• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja apynių (sausi)
  • 6 kilogramai cukraus
  • 1 vienetas juodos duonos (kepalas)
  • 100 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į bidoną pripilame vandens apie 80 proc 25-30 laipsnių šilumos. Duonos kepalą supjaustome kubeliais ir šauname į orkaitę kepint kol pradės juoduoti. Kol duona skrunda, į bidoną supilame 4 kg cukraus ir išmaišome, likusius 2 kg išlydome keptuvėje, gautą karamelę supilame į bidoną ir išmaišome. Saują apynių paverdame 2-3 l vandens ir perkošdami per sietelį pilame į bidoną. Paskrudusią duoną taip pat supilame. Mieles išmaišome su trupučiu cukraus ir vandens ir supilame į bidoną.
    Indą paliekame atidarytą šiltoje patalpoje (galima kuo nors apdangstyti) kokiom 3-4 parom. Po to su sieteliu išgraibome išbrinkusią duoną ir alutį išpilstome į plastikinę tarą (bambalius). Supilstytą laikome 2-3 savaites vėsioje vietoje, nes šiltai laikant gali bambaliukai pradėt sproginėt.
    Šiam receptui daugiau kaip šimtas metų, darė ir močiutė, ir prosenelė, dabar darau ir aš anūkas. Kaip sakė močiutė: degtinės juo geriau neužsigėrinėt. Skanaus.

Autorius: joranas

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja apynių (sausi)
  • 6 kilogramai cukraus
  • 1 vienetas juodos duonos (kepalas)
  • 100 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į bidoną pripilame vandens apie 80 proc 25-30 laipsnių šilumos. Duonos kepalą supjaustome kubeliais ir šauname į orkaitę kepint kol pradės juoduoti. Kol duona skrunda, į bidoną supilame 4 kg cukraus ir išmaišome, likusius 2 kg išlydome keptuvėje, gautą karamelę supilame į bidoną ir išmaišome. Saują apynių paverdame 2-3 l vandens ir perkošdami per sietelį pilame į bidoną. Paskrudusią duoną taip pat supilame. Mieles išmaišome su trupučiu cukraus ir vandens ir supilame į bidoną.
    Indą paliekame atidarytą šiltoje patalpoje (galima kuo nors apdangstyti) kokiom 3-4 parom. Po to su sieteliu išgraibome išbrinkusią duoną ir alutį išpilstome į plastikinę tarą (bambalius). Supilstytą laikome 2-3 savaites vėsioje vietoje, nes šiltai laikant gali bambaliukai pradėt sproginėt.
    Šiam receptui daugiau kaip šimtas metų, darė ir močiutė, ir prosenelė, dabar darau ir aš anūkas. Kaip sakė močiutė: degtinės juo geriau neužsigėrinėt. Skanaus.

Autorius: joranas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų