Juodosios alyvuogės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Juodosios alyvuogės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Juodosios alyvuogės“.
Receptas. Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
INGREDIENTAI: 60 gramų juodųjų alyvuogių 60 gramų pistacijų 25 gramai ančiuvių 300 gramų vištos faršo 1 vienetas kiaušinių 100 gramų plakamoji grietinėlė 1 pakelis dr. oetker želatinos lapeliais šiek tiek kiaulės šoninės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį dedame susmulkintas alyvuoges, pistacijas, ančiuvius, maltą vištieną, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Receptas. Spagečiai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 250 gramų pievagrybių (konservuoti) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai juodųjų alyvuogių ((kelios)) 1 vienetas pomidorų pastos ( (nedidelis)) 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės) 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek aliejaus ( kepimui) 0.5 pakelio spagečių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Spagečiai išverdami pasūdytame vandenyje.
Receptas. Užkandžiai su šaltai rūkyta dešra
INGREDIENTAI: 100 gramų juodųjų alyvuogių 150 gramų dešros (Biovela) 200 gramų pieno Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrą ir sūrį supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Veriame ant medinių pagaliukų sūrį, dešrą ir alyvuoges.
Receptas. Pica
INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų pastos (griežinėliai) 0.5 vieneto kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek juodųjų alyvuogių 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 80 gramų pieno (tarkuotas) šiek tiek sviesto šiek tiek citrinpipirių 1 vienetas picos papločių 3 vienetai kumpio (griežinėliai) šiek tiek džiovintų bazilikų šiek tiek prieskonių picai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Karališkas užkandis prie degtinės
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 2 vienetai paprikų 2 vienetai svogūnų (nedideli) 100 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 0.5 vieneto skumbrių (šalto rūkymo) 8 vienetai juodos duonos (riekės) 10 vienetų juodųjų alyvuogių (be kaulų) 10 vienetų žaliųjų alyvuogių (be kaulų) 2 vienetai raugintų agurkų 80 gramų saliamio 50 gramų pieno 50 gramų parmezano sūrio 100 gramų basturmos PARUOŠIMO BŪDAS: Didelėje lėkštėje supjaustoma svogūna...
Receptas. Kiauliena su keptais pomidorais
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (Santa Maria) šiek tiek juodųjų pipirų (Santa Maria, grūsti) 15 vienetų pomidorų pastos (slyviniai, perpjauti per pusę) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 120 gramų juodųjų alyvuogių 500 gramų kiaulės nugarinės 2 valgomieji šaukštai prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 120 gramų sūris (fetos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Farširuoti baklažanai
INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 100 gramų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus, svogūnus, alyvuoges, krapus ir petražoles smulkiai supjaustome. Baklažaną perpjauname per pusę išilgai. Vidų sutepame alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 15-25 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Receptas. Pikantiškas užkandis
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių (traškučiai) 1 česnakų 3 vienetai kiaušinių (virti) 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 vienetas juodųjų alyvuogių (indeliuose) 100 gramų daktariškos dešros 150 gramų pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus kiaušinius, fermentinį sūrį sutarkuojame per smulkią burokinę tarką. Viską sudedame į vieną dubenį ir išmaišome. Ant viršaus dedame majonezą į kurį išspaudžiame česnako skiltelę. Viską gerai išmaišome.
Receptas. Šiltas cukinijų užkandis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja špinatų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek acto (balzaminis, glazūra) 10 vienetų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto (gabaliukas) 10 vienetų žaliųjų pipirų 1 vienetas cukinijos (jauna) 1 sauja sūris (Džiugo, tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Actą galima keist paprastu balzaminiu actu arba citrinų sultimis.
Receptas. Žuvies maltinukas
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek juodųjų alyvuogių 50 gramų pieno 1 vienetas žuvies PARUOŠIMO BŪDAS: Pasirinktos žuvies mėsą atskiriame nuo kaulų ir odos. Sumalame. Keptuvėje, kurioje įkaitintas alyvuogių aliejus, apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaulienos kepsnys su gaiviomis salotomis
Labai skanus, natūralus kepsniukas, o salotos super gaivios ir puikiai tinkančios prie tokio kepsnio. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaulienos pjausniai su kaulu 4 skiltelės citrinų 8 žiupsneliai druskos 8 žiupsneliai juodųjų pipirų Garnyrui: 0.5 gūželės iceberg salota 1 skardinė juodųjų alyvuogių 1 skardinė konservuoti lęšiai 4 vienetai agurkų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas citrinų 2 valgomieji ...
