apyniai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apyniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apyniai“.

Įkyrių apynių sode neliks nė kvapo: štai kas padės

Jūsų nuomone, apynys – reikalingas augalas? Jeigu atsakėte teigiamai, vadinasi, jūsų sklype jis neauga. Nes kiekvienas, bent kartą susidūręs su apyniu, visam gyvenimui įsisąmonina: tai agresorius ir tikra katastrofa bet kuriam sodui ar kiemui. Praeityje apyniai ypač dažnai naudoti vertikaliajam apželdinimui. Todėl, kad jie auga ir plinta sparčiau už kitus augalus akimirksniu uždengdami reikalingus paslėpti plotus, iš jų lengva formuoti gyvatvores.
2024-10-17

Ispanijoje alui iškilo pavojus – užauginti apynių darosi vis sunkiau: sugalvojo naują būdą

Populiariausiam alkoholiniui gėrimui pasaulyje – alui – Ispanijoje iškilo pavojus. Mat užauginti apynių – vieną pagrindinių alaus ingredientų – dėl klimato kaitos ir sausrų darosi vis sunkiau. Tad ispanai sugalvojo naują apynių auginimo būdą, kuriam nebaisios nei sausros, nei kiti klimato pokyčiai. Viename Madrido bare barmenas į bokalą pila putojantį, šaltą alų – gėrimą, kuris tituluojamas populiariausiu alkoholiniu gėrimu pasaulyje.
2023-04-13

Receptas. Naminis alus

INGREDIENTAI: 30 gramų apynių 12 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reiks: 400gr gliukozės, 1,5L salyklo ekstrakto. Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokių receptų, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau: Turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.
2022-03-02

Receptas. Bobutės duonos alus

INGREDIENTAI: 1 sauja apynių 1.5 kilogramo cukraus 3 kilogramai juodos duonos (džiovinta, truputį paskrudinta) 15 litrų vandens 150 gramų mielių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Suberiame duoną į indą ir užpilame 15 ltr, verdančio vandens. Šita visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapu ir spalva. Kol aušta duona su 2 ltr. vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystymėlis. Po 2 val.
2022-02-28

Receptas. Šašlykas su apynių prieskoniais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apynių (džiovinti) šiek tiek čiobrelių (džiovinti) 0.5 stiklinės granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais) šiek tiek kmynų šiek tiek paprikų (malta) 4 vienetai svogūnų 3 kilogramai kiaulės prandinės 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės raudonojo vyno (sausas) šiek tiek baltųjų pipirų (žirneliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti g...
2022-02-11

Receptas. Jaro naminis duonos alus

INGREDIENTAI: 1 sauja apynių (sausi) 6 kilogramai cukraus 1 vienetas juodos duonos (kepalas) 100 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Į bidoną pripilame vandens apie 80 proc 25-30 laipsnių šilumos. Duonos kepalą supjaustome kubeliais ir šauname į orkaitę kepint kol pradės juoduoti. Kol duona skrunda, į bidoną supilame 4 kg cukraus ir išmaišome, likusius 2 kg išlydome keptuvėje, gautą karamelę supilame į bidoną ir išmaišome.
2022-02-10

Receptas. Kadagių gira

INGREDIENTAI: 30 gramų apynių 200 gramų medaus 10 litrų vandens (šaltinio) 100 gramų giros (raugas) 30 gramų kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Kadagių uogas ir apynius sudėti į vandenį. Virti 10 min., po to atvėsinti iki 30°C, medų, raugą, išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje parai, kol įrūgs. Girą supilstyti į butelius ir laikyti užkimštą vėsioje 6-8 °С vietoje.
2022-02-06

Receptas. Gardus vištienos šašlykiukas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apynių 3 valgomieji šaukštai citrinų (sultys) 1 sauja kalendrų (kuokštelis) 8 vienetai pomidorų pastos (maži) 2 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1/3 stiklinės baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos šiek tiek cukinijos (šviežia, maža) 1 valgomasis šaukštas adžikos (sausa) 1.5 kilogramo vištienos kulšelių (kulšelių filė) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo kulšelių atskirti mėsą, supjaustyt...
2022-02-03

Ragina prisiskinti šių žolelių: paragavus neįmanoma sustoti

„Vėlyvą vasarą pasipuošia apynių moteriškės žavingais spurgais tinkamais alui, miego arbatėlėms, pagalvėlėms, bet, apie viską iš eilės. Šiuo metų laiku auga ūgliukai“, – pasakojimą apie apynius pradeda tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė Jolanta. Žolininkė pripažįsta, kad iki šio pavasario apynių ūglių pati nenaudojo. Žinojo apie jų naudą, bet vis neprisiruošdavo paragauti. „Paragavau. O paragavus sunku sustoti. Tokie traškūs, malonaus, švelnaus skonio.
2021-06-02

10 intriguojančių faktų apie alų (I)

Alus tikriausiai yra žinomiausias gėrimas, kuriuo mėgaujamasi visame pasaulyje. Tačiau nepaisant tokio populiarumo, daugelis apie šį gėrimą žino gana nedaug. Listverse.com siekia šią situaciją pakeisti. 10. Alus ir veido plaukai Veido plaukai gali trukdyti gerti alų. Tačiau veido plaukai taip pat gali padėti ir alaus gamyboje. Aludaris Oregono valstijoje rado būdą gaminti alų iš mielių, renkamų jo paties barzdoje.
2013-10-05
REKLAMA
REKLAMA

„Vilkmergės alus“ vėl supirks apynius iš vietos ūkininkų

„Vilkmergės alus“ tęsia tradicijas – kaip ir pernai, šiemet mažoji alaus darykla supirks šalies ūkininkų užaugintus šviežius apynius. Iš jų bus išvirtas ypatingas elio tipo „Jauno derliaus alus“. Naujas apynių derlius bus superkamas rugpjūtį–rugsėjį, o riboto leidimo „Jauno derliaus alaus“ mėgėjai galės paragauti jau spalio pabaigoje. „Kadangi esame nedidelė alaus darykla, kartą per metus galime išvirti nedidelę proginę alaus partiją iš šviežių lietuviškų apynių.
2013-07-31

Aludariai tikisi, kad ūkininkai augins daugiau apynių

Šiemet į šalies alaus rinką sugrįžusi XVIII a. aludarystės tradicijas atgaivinusi Vilkmergės alaus darykla ketina pristatyti naują alų, verdamą naudojant tik šviežius lietuviškus apynius. Rugsėjį alaus darykla supirko 152 kg naujo derliaus apynių, kuriuos pasiūlė šalies ūkininkai ar apynių kerus auginantys gyventojai. Naujasis alus rinką pasiekti turėtų spalio pabaigoje. „Džiugu, jog į mūsų skelbimus atsiliepė apynių augintojai iš visų šalies kampelių.
2012-10-10
Į viršų