• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • šiek tiek paprikų (aitruoji, džiovinta)
  • 2 vienetai paprikų (saldžioji)
  • 300 gramų pomidorų pastos (marinuoti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 700 gramų vištos filė
  • 100 gramų juodųjų alyvuogių
  • 500 gramų pievagrybių
  • 100 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • šiek tiek prieskonių (druska ir pipirai)
  • šiek tiek prieskonių (Provanso)
  • šiek tiek kario
  • 300 gramų lydyto sūrio
  • Blynams:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 litro pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • šiek tiek paprikų (aitruoji, džiovinta)
  • 2 vienetai paprikų (saldžioji)
  • 300 gramų pomidorų pastos (marinuoti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 700 gramų vištos filė
  • 100 gramų juodųjų alyvuogių
  • 500 gramų pievagrybių
  • 100 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • šiek tiek prieskonių (druska ir pipirai)
  • šiek tiek prieskonių (Provanso)
  • šiek tiek kario
  • 300 gramų lydyto sūrio
  • Blynams:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 litro pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui.

    Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

    Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min.

    Irgi ant sviesto apkepti vištieną.

    Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską, kol paprikos tampa minkštos.

    Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.


    Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu.

    Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 - 40 min, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.

    Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę, apdėlioti pjaustytomis alyvuogėmis, pomidoriukais, bazilikais. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų