marinatas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinatas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinatas“.
Šį daržovių marinatą vadina geriausiu iš visų: turi malonią rūgštelę
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė Edita.
Reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).
Išvardintus ingredientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
Atrado skaniausią agurkų marinatą: „Suvalgomi pirmi nesulaukus mėsos“
„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
2 kg agurkų,
1 ½ l vandens,
2 stikl. (200 ml) cukraus,
3 v.š. druskos,
9 skiltelių česnako,
18 kvepiančiųjų pipirų,
2 a.š. ciberžolės.
3 v.š. medaus,
1 ½ stikl. 9% acto.
Šis daržovių marinatas žiemai taps 2024 metų topu: išbandykite
„Atsargos žiemai arba užkonservuojame vasarą į stiklainius“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš 3 normų užsipila 2–2 l stiklainiai ir 3–1 l stiklainiai: Pomidorai; Agurkai; Cukinijos (jaunos);
Marinatas: 1,5 l vandens; 3 v. š. druskos; 3 v. š. cukraus; 100 ml acto; Krapų žiedai; Lauro lapai; Juodieji ir kvapieji pipirai; Česnakai.
Daržovių marinatas
Daržoves nuplauname, agurkams nupjaustome galiukus, cukinijas supjaustome stambiais griežinėliais.
Skaniausias daržovių marinatas su rūgštele. Recepto klaus visa giminė
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė.
Reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).
Išvardintus ingredientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
Taip marinuoti agurkai tapo tikru atradimu: gamina kasmet
„Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį. Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų. O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų noru“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Atrado skaniausią agurkų marinatą: „Suvalgomi pirmi nesulaukus mėsos“
„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
2 kg agurkų,
1 ½ l vandens,
2 stikl. (200 ml) cukraus,
3 v.š. druskos,
9 skiltelių česnako,
18 kvepiančiųjų pipirų,
2 a.š. ciberžolės.
3 v.š. medaus,
1 ½ stikl. 9% acto.
Gaminsite jautienos šašlykus? Šis neįprastas marinatas jiems suteiks nuostabų skonį
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas atskleidė itin skanių jautienos šašlykų receptą. Jis nustebino laidos vedėją Vytarą Radzevičių pasirinkdamas neįprastą mėsos marinatą.
Jautienos šašlykui reikės:
800 g jautienos sprandinės
3 vnt. paprikų
4 vnt. pomidorų
2 vnt. svogūnų
4 vnt. kivių
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į dubenį. Pagardiname druska ir pipirais.
Atrado geriausią daržovių marinatą žiemai: užsirašykite iš karto
Jeigu pritrūkote idėjų, kaip daržoves pasigaminti žiemai, pateikiame jums puikų receptą, kuris tikrai sužavės visus namiškius.
Reikės: pomidorų; agurkų; svogūnų.
Marinatas: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui) 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
Atrado skaniausią marinato receptą: „Juo marinuoju visas daržoves“
„Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml. Reikės: agurkų; garstyčių sėklų; krapų žiedynų.
Marinatas: 600 ml vandens; 1,5 v. š. druskos; 180 g cukraus; 150 ml acto 9 %.
Į švarius (geriausia – sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
Atrado geriausią daržovių marinatą žiemai: užsirašykite iš karto
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė Edita.
Reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).
Išvardintus ingredientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado geriausią agurkų marinatą: vertas 10 balų
„Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus. Skonis labai geras ir spalva ryški“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.
Atskleidė skaniausią agurkų marinatą: jį perdavė Mama
„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų.
Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
Taip šašlykus kepa metai iš metų: receptas niekada nenuvilia
„Vienas geriausių ir mylimiausių receptų“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Reikės:
1 kg kiaulienos,
0,5 kg svogūnų,
Druskos,
Pipirų,
Mėgstamų prieskoninių žolelių.
Svogūnus sutarkuoti, susmulkinti kombaino pagalba ar kaip jau išeina, žodžiu, kuo smulkiau, kad labiau išsiskirtų sultys. Išmaigyti kartu su mėsa, pagardinti prieskoniais ir po 5–6 valandų kepti.
Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui
„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto; 100 g saulėgrąžų aliejaus.
Šis agurkų marinatas taps 2024 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite
„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu.
Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės.
Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
Atskleidė superinį šašlykų marinatą: prireiks vos keliolikos minučių
„Šį kartą mūsų sode buvo kepami vištienos šašlykai. Laužau mitus, kad šašlykus reikia marinuoti bent jau kelias valandas...Nė velnio! Pasimarinuoti užteko laiko tik tiek, kol kepsninė buvo paruošta ir jau tinkama kepti. Šašlykai gavosi minkšti, sultingi ir skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: išbandykite šiemet
„Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas“, – sako recepto autorė.
Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės; 4–6 svogūnai; geras žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina); druskos pagal skonį.
Ingrida marinuoja žalius pomidorus: receptą rekomenduoja visiems
„Ar esate marinavę žalių pomidorų? Iš tiesų žalius pomidorus pirmą kartą marinavau jau pernai. Receptu nedrįsau pasidalinti, pirmiausiai pati norėjau paskanauti ir nusprėsti ar tikrai jie verti atsidurti mūsų rūsių lentynose. Ir žaliems pomidorams aš sakau: taip. Tiesa rinkitės, jau kiek pradėjusius nokti, kai šiek tiek ima ir keičiasi spalva, ne visai žalius, nes kitaip pomidorai turės kartumo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Žali pomidorai, geriau mažesni.
Prisiminė laiko patikrintą agurkų marinatą: „Skonis labai geras“
„Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus. Skonis labai geras ir spalva ryški“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.
Atskleidė skaniausią pomidorų receptą žiemai: jis – šeimos mėgstamiausias
„Skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgiamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai.
Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties.
Pomidorų marinato receptas
Pomidorus nuplauname.
Neišpilkite agurkų marinato: pasakė, kodėl jį verta gerti
Marinuoti agurkai – populiarus garnyras, tačiau suvalgę agurkus neskubėkite išpilti jų marinato. Specialistai paaiškino, kodėl naudinga jas gerti.
100 gramų agurkų marinato yra mažai kalorijų, angliavandenių ir nemažai natrio. Jame yra daug maistinių medžiagų, naudingų sveikatai, o naudų yra daugybė – nuo mėšlungio simptomų lengvinimo iki pagalbos kovojant su pagiriomis.
Marinate esančių vitaminų ir mineralų kiekis priklauso nuo naudojamų ingredientų proporcijų.
Šis daržovių marinatas sužavės namiškius: kartosite ne kartą
Jeigu pritrūkote idėjų, kaip daržoves pasigaminti žiemai, pateikiame jums puikų receptą, kuris tikrai sužavės visus namiškius.
Reikės: pomidorų; agurkų; svogūnų.
Marinatas: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui) 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
Dalia atrado superinį daržovių marinatą: išbandžius kartosite ir vėl
„Pagal šį receptą daržovės būna salstelėjusios su maloniai juntama rūgštele. Panašios, į marinuotas vokiškas salotas“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Reikės: 1 kg morkų,1 kg paprikų,1 kg svogūnų,1 kg agurkų.
Marinatui: 2 stikl. (500 ml) vyno acto 6 %, 2 stikl. cukraus, 2 stikl. vandens, 2 v.š. druskos, po 6–8 kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius, šiek tiek aliejaus.
Visas daržoves susmulkiname norimo dydžio gabaliukais.
Ingrida atskleidė savo agurkų marinatą: tiks prie visko
„Mėgstu konservuoti. Man patinka pats procesas. Stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje, pilnėja lentynos”, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų: Agurkų pagal poreikį.
Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; Kelios skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
Stiklainius švariai išplauname ir iškaitiname.
Jurgita atskleidė skaniausią savo marinatą: „Juo marinuoju visas daržoves“
„Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml.
agurkų,
garstyčių sėklų,
krapų žiedynų.
Marinatas:
600 ml vandens,
1,5 v.š. druskos,
180 gr cukraus,
150 ml acto 9 %.
Į švarius (geriausia - sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus. Užviriname vandenį su cukrumi ir druska, supilame actą ir dar kelias minutes paverdame.
Prisiminė laiko patikrintą šašlykų marinatą: ragina išbandyti
„Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – sako tinklaraštininkė Odeta.
Reikės: 1,5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnų; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Šašlykų marinatas
Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį.
Saldžiarūgščių agurkų marinatas pagal Editą: užsirašykite ir išbandykite
„Cukraus kiekį sumažinti galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius. Agurkėliai gaunasi saldžiarūgščiai ir aštroki“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 2 kg agurkėlių; 4 v.š. druskos; 700 g cukraus; 1,5 stiklinės acto; 7 v.š. aliejaus; 1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos); 2 česnako galvučių.
Marinato receptas
Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val.
Taip marinuoti agurkus išmokė mama: užsirašykite ir turėkite
„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų.
Marinato receptas
Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
Neišpilkite agurkų marinato: jo nauda nustebins
Gerti agurkų marinatą gali atrodyti šlykštu, tačiau yra keletas priežasčių, kodėl nevertėtų jo išpilti, o geriau išgerti. Jis palaiko tinkamą skysčių kiekį organizme, padeda kovoti su mėšlungiu ir yra itin naudingas žarnyno sveikatai.
Sportininkai agurkų marinatą gurkšnoja jau daugelį metų. Ekspertai teigia, kad jos padeda sumažinti raumenų tempimą ir skausmus. Tačiau yra dar daugybė naudingų savybių – tad gerai pasvarstykite prieš išpildami agurkų marinatą.
Atrado labai skanų vištienos petukų receptą: gamins tik taip
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau orkaitėje, o ne keptuvėje. Galiausiai tik sumaišiau su paruoštu padažu. Kitąkart kepsiu tik orkaitėje irgi“, – sako tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė.
Reikės: Vištienos petelių; Vištienos prieskonių; Aliejaus; Miltų; Medaus; Sweet chilli padažo; Pomidorų padažo; Sezamo sėklų; Sviesto.
Atrado superinį daržovių marinatą: užsirašykite ir turėkite
„Atsargos žiemai arba užkonservuojame vasarą į stiklainius“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš 3 normų užsipila 2–2 l stiklainiai ir 3–1 l stiklainiai: Pomidorai; Agurkai; Cukinijos (jaunos);
Marinatas: 1,5 l vandens; 3 v. š. druskos; 3 v. š. cukraus; 100 ml acto; Krapų žiedai; Lauro lapai; Juodieji ir kvapieji pipirai; Česnakai.
Daržovių marinatas
Daržoves nuplauname, agurkams nupjaustome galiukus, cukinijas supjaustome stambiais griežinėliais.
Taip marinuoti agurkus išmokė mama: užsirašykite ir turėkite receptą
„Tai klasikinis mano mamos receptas, pagal kurį ji agurkus marinuoja jau tikrai ne vieną dešimtį metų. Agurkai gaunasi saldžiarūgščiai ir traškūs. Jeigu turite didesnių agurkų, juos supjaustykite griežinėliais. Šis marinatas puikiai tinka ir mažiems, ir didesniems agurkams marinuoti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Šis agurkų marinatas taps 2023 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite
„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
Atrado superinį agurkų marinatą: užsirašykite ir turėkite
„Man patinka vasaros skoniais pasirūpinti žiemai. Tai dar viena idėja, kuri tikiuosi patiks ir jums. Taip agurkus pati ruošiu pirmą kartą, bet taip paruoštų agurkų esu valgiusi. Patiko, todėl ir recepto paprašiau. Viliuosi, kad patiks ir šeimai, ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Pasidalijo labai skaniu šašlykų marinatu: mėsa išeina minkštutėlė
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
Atrado skaniausią pomidorų marinatą: šiemet užsirašykite iš anksto
Ieškote gardžių daržovių marinatų receptų dar prieš jų derliaus piką? Siūlome jums pomidorų marinato receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų kitų. Užsirašykite jį iš anksto ir išbandykite dar šią vasarą.
Reikės: pomidorų; druskos; pipirų; cukraus; 0.5 l. stiklainių.
Nuplauti pomidorus, nublanširuoti. Į iškaitintus stiklinius dėti per pusę ar į keturias dalis smulkintus pomidorus, stipriai paspaudžiant,kad neliktų oro tarpų iki pat viršaus.
