokėlių bus dar skaniau. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais. Baltasis padažas čia tiks tobulai“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Šiam Audronės marinatui nėra lygių: tapo šeimos firminiu
Artėja savaitgalis, tad tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė skuba pasidalinti labai geru vištienos marinato su gelsve receptu. Gelsvė yra prieskoninis ir vaistinis augalas, juo gardinami mėsos, žuvies patiekalai, puikiai tinka troškiniams, salotoms, bei padažams. Į marinatą įdėta gelsvė, vištienai suteikia ypatingą skonį, puikų kvapą. Beje, šis marinatas puikiai tiks ir kt. mėsytei marinuoti kepant šašlykus ar kepsnelius. Reikės: 800 gr. vištienos šlaunelių mėsos, 200 ml.
Tikra lietuvio svajonė. Minkštutėlis šnicelis su puria bulvių koše
„Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik manau dar greitesnis“, – sako tinklaraštininkė Liucija. Reikės: 200 g kiaulienos faršo; 200 g jautienos faršo; 100 g kalakutienos faršo (arba naudokite tiek pat kiaulienos/jautienos faršo); 2 nedidelės riekelės baltos duonos; 2 kiaušinių; 80 ml pieno; 1 nedidelio svogūno; 1 skiltelės česnako; ¾ arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų. Kepimui: 240 ml džiūvėsėlių; aliejaus.
Kai atsibosta šašlykai: dešrainiai ant laužo taps visiška vasaros bomba
Savaitgalį mėgstate išbandyti patiekalus ant griliaus, tačiau šašlykai jau spėjo nusibosti? Tuomet išbandykite dešrainius ant laužo, kurie tikrai taps vasaros favoritais. Dešrainiui reikės: dešrainių bandelės; dešrelės; majonezas; lydyto sūrio lapeliai; kečupio;prancūziškų garstyčių; marinuotų agurkėlių; tarkuoto fermentinio sūrio; baziliko. GAMINIMAS Pirmiausia kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu bei išklokite sūriu. Į vidurį dėkite po išvirtą ar apkeptą dešrelę.
Gydytojas perspėja mėgstančius kepti šašlykus: iki tragedijos – vos kelios sekundės
Dažniau lepinantys saulės spinduliai ir į viršų kylantys termometrų stulpeliai parneša apie vis labiau įsidrąsinantį pavasarį. Tai reiškia, kad jau ne už kalnų kepsninių ir jaukių pokalbių skanaujant gryname ore keptą maistą sezonas. Tačiau medikai sako, kad toli gražu ne visiems malonumai gamtoje baigiasi laimingai. Anot Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Terminių traumų skyriaus vedėjo gyd.
Tokius kepsnius paruoš kiekvienas: į pirktinius nė nežiūrėsite
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo išmokti gaminti vištienos kepsnius, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnelio. Mėgausitės skoniu ir daugiau nebežiūrėsite į pirktinius parduotuvėje. Pagaminsite lengvai ir greitai. Sugebės kiekviena šeimininkė. Jums reikės: pusės kilogramo vištienos krūtinėlės, 1 kiaušinio, vištienos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus. Įdarui: fermentinio sūrio, razinų. Paniravimui: baltos duonos, kiaušinio plakinio.
Neužtruksite nė valandos: paprasta ir gardi vištiena
Norite šeimą nustebinti gardžiu patiekalu, tačiau visai neturite laiko gaminti? Išbandykite šį paprastą pietų receptą, kuris galbūt taps vienu mylimiausiu. Ingredientai: šaldytų daržovių pakelio, bulvių, marinuotų vištienos petukų (visų produktų proporcijas pasirinkti pagal skonį) Gaminimas: Į kepimo skardą beriame daržoves, pagardiname prieskoniais, bei apšlakstome šlakeliu aliejaus. Dedame marinuotą vištieną ir prieskoniais pagardintas bulves, apšlakstome aliejumi.
Iš likusių šašlykų – kebabai ant žarijų: skonį sapnuosite dar ilgai
Šiltuosius orus retas įsivaizduotų be gardžių grilio kepsnių. Neretai iškeptų šašlykų lieka dar kitą dieną. Tokiais atvejais jums puikiai pravers šis kebabų receptas, kuris taps tikru vasaros topu. Kebabams reikės: 6 nedideles tortilijas, raudoną svogūną, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkus, 2 pomidorus, kiaulienos šašlyko ( puikiai tinka vakarykštis). Padažui: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, nat.
Išbandė kepti žuvį šiuo būdu: pralenkė net mėgstamiausius šašlykus
Vasaros dienomis trokštate kepinių ant laužo, bet mėsos produktai jau šiek tiek pabodo? Pasinaudokite šiuo gardžiu keptos lašišos receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 4- 5 asmenims reikės: 1 lašišos, prieskonių mišinio su juodaisiais sezamais arba kitokių rytietiškų prieskonių žuviai, arba bent 5 pipirų mišinio, druskos.
Šis šašlyko marinatas plinta kaip virusas: taps mėgstamiausiu
Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, daugelis lietuvių prisimena laužo kepsnius. Būtent tam su jumis dalijamės įvairiais kepsnių receptais, kurie tikrai nepalinks abejingų karštą dieną.
Internetą sprogdina Čičinskų kepsniai: gėda neparagauti
Ką skanaus ir gardaus pagaminti? Jei trūksta idėjų, išbandykite tinklaraštininkės Ingridos idėją. Ji sako, kad šie kepsniai, pavadinti Čičinskų garbei (nors iki šiol tiksliai neaišku, kieno ši pavardė yra), yra tokie gardūs, kad valgydami tiesiog apsilaižysite pirštus. Sakoma, kad jie tokie populiarūs ir lengvai pagaminami, kad, tiesiog, gėda būti jų neparagavus ar nepabandžius gaminti.
