Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, o paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės, galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 350 gramų makaronų (naudojau vamzdelius)
- 2 skiltelės česnakų
- 4 vienetai saldžiosios paprikos
- 100 mililitrų pomidorų tyrė
- 1 vienetas aitriųjų paprikų
- 1 sauja juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 žiupsnelis rudojo cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 pundelis petražolių (smulkintos, patiekiant)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su cukrumi. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir trumpai pakepinti.
- Saldžias paprikas supjaustyti nedideliais gabaliukais, aitriąją papriką supjaustyti smulkiai. Suberti į keptuvę su česnaku. 1-2 min. pakepti ant didelės kaitros, po to sumažinti.
- Suberti raudonėlį, supilti pomidorų tyrę, uždengti ir kaitinti apie 15 min. Jei reikia, papildyti pomidorų tyrės.
- Kol padažas troškinasi, išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
- Perpjauti alyvuoges pusiau ir suberti į troškinį. Jei reikia, pagardinti druska. Patiekti su makaronais, pabarstyti petražolėmis.
REKLAMA