Prisiminė gerą šašlykų marinatą: prireiks vos 30 minučių
„Galiu paneigti mitus, kad geriems šašlykams reikia mėsą marinuoti parą. Ne, mums užteko 30 minučių ir šašlykai buvo minkšti, sultingi, kvapnūs“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai: 1 kg kiaulienos nugarinės, 2 šaukštai dž. bazilikų, 2 šaukštai dž. raudonėlių, 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų, 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštas dž. petražolių, 1 šaukštas maltos paprikos, 1 šaukštelis česnakinės druskos, 1 šaukštelis smulkintų dž. pomidorų.
Ilonos agurkų marinatas sužavės visus: užsirašykite ir turėkite ateičiai
„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų.
Marinato receptas
Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Šie sumuštiniai nustebins visą šeimą: receptą rekomenduoja išbandyti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Pristatome idealų itin gardžių priešpiečių variantą, ypač kai norisi kažko specialaus. Šis patiekalas tikrai nustebins šeimą ir draugus.
Šis agurkų marinatas žiemai sužavėjo Ingridą: receptą siūlo užsirašyti
„Man patinka vasaros skoniais pasirūpinti žiemai. Tai dar viena idėja, kuri tikiuosi patiks ir jums. Taip agurkus pati ruošiu pirmą kartą, bet taip paruoštų agurkų esu valgiusi. Patiko, todėl ir recepto paprašiau. Viliuosi, kad patiks ir šeimai, ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šis daržovių marinatas žiemai taps 2022 metų topu: išbandykite
„Atsargos žiemai arba užkonservuojame vasarą į stiklainius“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš 3 normų užsipila 2–2 l stiklainiai ir 3–1 l stiklainiai: Pomidorai; Agurkai; Cukinijos (jaunos);
Marinatas: 1,5 l vandens; 3 v. š. druskos; 3 v. š. cukraus; 100 ml acto; Krapų žiedai; Lauro lapai; Juodieji ir kvapieji pipirai; Česnakai.
Daržovių marinatas
Daržoves nuplauname, agurkams nupjaustome galiukus, cukinijas supjaustome stambiais griežinėliais.
Atrado geriausią daržovių marinatą žiemai: užsirašykite iš karto
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, šparagines pupeles ir pan.“, – sako tinklaraščio autorė Edita.
Reikės: 1 l vandens; 1 v.š. druskos; 4 v.š. cukraus; 100 g acto (9%); prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.).
Daržovių marinatas
Išvardintus ingredientus sudedame į puodą.
Atskleidė skaniausią pomidorų receptą žiemai: jis – mamos mėgstamiausias
„Skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgiamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai.
Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties.
Pomidorų marinato receptas
Pomidorus nuplauname.
Prisiminė nepelnytai pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina labai skani
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Šie marinatai mėsai nepaliks abejingų: patiekalai akimirksniu dings nuo stalo
Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio. Maistas yra vienas iš puikių būdų pažinti kitas šalis, o Graikijos virtuvė pasižymi sultingais mėsos patiekalais, kuriuos nesunku pasigaminti ir namuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Edita atrado superinę daržovių mišrainę žiemai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu“, – apie receptą rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Prisiminė nepelnytai pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Taip sakau gaminimui gamtoje. Kuriam kepsnines ir liekam valgyti lauke. Porcijos 6. Laiko, kurį sugaišime kepant neskaičiuojame, nes jis praleistas lauke, draugų artimųjų apsuptyje“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ingredientai: 3 kg kiaulienos sprandinės; 3 svogūnai; 3 skiltelės česnako; 0,5 l obuolių sulčių; Druskos pagal skonį; žiupsnis pipirų; 2 a. š. šašlykų prieskonių; 1 sauja svogūnų laiškų; 3 v. š. pomidorų padažo.
Taip marinuoti agurkus išmoko iš Jolantos: išbandykite šiemet
„Labai panašus receptas kaip mano mamos, man aną kartą darant ji ir liepė naudoti acto esenciją, bet aš pabijojau, šį kartą pasitikiu Jolantos receptu“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė.
Ingredientai: krapai; serbentų; vyšnių; krienų lapai; česnakas; lauro lapeliai; pipirai; 1 v.š. acto esencijos; 2 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 l vandens.
Receptas
Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles, pipirus, po kelis skirtingus lapelius.