• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja apynių
  • 1.5 kilogramo cukraus
  • 3 kilogramai juodos duonos (džiovinta, truputį paskrudinta)
  • 15 litrų vandens
  • 150 gramų mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja apynių
  • 1.5 kilogramo cukraus
  • 3 kilogramai juodos duonos (džiovinta, truputį paskrudinta)
  • 15 litrų vandens
  • 150 gramų mielių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Suberiame duoną į indą ir užpilame 15 ltr, verdančio vandens.
    Šita visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapu ir spalva.
    Kol aušta duona su 2 ltr. vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystymėlis. Po 2 val. Perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilame cukrų ir ataušiname iki kokių 27 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputi kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, uždengiame dangčiu ir apklojame antklodėmis. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, ir jei viskas gerai, pilame į butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

Autorius: Rozelmundas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų