Sakoma, kad jie tokie populiarūs ir lengvai pagaminami, kad, tiesiog, gėda būti jų neparagavus ar nepabandžius gaminti.
Jums reikės:
600 ramų virtų maltų bulvių, 2 kiaušinių, 1 arbatinio šaukštelio krakmolo, 2 kiaušinių, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 100 ml kefyro, 400 gramų miltų. Įdarui: 400 gramų kiaulienos faršo, 1 smulkiai pjaustyto svogūno, 2-3 skiltelių česnako, pagal skonį pipirų ir druskos.
Į maltas bulves sudedame viską, pagal receptą, ir minkome tešlą. Minkyti daug nereikia, nes ji limpa prie rankų. Truputį pamiltuojame stalo paviršių ir iš nedidelės tešlos gabalėlio iškočiojame virvute. Su kočėlu virvelę padarome plokščią, 4-5mm, storio.
Iš paruošto faršo padarome piršto storio lazdeles. Ant suplotos juostos dedame faršo pirštelius ir sukame į tešlą, kad kraštas užeitų ant kito tešlos kraštelio. Galus užspaudžiame.
Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
Skanaus!
Nuotraukų galerijoje - virtų bulvių cepelinų idėja pietums. Gaminimas - žingsnis po žingsnio.