• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik manau dar greitesnis“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik manau dar greitesnis“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 200 g kiaulienos faršo; 200 g jautienos faršo; 100 g kalakutienos faršo (arba naudokite tiek pat kiaulienos/jautienos faršo); 2 nedidelės riekelės baltos duonos; 2 kiaušinių; 80 ml pieno; 1 nedidelio svogūno; 1 skiltelės česnako; ¾ arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Kepimui: 240 ml džiūvėsėlių; aliejaus.

Padažui: 240 ml pieno; 2 valg. š. grietinės; 1 valg. š. sviesto; 1 valg. š. miltų; 1 saujos šviežių, susmulkintų krapų; druskos, juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.

Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku. Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome. Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.

Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.

Padažas – keptuvėje ištirpdome sviestą and vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja.

Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišant kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais.

Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų