• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų apynių
  • 12 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reiks: 400gr gliukozės, 1,5L salyklo ekstrakto.

    Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokių receptų, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau:

    Turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.)
    Išsterilizavau kubilą,
    Kadangi turiu tik 6 litrus vandens talpinantį puodą tai virsiu per tris kartus.
    Užviriau vieną puodą, supyliau į kubilą, verdu antrą.
    Užviriau antrą, supyliau į kubilą.
    Trečiu ėjimu užviriau apie 4 litrus vandens, supyliau 1,5 litro salyklo ekstrakto (prieš tai pašildęs skardinę šiltam vandenyje).

    Užviriau ir sudėjau 20 gr apynių
    Po 40 minučiu įdėjau dar 7 gramus apynių, ir 400 gramų gliukozės.

    Po 15 minučių įdėjau dar tris gramus apynių (kvapelis tai…. jei kas Klaipėdoj gyvenat tai įsivaizduokit Švyturio gamyklą kai paleidžia vakarais tokį salsvoką kvapą ir patalpinkint mintyse jį pas save virtuvėje)
    (visus apynius dėjau suvyniojęs į marlę, kad lengviau išgraibyt butų).

    Paviręs tris minutes, truputį palaukiau kol prisitrauks galutinai apyniai.

    Supyliau viską į kubilą, laukiu kol kubilo turinio temperatūra nukris iki mielėm tinkančios temperatūros ( 25-30 laipsnių)

    Užpilu 12 gramų alaus mielėm ir einu pasimelsti…

    Savaite po to leidau alui rūgti kambario temperatūroje. Paskui išpilsčiau į švarius butelius ir dabar mėgaujuosi silpnu labai aromatingu alum kokio dar nesu ragavęs :)

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų apynių
  • 12 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reiks: 400gr gliukozės, 1,5L salyklo ekstrakto.

    Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokių receptų, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau:

    Turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.)
    Išsterilizavau kubilą,
    Kadangi turiu tik 6 litrus vandens talpinantį puodą tai virsiu per tris kartus.
    Užviriau vieną puodą, supyliau į kubilą, verdu antrą.
    Užviriau antrą, supyliau į kubilą.
    Trečiu ėjimu užviriau apie 4 litrus vandens, supyliau 1,5 litro salyklo ekstrakto (prieš tai pašildęs skardinę šiltam vandenyje).

    Užviriau ir sudėjau 20 gr apynių
    Po 40 minučiu įdėjau dar 7 gramus apynių, ir 400 gramų gliukozės.

    Po 15 minučių įdėjau dar tris gramus apynių (kvapelis tai…. jei kas Klaipėdoj gyvenat tai įsivaizduokit Švyturio gamyklą kai paleidžia vakarais tokį salsvoką kvapą ir patalpinkint mintyse jį pas save virtuvėje)
    (visus apynius dėjau suvyniojęs į marlę, kad lengviau išgraibyt butų).

    Paviręs tris minutes, truputį palaukiau kol prisitrauks galutinai apyniai.

    Supyliau viską į kubilą, laukiu kol kubilo turinio temperatūra nukris iki mielėm tinkančios temperatūros ( 25-30 laipsnių)

    Užpilu 12 gramų alaus mielėm ir einu pasimelsti…

    Savaite po to leidau alui rūgti kambario temperatūroje. Paskui išpilsčiau į švarius butelius ir dabar mėgaujuosi silpnu labai aromatingu alum kokio dar nesu ragavęs :)

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų