• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros dienomis trokštate kepinių ant laužo, bet mėsos produktai jau šiek tiek pabodo? Pasinaudokite šiuo gardžiu keptos lašišos receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

10

Vasaros dienomis trokštate kepinių ant laužo, bet mėsos produktai jau šiek tiek pabodo? Pasinaudokite šiuo gardžiu keptos lašišos receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

REKLAMA

4- 5 asmenims reikės: 1 lašišos, prieskonių mišinio su juodaisiais sezamais arba kitokių rytietiškų prieskonių žuviai, arba bent 5 pipirų mišinio, druskos.

Gaminimas:

Likus valandai iki kepimo, išvalytai ir nuplautai lašišai nupjaukite galvą ir perpjaukite ją pusiau, taip kad viena jos pusė būtų su stuburo kaulu, kita - be.

Odos nulupti nereikia. Užberkite prieskonių, druskos ir sudėję vėl kaip "normalią žuvį" suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę.

Palikite pasimarinuoti valandai kambario temperatūroje.

Kepant žuvį ant žarijų, nereikalinga didelė kaitra. Žarijos jau turi būti pasidengusios baltu pelenų sluoksniu. Tačiau žarijų turi būti nemažai.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite lašišą ant suveriamų grotelių ir kepkite ilgiau pirmiausia tą pusę, kurį yra į žarijas su oda. Nepergyvenkite dėl odos apdegimo.

REKLAMA

Apverskite ir apkepkite daug trumpiau tą pusę kurioje nėra odos. Ir vėl kepkite tą pusę esančią su oda. Stenkitės ilgėliau kepti tą pusę kuri su oda, o be odos- trumpiau.

Stenkitės taip pat lašišos neperkepti, kad ji neliktų sausa. Dėl tos pačios priežasties nedalinkite žuvies iš karto porcijomis. Daug geriau kepti didelį žuvies gabalą ir tik po to jį išdalinti.

Atminkite, kad daug geriau jau nepilnai iškepusi lašiša, nei perkepusi. Žinoma, žuvies vidus turi būti šiltas. Jei vidus dar šaltas, jūs turite dar ją kepti.

REKLAMA
REKLAMA

Kol nesate įgudęs, pabandykite šakute atsignybti lašišos iš pačio jos vidurio. Šilta- traukite lašišą nuo ugnies ir atskyrę odą sudėkite į pailgą serviravimo lėkštę.

Galite versti tiesiog į pačią lėkštę iš karto, nes žuvies oda pasiliks prikibusi ant grotelių. Geriausia kepti abi žuvies puses ant skirtingų grotelių.

Taip lengviau reguliuoti karštį kepsninėje perdedant groteles į skirtingas kaitros puses. Ir lengviau bus sudėti žuvį į serviravimo lėkštę.

Šaltinis: http://geravirtuve.blogspot.se

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų