Gelsvė yra prieskoninis ir vaistinis augalas, juo gardinami mėsos, žuvies patiekalai, puikiai tinka troškiniams, salotoms, bei padažams.
Į marinatą įdėta gelsvė, vištienai suteikia ypatingą skonį, puikų kvapą.
Beje, šis marinatas puikiai tiks ir kt. mėsytei marinuoti kepant šašlykus ar kepsnelius.
Reikės:
800 gr. vištienos šlaunelių mėsos, 200 ml. graikiško jogurto, gelsvės, vištienos prieskonių, česnako granulių, pipirų ir druskos mišinio
Gaminimo eiga:
Vištienos mėsą pagardinau recepte išvardintais prieskoniais, smulkiai supjausčiau gelsvę, supyliau jogurtą ir išmaišiau. Uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis kelioms valandoms.
P.s. su gelsve marinuoti vištienos kepsniai visiems labai patiko. Todėl drąsiai rekomenduoju jį jums.
Skanaus