PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suberiame duoną į indą ir užpilame 15 ltr, verdančio vandens.
Šita visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapu ir spalva.
Kol aušta duona su 2 ltr. vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystymėlis. Po 2 val. Perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilame cukrų ir ataušiname iki kokių 27 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputi kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, uždengiame dangčiu ir apklojame antklodėmis. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, ir jei viskas gerai, pilame į butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus