Jautienos šašlykui reikės:
- 800 g jautienos sprandinės
- 3 vnt. paprikų
- 4 vnt. pomidorų
- 2 vnt. svogūnų
- 4 vnt. kivių
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į dubenį. Pagardiname druska ir pipirais. Beriame smulkintus svogūnus ir dedame trintus kivius. Gerai išmaišome ir leidžiame pastovėti 10 minučių (svarbu nemarinuoti per ilgai).
Ant iešmų veriame paprikas ir pomidorus, gerai apskrudiname iš abiejų pusių. Apdeginame baklažaną ir visas daržoves sudedame į kepimo rankovę su keliomis česnako skiltelėmis. Leidžiame pastovėti 10–15 minučių.
Mėsą veriame ant iešmų ir kepame vis pavartydami, kol gražiai apskrunda.
Nuo keptų daržovių nulupame odelę, susmulkiname ir sumaišome su keptų daržovių sultimis.
Šašlykus patiekiame su keptomis daržovėmis ir šviežiais agurkais bei pomidorais.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
VISĄ LAIDĄ „LIDL grilio talentai“ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „LIDL grilio talentai“.