Pyragėliai
- Ingredientai
500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
indelis konservuotų persikų (tačiau galima dėti ir kitokių);
100g cukraus pudros (ir šiek tiek papuošimui);
ledai;
45g vanilinio pudingo milteliai;
300g pieno;
100g grietinėlės;
200g sviesto;
šiek tiek vandens.- Gaminimas
-
Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti ištirpintus pudingo miltelius su 50g pieno, ir maišant virti 3-4min., gerai atvėsinti. Plakant sviestą dėti šaltą pudingo masę ir plakti iki vientisos masės.
Tešlą padalinti į norimo dydžio kvadratėlius, ant jos dėti šaukštą kremo, o ant jo - persiko puselę. Tešlos kraštus patepti vandeniu, užlenkti per pusę ir lengvai apspausti kraštelius. Pyragėlius dėti į sviestiniu popieriumi išteptą skardą ir kepti, kol apskrus. Išimtus pyragėlius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais.
Gairės: pyragėliai, konservuoti persikai, cukraus pudra, ledai, pienas, grietinėlė, sviestas, vanduo.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šokoladinis tortas





Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |

Šokoladiniai triufeliai





Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |

Varškės pyragas





Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |

Napoleonas su lašiša





Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi





Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Sausainiai „Avinėliai“





Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |

Pyragėliai „Žąselės“





Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... |

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |