Sprandinės kepsniams, keptiems piene, reikės:
8 vienetų sprandinės kepsniukų, 3 svogūnų, 1 paprikos, pusės litro pieno, 150 gramų fermentinio sūrio, majonezo, pipirų, druskos.
Kepsniukus išdėliojame kepimo formoje ir apibarstę druska ir pipirais įtriname. Tada aptepame majonezu. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, o papriką - trumpais šiaudeliais. Daržoves paskirstome ant kepsniukų ir užpilame pienu.
Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 50 minučių. Tada apibarstome sūriu ir kepame, kol išsilydo.
Bulvių kroketams, patiektiems prie kepsniukų, reikės:
0.5kg virtų bulvių, 1 kiaušinio, 2v.š. miltų, druskos, pipirų, aliejaus
Atvėsusias bulves sutriname trintuve. Įmušame kiaušinį, sudedame miltus, jei reikalinga, įdedame dar druskos su pipirais ir gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame suformuotus nedidelius rutuliukus.
Vis pamaišant verdame, tol kol gražiai apskrunda. Riebalų perteklių galima nusausinti servetėle.
Nuotraukų galerijoje - daugiau maisto idėjų jūsų pietums ir vakarienei.