Miltus sumaišyti su druska ir suberti į dubenėlį. Jauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sutrupinti. Iš cukraus, mielių bei 75ml drungno vandens padaryti įmaišalą. Jį supilti į įdubimą. Sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų ir uždengus laikyti 10-15min. Kad pakiltų.
Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir iš jos padaryti ritinį. Jį supjaustyti į 14 vienodo storio griežinėlių ir iš jų padaryti rutuliukus. Juos dėti ant skardos, viršų įpjauti kryžmai, uždėti po alyvuogę ir dar palaikyti 20min. , kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temper. Kepti 35 min.
Iškepama 14 bandelių.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek juodųjų alyvuogių (be kaulų)
75 mililitrai vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
42 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su druska ir suberti į dubenėlį. Jauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sutrupinti. Iš cukraus, mielių bei 75ml drungno vandens padaryti įmaišalą. Jį supilti į įdubimą. Sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų ir uždengus laikyti 10-15min. Kad pakiltų.
Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir iš jos padaryti ritinį. Jį supjaustyti į 14 vienodo storio griežinėlių ir iš jų padaryti rutuliukus. Juos dėti ant skardos, viršų įpjauti kryžmai, uždėti po alyvuogę ir dar palaikyti 20min. , kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temper. Kepti 35 min.