Receptas. „Skudo pica“
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 100 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) 300 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas majonezo 2 saujos juodųjų alyvuogių 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 3 vienetai pievagrybių 1 stiklinė vandens (30 laipsnių temperatūros) šiek tiek druskos 10 gramų mielių (sausos) 100 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Pu...
Receptas. Salotos „Emilija“
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai pomidorų pastos 0.5 vieneto porų šiek tiek alyvuogių aliejaus 9 vienetai juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos 1 vienetas žiedinių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus,agurkus bei alyvuoges supjaustome kubeliais ir sudedame į dubenį. Pasiimame porą ir supjaustome griežinėliais.
Receptas. Salotos su garuose virta ZIGMO lašišos file
Šeima bus maloniai nustebinta šiuo lengvu ir sveiku patiekalu šventinį vakarą!
INGREDIENTAI: 150 gramų zigmo atlantinių lašišų filė 100 gramų salotų 1 vienetas avokadų 1 vienetas citrinų sultys 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 30 gramų saulėje džiovintų pomidorų 20 gramų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą pabarstykite druska ir pipirais.
Receptas. Krabų lazdelių salotos su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 100 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 4 valgomieji šaukštai majonezo 100 gramų juodųjų alyvuogių 100 gramų konservuotų kukurūzų 7 vienetai krabų lazdelių PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje ir nusausinti. Agurkus ir svogūnus smulkiai supjaustyti. Juodąsias alyvuoges supjaustyti į ketvirtadalius. Krabų lazdeles supjaustome išilgai.
Receptas. Konservuoto tuno salotos
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų šiek tiek krapų 7 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 2 vienetai kiaušinių (kietai virti) 1 vienetas tunų (konservuotas, skardinė) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus šiek tiek juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų padažui išspauskite pusės citrinos sultis ir sumaišykite jas su susmulkintu česnaku, alyvuogių aliejumi...
Receptas. Boružėlių salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek alyvuogių šiek tiek citrinų šiek tiek petražolių šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai) 1 sauja salotų 1 sauja špinatų 1 sauja juodųjų alyvuogių šiek tiek svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Suplėšome salotų, špinatų lapus, sudedame į lėkštę. Dar pridedame pjaustytų juodųjų alyvuogių, svogūnų laiškų, petražolių lapelių ir viską apšlakstome citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Receptas. Užkandis "Povo uodega"
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas baklažanų 4 česnakų 100 gramų graikinių riešutų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų (papuošimui) 1 vienetas pomidorų pastos 2 vienetai kiaušinių (virti) 3 valgomieji šaukštai majonezo 20 vienetų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 minučių. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Receptas. Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų šiek tiek česnakų (laiškiniai) šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų (lapai) 1 vienetas morkų 1 vienetas porų šiek tiek rozmarino 3 vienetai vištienos blauzdelių 7 vienetai kiaušinių (virti) 50 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų) 50 gramų žaliųjų alyvuogių (be kauliukų) 100 gramų konservuotų žirnelių 150 gramų konservuotų pupelių...
Receptas. Pavasariškos vištienos salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų vištos filė (Virta ) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų krabų lazdelių 0.5 pakelio traškučiai 3 valgomieji šaukštai majonezo Papuošimui: 30 gramų konservuotų kukurūzų 3 vienetai žaliųjų alyvuogių 3 vienetai juodųjų alyvuogių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Virtą vištienos filė supjaustome kubeliais. Dedame į lėkštę.
Receptas. Mišrainė su makaronais
INGREDIENTAI: 1 sauja graikinių riešutų 1 vienetas paprikų 6 vienetai pomidorų pastos 100 gramų tunų (smulkintas aliejuje) šiek tiek alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai majonezo 20 vienetų juodųjų alyvuogių (be kaulų) 500 gramų makaronų šiek tiek prieskonių (pesto su moliūgų sėklomis) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus virti sūdytame vandenyje apie 10min., baigus virti, nukošti ir suberti į didelį indą.
Receptas. Česnakinės feta sūrio užkandėlės su alyvuogėmis ir sezamais
Šis užkandis turėtų patikti visiems, kas mėgsta labai sūriai ir labai aštriai. Tai tikra česnakų bomba!
INGREDIENTAI: 150 gramų feta sūrio 3 valgomieji šaukštai grietinės 8 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų) 1 skiltelė česnakų 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo sėklų Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Alyvuoges nuplauti po šaltu vandeniu ir išdžiovinti popieriniais rankšluosčiais. Česnako skiltelę sutrinti.
Receptas. Salotos „Saulėgrąža“
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių (virtos) šiek tiek vištos filė (virta) šiek tiek kiaušinių (virti) šiek tiek majonezo šiek tiek juodųjų alyvuogių šiek tiek pievagrybių šiek tiek sviesto šiek tiek lydyto sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės „Pringles“ bulvių traškučių. Pirmas sluoksnis: virtos, stambia tarka sutarkuotos bulvės bei smulkinka vištienos filė, tepame majonezu.
Receptas. Voriukai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek garstyčių 6 vienetai kiaušinių 1 arbatinis šaukštelis majonezo šiek tiek juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kietai išvirtus kiaušinius perpjauti išilgai. Trynius sutrinti su šakute ir sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Šia kiaušinių trynių mase užpildyti kiaušinių baltymų puseles. Viršų papuoškite alyvuogėmis, kad atrodytų kaip voras.
Receptas. Greitas užkandis "Piramidė"
INGREDIENTAI: 3 vienetai juodos duonos (riekės) 100 gramų juodųjų alyvuogių 100 gramų dešros (virta) 150 gramų pieno 4 vienetai ridikėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną, fermentinį sūrį, daktarišką dešrą ir ridikėlius supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame piramidę - duonos gabaliukas, ridikėlis, fermentinis sūris, daktariška dešra ir įsmeigiame dantų krapštuką. Ant viršaus uždedame alyvuogę.
Receptas. Salotos "Paprastas švelnumas"
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 400 gramų pomidorų pastos (paprasti arba vyšniniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus 18 vienetų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos 200 gramų ožkos sūrio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pomidorus, sūrį ir sumaišome su alyvuogėmis ir prieskoniais.
Receptas. Sūrio ir kumpio salotos
INGREDIENTAI: 1/4 vieneto citrinų 1 česnakų 2 valgomieji šaukštai majonezo 100 gramų juodųjų alyvuogių 3 valgomieji šaukštai grietinėlės 250 gramų pieno 250 gramų kumpio PARUOŠIMO BŪDAS: Padažas: Majonezą sumaišome su grietinėle (galima įdėti žalumynų - krapų, petražolių), išspaudžiame citrinos sultis ir smulkiai supjaustome česnaką. Fermentinį sūrį ir kumpį supjaustome kvadračiukais, alyvuoges supjaustome žiedeliais. Viską dedame į dubenį ir išmaišome.
Receptas. Karšti sumuštiniai Nr. 1
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (virti) 0.5 vieneto batono 2 valgomieji šaukštai majonezo 4 vienetai juodųjų alyvuogių 100 gramų dešros 100 gramų sūris (tarkuotas) 30 gramų sviesto šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 10 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekeles aptepame sviestu. Susmulkiname dešrą, kiaušinius. Dešrą, kiaušinius, sūrį ir majonezą sumaišome. Jei norite įspauskite česnaką. Šios masės dėkite ant batono.
Receptas. Alyvuogių vėrinukai
INGREDIENTAI: 20 vienetų juodųjų alyvuogių 20 vienetų žaliųjų alyvuogių 20 vienetų sūris (kubeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome sūrį gabalėliais, veriame ant krapštuko, suveriame 2-jų rūšių alyvuoges ir skanaujame. Aš kartais užveriu ir prancūziško batono gabalėlį - taip dar skaniau.