Tokių kepsnių dar nevalgėte: jie tirps burnoje
Tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė Viktorija išbandė kepsnius, keptus piene. Sunku įsivaizduoti? Vis dėlto ji įsitikinusi, kad tai yra puikaus skonio patiekalas, kuris tirpsta burnoje. Sprandinės kepsniams, keptiems piene, reikės: 8 vienetų sprandinės kepsniukų, 3 svogūnų, 1 paprikos, pusės litro pieno, 150 gramų fermentinio sūrio, majonezo, pipirų, druskos. Kepsniukus išdėliojame kepimo formoje ir apibarstę druska ir pipirais įtriname. Tada aptepame majonezu.
Naglis Šulija: savaitgalį nereikės laistyti daržų, o ir kepsniams laikas tinkamas
Giedrų ir labai šiltų orų sritis dabar yra tiktai apie Juodąją jūrą. Kitur Europoje nestinga debesų, o daug kur ir lietinga. Prie Lietuvos artėja atmosferos fronto debesys ir negausus lietus, kurį vietomis sutiksime rytoj. O poryt, tai yra sekmadienį, slėgis apie Baltiją vėl išaugs ir debesys čionai sklaidysis vėl. Kanarų salose rytoj apie 20 laipsnių, Hurgadoje saulėta ir gerokai per 30 karščio, vis karščiau darosi Antalijos apylinkėse, Romoje lietus ir tik 16, Barselonoje 19 laipsnių šilumos.
Orai: bus šilta, bet kepsnius gali apšlakstyti lietaus lašai
Gražius orus į Lietuvą atnešusi aukšto slėgio sritis nutolo į šiaurės rytus, o Baltijos regioną iš vakarų vis labiau supa ciklonas. Jis neš ir trumpą lietų, ir perkūniją. Tačiau diena, priešingai negu daugelyje Vakarų Europos valstybių, nebus visai apniukusi. Lietuvoje ateinančią naktį daug kur galimas trumpalaikis lietus. Pirmiausia lietaus debesys užklys į pajūrį, o paskui per Žemaitiją pasieks ir kitus šalies rajonus. Šiąnakt vietomis galima perkūnija.
Patarimai iškylautojams: kaip ant grotelių saugiai iškepti kepsnius?
Vasarą skubame į gamtą pailsėti ir pasimėgauti ant grotelių keptais šašlykais, dešrelėmis, daržovėmis ir kitais produktais. Kaip ir ruošiant maistą namuose, taip ir gaminant gamtoje reikėtų laikytis pagrindinių higienos taisyklių. Be abejo, lauko sąlygomis ruošti maistą ne visada būna taip paprasta, kaip namų virtuvėje, todėl reikėtų iš anksto pagalvoti ar bus galimybė maistą laikyti šaltai bei, ar vietoje galėsite nusiplauti rankas.
Atidarant kepsnių sezoną: ką naudinga žinoti?
Su atšilusiais orais ateina ir kepsnių sezonas – bene smagiausias laikas metuose, kai pilnais iškylų krepšiais nešini žmonės patraukia į gamtą ir ant laužo kepa mėgstamą maistą. Gydytojai perspėja, kad iškylaudami žmonės būtų atsargūs – atidžiai rinktųsi marinuotą mėsą bei jos kepimo būdą.
Šiuolaikinė kepsninė – ne tik tradiciniam šašlykui kepti
Kepsninės suteikia puikią galimybę pasigaminti gardžių ir sveikų patiekalų, tuo pačiu aplink save sukurdamos jaukią atmosferą bendravimui su šeima ar draugais šiltais vasaros vakarais. Turėti kepsninę nuosavame gamtos plotelyje šalia namų – didelis privalumas, tačiau kaip išsirinkti sau labiausiai tinkančią?
Šiandien kepimo ant grotelių galimybės yra labai plačios. Kai kurios kepsninės gali atstoti ir grilį, ir orkaitę, ir rūkyklą.
Kepsnių sezono atidarymas – ruošiame kalakutieną gamtoje
Atšilus orams, ežerų ir upių pakrantėse sklando viliojantis ant žarijų kepamos mėsos kvapas. Viena svarbiausių sąlygų, kad kepsniai būtų skanūs - geras oras ir šauni kompanija, tačiau yra ir dar keletas dalykų, kurie padės tapti kepsnių, šašlykų ar sparnelių kepimo čempionu. Svarbu žinoti, kaip marinuoti mėsą, kokiais prieskoniais pagardinti ir kiek laiko kepti, kad mėsa būtų sultinga ir skani.
Kepimui kepsninėje galima pirkti tiek atvėsintą, tiek šaldytą kalakutieną.
V. Radzevičius: kiekviena šalis žavi savaip
Sporto žurnalistas Vytaras Radzevičius (42), vos prieš kelias savaites grįžęs iš kelionės po Pietų Ameriką sako, kad kelionę planuoti - džiaugsmas, keliauti - katorga, o atsiminimai - apdovanojimas, kuriais jis dabar džiaugiasi. O rugpjūčio viduryje pasirodys ir dokumentinis laidų ciklas „Kartą Pietų Amerikoje“.
- Jau ne pirmus metus išsirengiate į kokią egzotišką kelionę. Kuri šalis labiausiai sužavėjo?
- Vienos išskirti negaliu. Kiekviena turi savito žavesio.