Reikės: 700-800 g kiaulienos nugarinės; 200 ml plakamosios grietinėlės; 1 didelio svogūno; 2 skiltelių česnako; 20 ml balto sauso vyno arba brendžio/romo; 5 arb. š. malto muskato; druskos; alyvuogių aliejaus; 1 arb. š. susmulkintos šviežios petražolės.
Receptas
Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais.
Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius. Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis. Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai.
Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę, nuolat maišant, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišant, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės. Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražole ir patiekiame.