Receptas. Žuvies apkepėlė su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 200 gramų ryžių 100 gramų juodųjų alyvuogių 100 gramų pieno šiek tiek prieskonių 400 gramų žuvies šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvies filė apibarstome prieskoniais ir pakepiname ant aliejaus, kol iškeps. Morką sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Ryžius išvedame.
Receptas. Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 3 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 5 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai vištos filė (krūtinėlės) 100 gramų juodųjų alyvuogių šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Krūtinėles supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais. Pomidorus kelias minutes palaikykite karštame vandenyje, po to nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais.
Receptas. Lietinių blynų tortas
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek laurų lapų (lapai) šiek tiek paprikų (aitruoji, džiovinta) 2 vienetai paprikų (saldžioji) 300 gramų pomidorų pastos (marinuoti) 1 vienetas svogūnų 700 gramų vištos filė 100 gramų juodųjų alyvuogių 500 gramų pievagrybių 100 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek prieskonių (druska ir pipirai) šiek tiek prieskonių (Provanso) šiek tiek kario 300 gramų lydyto sūrio ...
Receptas. Focaccia duonelė su alyvuogėmis
Įdarą duonelei galite rinktis pagal save. Man labai skanu su juodosiomis alyvuogėmis, bet galite kepti su žaliosiomis alyvuogėmis, alyvuogėmis su įvairiais įdarais, karamelizuotais svogūnais, šviežiomis žolelėmis ir pan. Taip pat focaccia duonelės padas puikiai tiks kepti picai. Galite focaccia duoneles kepti tik su aliejumi, o po to pasišildyti orkaitėje ar mikrobangėje su sūriu ir mėgstamais priedais, arba kepti iškart su visais priedais.
Receptas. Itališkas troškinys su juodosiomis alyvuogėmis
Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, o paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės, galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.
Receptas. Sluoksniuotos tuno salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek paprikų šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek svogūnų (mėlyni) šiek tiek kiaušinių (virti) šiek tiek tunų (aliejuje) šiek tiek juodųjų alyvuogių šiek tiek pekino kopūstų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Viską supjaustyti ir susluoksniuoti. Apibarstyti prieskoniais ir SANTA MARIA Provanso žolelėmis. Ant viršaus aš užtepiau sluoksnį majonezo.
Receptas. Vasariškas ežys
Puikus užkandžių rinkinys, kuris patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
INGREDIENTAI: 1 vienetas melionų 200 gramų vyniuogių 1 skardinė juodųjų alyvuogių 150 gramų sūris 150 gramų kietojo sūrio Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius nuplauti. Melioną perpjauti per pusę, išskobti. Sūrius supjaustyti kubeliais. Imti dantų krapštukus ir suverti alyvuoges, sūrį ir vynuoges. Susmaigstyti į melioną, įbesti akutes.
Receptas. Itališkos bandelės su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 250 gramų kvietinių miltų šiek tiek juodųjų alyvuogių (be kaulų) 75 mililitrai vandens 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 42 gramai mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su druska ir suberti į dubenėlį. Jauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sutrupinti. Iš cukraus, mielių bei 75ml drungno vandens padaryti įmaišalą. Jį supilti į įdubimą. Sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų ir uždengus laikyti 10-15min.
Receptas. Salotos su krevetėmis ir alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas avokadų 1 vienetas kopūstų (pekino) 2 vienetai pomidorų pastos šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 vienetas juodųjų alyvuogių (indeliuose) 2 vienetai krevečių be kevalo (sūryme, indeliuose) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Pekino kopūstą suplėšyti smulkesniais lapeliais, pomidorą, agurką ir avokadą susmulkinti rieklėmis, alyvuoges supjaustyti į 3 dalis, sudėti krevetes.
Receptas. Morkų-agurkų salotos su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai morkų 1 vienetas vištos filė 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto šiek tiek juodųjų alyvuogių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir iškepti keptuvėje. Agurką ir morkas sutarkuoti plonais šiaudeliais.